Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 5. 2017,
7.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

SP v hokeju 2017 slovenska hokejska reprezentanca risi Klemen Pretnar Sabahudin Kovačević Pariz Belorusija

Sobota, 13. 5. 2017, 7.30

6 let, 7 mesecev

Slovenski tabor pred obračunom z Belorusijo

"Če ne bomo zaigrali resno, lahko rečemo le, da je SP za nas porazno"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
risi Slovenija Norveška | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska reprezentanca bo ob 16.15 odigrala morda odločilno srečanje SP v boju za obstanek. Njen nasprotnik bo Belorusija, ki je v petek odščipnila točko Franciji. Poraz po rednem delu bi bil za katerokoli od teh reprezentanc usoden, saj bi bilo tako že danes jasno, da se poslavlja od elite. Zmaga po rednem delu zagotavlja obstanek. "Moramo izkoristiti svojo agresivnost in hitrost, ne pa samo stati in čakati na nasprotnike," pred srečanjem pravi branilec Sabahudin Kovačević.

poročevalka | Foto:

Razplet petkove večerne tekme v Parizu med Belorusijo in Francijo je pošteno zapletel položaj v skupini B. Belorusi so odigrali najboljšo tekmo prvenstva, zasluženo osvojili točko (poraz po kazenskih strelih) in na lestvici prehiteli zadnje rise, ki proti Čehom (poraz z 1:5) niso delovali stoodstotno prisotni.

Obe reprezentanci imata pred medsebojnim spopadom eno točko, kar pomeni, da bi bil poraz po 60 minutah za katerokoli že usoden. Risi tako za ohranitev upov na obstanek nujno potrebujejo vsaj točko.

Samo od sebe ne bo nič prišlo

"Dozdajšnje tekme so bile naporne, tudi psihično, vedno nam je nekaj zmanjkalo, a temu moramo narediti konec. Če proti Belorusom ne bomo igrali resno, kot moramo in znamo, pa lahko rečemo le, da je to svetovno prvenstvo porazno. A na srečo še vedno lahko rešimo stvari. Smo drsalna ekipa. Moramo izkoriščati svojo agresivnost in hitrost in ne samo stati in čakati na nasprotnike. Samo od sebe ne bo nič prišlo," pred popoldanskim srečanjem razmišlja v zadnji sezoni član beloruskega kluba Junost Minsk Sabahudin Kovačević, ki je prepričan, da bodo po tekmi poslušali Zdravljico.

Visokorasli branilec dodaja, da proti Čehom niso načrtno varčevali moči: "Težko bi se bilo proti taki ekipi držati nazaj, saj potem lahko hitro prejmeš veliko zadetkov."

Fotogalerija Vida Ponikvarja

Fotogalerija
1 / 54

Kot včasih z Avstrijci

Slovenija in Belorusija sta se v zadnjem času pogosto srečevali. Zadnjo tekmo na velikih tekmovanjih sta odigrali septembra, ko so v Minsku potekale olimpijske kvalifikacije.

Takrat so varovanci Nika Zupančiča na odločilnem srečanju turnirja Beloruse na kolena spravili po kazenskih strelih in jim pred nosom speljali vozovnico za Pjongčang. Tudi leta 2013 so Slovenci Beloruse ugnali na olimpijskih kvalifikacijah, medtem ko jim jih med elito na štirih srečanjih še ni uspelo premagati.

Slovenija Belorusija medsebojne tekme | Foto:

"Za vse nas bo to zelo posebna tekma. Zadnja leta imamo z njimi take boje, kot smo jih morda v preteklosti imeli z Avstrijci,"razmišlja Klemen Pretnar. | Foto: "Za vse nas bo to zelo posebna tekma. Zadnja leta imamo z njimi take boje, kot smo jih morda v preteklosti imeli z Avstrijci,"razmišlja Klemen Pretnar.

"Za vse nas bo to zelo posebna tekma. Zadnja leta imamo z njimi take boje, kot smo jih morda v preteklosti imeli z Avstrijci. Vem, da bom dal od sebe sto odstotkov," pravi še en član beloruske Junosti Klemen Pretnar in poišče recept za ugoden razplet: "Plošček moramo spraviti pred gol, iti s telesi na gol, poskrbeti, da bo že prva podaja dobra, da bo plošček iz obrambne tretjine hitro prešel v napadalno ... Verjamem, da nas bo trenerski štab dobro pripravil in da bomo polni samozavesti šli nad Beloruse."

Obračun se bo v dvorani Bercy začel ob 16.15.

Lestvica skupine v Parizu*:

1. Kanada 4 tekme – 12 točk
2. Češka 5 – 10
3. Švica 4 – 9
4. Finska 4 – 7
5. Norveška 4 – 7
6. Francija 5 – 7
7. Belorusija 5 – 1
8. Slovenija 5 – 1

*v nižji razred tekmovanja (divizijo I, skupino A) bo izpadla zadnjeuvrščena reprezentanca
Ne spreglejte