Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 8. 2014,
12.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hokejska liga prvakov Red Bull Salzburg Bolzano Žiga Pance Aleš Kranjc Luka Gračnar VSV Beljak Klemen Pretnar Sparta Praga Blaž Gregorc Robert Kristan Gašper Cerkovnik Jaka Ankerst Robert Sabolič

Sreda, 20. 8. 2014, 12.49

8 let

Salzburžani previdni, Bolzano v zadnjem trenutku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bliža se začetek hokejske lige prvakov, ki jo bodo zaznamovali tudi klubi devetih Slovencev. Prvi na delu že v četrtek, četverica čaka na petek.

Četrtek bo dan, ko bodo spet zapele palice v obujeni hokejski ligi prvakov, v kateri se bo 44 moštev v 11 skupinah bojevalo za naslov prvaka. Manjkali ne bodo niti Slovenci. V skupini A najdemo Köln Aleša Kranjca, ki se bo že v prvem krogu pomeril s slovaškimi prvaki iz Košic. "Težko je kaj napovedovati, saj ekipe še nikoli niso igrale med seboj. Košice so tehnično dobro podkovano moštvo, za katerega je značilen vzhodnoevropski slog hokeja. Vemo, da gre za zelo disciplinirano ekipo. Pričakujemo, da bodo vsa srečanja zelo tesna," je pričakovanja strnil trener aktualnih nemških podprvakov Uwe Krupp.

Robert Sabolič in soigralci se v uvodu tekmovanja podajajo na sever Evrope, kjer bodo spoznali moštvo iz Kuopia in nekdanje moštvo Jana Urbasa Växjö Lakers. Prvi dan lige prvakov pa bo za Slovence še posebej zanimiv, saj Klemen Pretnar z Beljakom gostuje pri francoskem prvaku Brianconu, ki ga vodi Edo Terglav, zanj pa igrata Gašper Cerkovnik in Jaka Ankerst.

Salzburžani so previdni

Prvi krog se bo s slovenskimi nastopi nadaljeval v petek, ko bodo prav vsi klubi naših legionarjev gostovali na severu Evrope. Aktualni podprvak lige EBEL Salzburg se bo udaril s klubom JYP Jyväskylä, ki je lani obstal v četrtfinalu finskega prvenstva. "Rdeči biki" so pred dvojnim gostovanjem na Finskem in Švedskem (v drugem krogu bodo palice prekrižali s HV71 Jönköping) previdni, a si na prvih dveh tekmah želijo osvojiti štiri točke.

"JYP je trenutno ena najboljših finskih ekip, HV71 pa je tipična švedska ekipa, zato bo vse prej kot lahko, a dali bomo vse od sebe. Vse je mogoče," pred srečanjem pravi izkušeni soigralec Luke Gračnarja, napadalec Manuel Latusa, Daniel Welser pa dodaja: "Za nas je dobro, da začenjamo proti najboljšim ekipam v Evropi. Lahko rečem, da so spremembe, ki jih je naredil trener, že vidne, kar smo dokazali na drugi pripravljalni tekmi. Iz treninga v trening napredujemo."

Lisice s pomanjkanjem skupnih treningov nad Turku

Petek bo tudi čas, ko se bodo predstavile Pardubice branilca Blaža Gregorca in vratarja Roberta Kristana, njihov prvi nasprotnik bodo švedski polfinalisti iz Linköpinga.

Brez kakršnihkoli pripravljalnih tekem pa bo v ligo prvakov zakorakal aktualni prvak razširjenega avstrijskega prvenstva. Nad moštvom moža odločitev lanske sezone Žige Panceta visi veliko vprašajev, saj se je del ekipe, ki vsaj uradno še ni popolna, zbral šele prejšnji teden. Zadnja okrepitev, Philip DeSimone, se je lisicam pridružila šele v torek. Bolzano, ki je sodelovanje potrdil šele konec julija, tako svoje igralce s pomanjkanjem skupnega treninga in uigravanja v prvi boj pošilja proti finskemu prvoligašu iz Turkuja, ki zadnje štiri sezone ni videl končnice.

O favoritih moštva nočejo govoriti na glas. Eden za drugim namreč ponavljajo, da se med seboj ne poznajo in da lahko kaj hitro nastanejo presenečenja. Seveda bo treba najbolj paziti na tiste, ki so v močnih ligah v zadnjih letih naredili največ, medtem ko bi bili lahko najlažji plen tisti, ki nastopajo s posebnim povabilom organizatorja – wild card je prejela šesterica.

Ne spreglejte