Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2015,
12.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Sabolič Sparta Praga liga prvakov

Torek, 10. 11. 2015, 12.34

8 let

Sabolič in druščina z eno željo: V Prago prinesti napredovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred Robertom Saboličem in igralci Sparte Prage je povratna tekma osmine finala lige prvakov. Čehi so pred gostovanjem na Finskem v dobrem položaju (doma so zmagali s 4:2), a še daleč od napredovanja.

Češki elitnoligaš lahko zvečer zadrsa med osem najboljših moštev lige prvakov, a cilj je kljub dobremu izhodišču pred obračunom še zelo daleč. Hokejisti praške Sparte so pretekli torek doma pripravili prvovrstno presenečenje in finskega prvaka Kärpäta, ki je na šestih tekmah letošnje izvedbe tekmovanja prejel le en zadetek, premagali s 4:2. Lepa prednost za moštvo, ki si je pred prvo tekmo želelo le, da ne bi bilo po njej bolj ali manj jasno, da so si napredovanje skorajda že zagotovili favorizirani Finci. A moštvo, katerega dres nosi slovenski napadalec Robert Sabolič, prednosti ne želi dajati prevelikega pomena. Zaveda se, da lanski polfinalist lige prvakov lahko močno udari.

"To bo še ena težka tekma, taka, kot je bila tista domača. Gre za izločilne boje in čeprav imamo dva zadetka prednosti, si preračunavanja ne smemo privoščiti. Igrali bomo na zmago, saj želimo v Prago prinesti napredovanje," pred obračunom za četrtfinalno vstopnico zatrjuje trener Čehov Josef Jandač, ki si ob tem želi, da bi se njegovi izbranci čim bolj izogibali kazenski klopi.

Jadnač ne bo mogel računati na poškodovanega napadalca Daniela Pribyla, ki je na prvi tekmi prispeval zadetek in podajo, se pa v postavo vračata še lani član Kärpäta branilec Ryan Glenn in napadalec Miroslav Forman. V češkem moštvu si želijo še ene odlične predstave hobotnice Tomasa Popperleja, ki je pretekli teden popolnoma zasenčil do tekme s Sparto finskega junaka Samija Aittokallija (na prvih šestih tekmah je ubranil 133 od 134 strelov), ki je zaustavil skromnih 13 od 17 strelov.

Ne spreglejte