Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2016,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jan Muršak CSKA Moskva Rok Tičar Žiga Jeglič Slovan Bratislava liga KHL SKA Sankt Peterburg Gašper Krošelj Medveščak Zagreb

Četrtek, 7. 1. 2016, 14.40

8 let

Slovan brez praske, CSKA brez Muršaka prek sto, Krošlju minuta proti prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Moskovčani so brez nekaterih standardnih članov po kazenskih strelih z 2:1 premagali Jekateriburg, Slovan se je poigral s Spartakom, Medveščak je izgubil pri prvaku iz Sankt Peterburga.

Za razliko od obračuna s prvakom, ki so ga Moskovčani pred dnevi dobili s 4:2, je trener CSKA Dmitrij Kvartalnov na gostovanju pri devetem moštvu vzhoda prevetril ekipo, v kateri ni bilo Jana Muršaka. Gledalci so edina zadetka v rednem delu in podaljšku videli v 14. minuti, ko so domači povedli, a je le 15 sekund pozneje izenačil junak tekme Roman Ljubimov. Ta je v loteriji edini uspešno izvedel kazenski strel in odločil zmagovalca. Neprepričljivi CSKA je z zmago presegel sto točk (101) in ostaja v vodstvu lige, v sredo bo gostoval v Čeljabinsku.

Brust spet zaklenil

Odlično serijo nadaljuje Slovan iz Bratislave, ki je nanizal sedmo zmago, v Moskvi je s 4:0 razorožil Spartak. Še enkrat več se je izkazal Barry Brust, ki je za svoj peti shutout sezone (tretji na zadnjih šestih srečanjih) zaustavil vse poskuse domačih. Slovenska napadalca Rok Tičar in Žiga Jeglič sta podala za vodstvo s 3:0. Slovan je na osmem mestu zahoda, v sredo ga čaka prvak SKA Sankt Peterburg.

Ta je v ponedeljek na domačem ledu zadal poraz Medveščaku (3:5), med vratnice katerega je prvič po 5. decembru stopil Gašper Krošelj. A slovenski vratar je na ledu preživel le kratek čas. Sredi zadnje tretjine, v kateri je padlo šest golov, je ob vodstvu SKA s 3:2 za manj kot minuto zamenjal prvo hobotnico Dannyja Taylorja. Ob izenačenju na 3:3 pa mu je spet prepustil svoje mesto. Gostitelji so spet povedli v 58. minuti, zadnji žebelj v krsto hrvaškega kluba pa je pol minute pred koncem srečanja z zadetkom v prazno mrežo zabil Aleksander Kadeikin.

Medveščak je deseti na zahodu, v sredo bo gostoval pri moskovskem Spartaku.

Ne spreglejte