Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 7. 2014,
12.14

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga INL HDK Maribor HK Triglav Kranj HK Celje HKMK Bled Jesenice

Četrtek, 24. 7. 2014, 12.14

4 leta, 10 mesecev

Še en udarec za slovenski hokej – Maribor brez lige INL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V prihodnji sezoni lige INL bo sodelovalo 11 moštev, šest avstrijskih in pet slovenskih. Po italijanskih klubih je namreč slovo od mednarodne lige oznanil še HDK Maribor.

Še pred dvema mesecema je bila zgodba povsem drugačna. Vodilni v ligi INL, ki je lani združevala slovenske, avstrijske in italijanske klube, so upali, da bo odhod Merana edini in da bo na tekmovanju v sezoni 2014/2015 tekmovalo 16 klubov, saj sta se priključila še Kapfenberg Steelers in EC Kitzbühel.

A najprej je prišla italijanska zahteva, ki je svoje klube odpeljala v na novo razširjeno domače prvenstvo. Zdaj je jasno tudi, da je zaradi finančnih težav od sodelovanja odstopil HDK Maribor in da naj bi tako v ligi sodelovalo pet slovenskih moštev (HK Playboy Slavija, HK Triglav Kranj, HK Celje, HKMK Bled in Jesenice). Vsekakor nerazveseljiva novica za slovenski hokej, ki je lani z odprtimi rokami pozdravil vrnitev Celjanov in Blejcev, zdaj pa je izgubil enega člana. S tem tudi želja predsednika Hokejske zveze Slovenije (HZS) Matjaža Rakovca po šestih članskih klubih v ligi INL in enem v ligi EBEL ne bo uslišana.

Jeseniško ekipo je prijavila HZS, ki pa Jesenic letos ne namerava tako izdatno finančno podpreti, kot jih je lani. Predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar nam je dejal, da dogovori med HDD Jesenice in HZS potekajo, ni pa še nič dorečenega. Potekajo tudi pogovori o sodelovanju med HD Mladi Jesenice in HDD Jesenice, saj se obe strani zavedata,kako pomembna je članska ekipa, kako pomembno je, da imajo fantje pri 18 letih možnost, da igrajo še naprej. "Če ni volje, želje, potem se težko kaj naredi. Mislim, da z Acronijem letos ne bo nič," nam je na vprašanje, ali še upajo na pomoč železarne, odgovoril Pogačar.

Kot so še zapisali na uradni strani avstrijske hokejske zveze, bo 11 moštev v rednem delu odigralo 20 tekem – vsak bo z vsakim odigral po dve tekmi, eno doma in eno v gosteh. Najboljših pet moštev rednega dela se bo nato med seboj pomerilo za razvrstitev – prve štiri ekipe si bodo lahko same izbrale nasprotnika –, preostalih šest pa se bo med seboj udarilo za končnico. V četrtfinalu bodo igrali na štiri zmage, v polfinalu in finalu pa na tri. Začetek nove tekmovalne sezone v ligi INL je napovedan za petek, 19. septembra, prvak pa bo okronan najpozneje 12. aprila prihodnje leto.

Ne spreglejte