Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 5. 2017,
20.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Natisni članek

SP v hokeju 2017 slovenska hokejska reprezentanca risi Pariz Nik Zupančič Češka

Petek, 12. 5. 2017, 20.08

6 let, 7 mesecev

Po porazu s Čehi pogledujejo proti Belorusom

Nik Zupančič: Preveč časa potrebujemo, da se prilagodimo tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Hokej SP 2017 Slovenija Češka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Spet smo slabo začeli, bili smo prepočasni v odzivu in igralci, kot jih imajo Čehi, ti v tem primeru hitro pobegnejo. Morda je bil kdo z mislimi že pri sobotni tekmi z Belorusijo, čeprav sam nisem imel takega občutka. Jutri merimo na tri točke. Ko se ekipa bojuje za obstanek, da vse od sebe. To pričakujem od svojih fantov," je po porazu s Češko dejal slovenski selektor Nik Zupančič in misli že usmeril proti neposrednim tekmecem Slovenije za obstanek Belorusom. Z njimi se bodo pomerili v soboto ob 16.15.

poročevalka | Foto:

Slovenska hokejska reprezentanca je po dnevu premora spet stopila na led in izgubila še peto srečanje na svetovnem prvenstvu elitne divizije. Tako kot na preostalih obračunih prvenstva, z izjemo Finske, so risi že po prvi tretjini visoko zaostajali (0:3). Favorizirani Čehi so s pridom izkoriščali napake Slovencev – motivacija teh ni bila videti na najvišji ravni – in tudi po visokem vodstvu, ko so stopili s plina, nadzirali potek srečanja.

Ko enkrat zaostajaš ...

"Spet smo slabo začeli, bili smo prepočasni v odzivu in igralci, kot so na češki strani, ti lahko hitro uidejo. To je bilo vidno sploh na začetku. Preveč časa potrebujemo, da se prilagodimo na vsaki tekmi. Ko enkrat zaostajaš z 0:3, začneš delati stvari, ki jih ne smeš. Stvari poskušaš individualno vzeti v roke, kar se na tej ravni ne obrestuje. Izgubljaš več ploščkov, kjer jih ne bi smel izgubljati, in ekipa, kot je Češka, to izkoristi," je tekmo komentiral Zupančič.

Obračun je spominjal na tistega iz leta 2015 v Ostravi, ko je Slovenija na tekmi s Finsko varčevala z močmi za pomembnejšo tekmo z Norvežani naslednji dan, a nato ni bila uspešna. Selektor ni imel občutka, "da je bil kdo z glavo že na jutrišnji tekmi" in da motivacija ne bi bila na dovolj visoki ravni.

Hokej SP 2017 Slovenija Češka Nik Zupančič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Zahvaljujem se igralcem za dobro prvo tretjino, kjer je bilo pomembno začeti tako dobro. V primerjavi s četrtkovo tekmo z Norveško nam je uspelo zadeti. Tekmo smo dobili že v prvi tretjini, nato pa nadzorovali njen potek. Veseli smo, ker so takšne tekme v paru težke za nas, zdaj pa se lahko v miru pripravimo na tekmo s Francijo v nedeljo. Igramo korak za korakom, za zdaj še ne razmišljamo o tem, ali bomo v četrtfinalu ostali v Parizu," je bil bolj zadovoljen češki selektor Josef Jandač.

 Fotogalerija Vida Ponikvarja

Fotogalerija
1 / 54

Sprememba pred Belorusi

So pa v našem taboru misli že usmerili k sobotnemu obračunu z Belorusijo, ki bo dal marsikateri odgovor o tem, kdo bo obstal v elitni diviziji. Trenerski štab si je ogledal večerno tekmo Belorusije in Francije, ki so jo slednji dobili po kazenskub strelih, ter za sobotni dan pripravil novost. Zaradi slabih začetkov tekem bodo "suho" ogrevanje poskusili nekoliko drugače.

"Za nas se zdaj začenjajo tekme, ki so odločilnega pomena. Če bomo ostali brez točk, bomo ostali tudi brez elitne divizije. V soboto je ena od teh tekem, na kateri bo treba biti tudi rezultatsko uspešen. Spremenili bomo nekaj, in sicer bomo začeli skupno ogrevanje, da bodo vsi na isti delovni temperaturi. Sicer se ogrevajo individualno, zdaj pa bomo že pred tekmo imeli nekaj skupnega in to poskušali prenesti v prvo tretjino. Upam, da bo pomagalo," pravi 48-letni slovenski strateg, ki pričakuje srečanje na nož.

Slovenija Belorusija medsebojne tekme | Foto:

Na nož

Slovenija se je z Belorusijo letos srečala dvakrat. Na septembrskih olimpijskih kvalifikacijah so risi na odločilni tekmi Beloruse na njihovem terenu v Minsku premagali po kazenskih strelih in se veselili druge zaporedne uvrstitve na olimpijske igre. Novembra je z njimi igrala doma. Tudi tam je odločala loterija, zmago pa so tatkrat odpeljali Belorusi.

Reprezentanci sta se do zdaj med elito srečali štirikrat, Slovenija, ki bo imela štiri ure počitka več, je vselej izgubila.

Zadnji spomin Slovenije na bitko z Belorusi med elito ni najbolj vesel, je pa toliko bolj na obračun za olimpijsko vozonico. | Foto: Vid Ponikvar Zadnji spomin Slovenije na bitko z Belorusi med elito ni najbolj vesel, je pa toliko bolj na obračun za olimpijsko vozonico. Foto: Vid Ponikvar

"Že letošnji tekmi sta veliko povedali. Obe sta šli v kazenske strele. Verjetno bo šlo zelo na tesno tudi jutri. Glava je naravnana na tri točke proti Belorusom, na zmago. Prisiliti jih bo treba, da bo njihov krajši regeneracijski čas prišel do izraza. Mislim, da bo odločilnega pomena dnevna želja. Verjetno bosta obe ekipi v soboto igrali za obstanek. In ko igraš za obstanek, daš vse od sebe. Od ekipe pričakujem, da se bo res borila, da se bo to pokazalo, da si bodo fantje drug drugemu ščitili hrbet," je pred tekmo z Belorusijo dejal Zupančič.

Ne spreglejte