Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 4. 2014,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Kristan Blaž Gregorc Extraliga

Torek, 29. 4. 2014, 19.39

8 let

Robert Kristan bo moči na Češkem združil z Blažem Gregorcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko so vodilni možje slovaškega podprvaka Nitre potrdili, da si Roberta Kristana v prihodnje ne bodo mogli več privoščiti, je slovenski vratar že našel novega delodajalca. Seli se k Pardubicam.

Češka Extraliga je novo domovanje reprezentančnega vratarja Roberta Kristana, ta je v pretekli sezoni nosil dres slovaškega prvoligaša Nitre. S klubom, pri katerem je odigral 59 tekem in ubranil 92,84 odstotka strelov na svoja vrata, je prišel vse do finala, v katerem so klonili proti Košicam. Pri Nitri so po sezoni priznali, da jim finančne zmožnosti ne dovoljujejo, da bi "Lixa" obdržali. Enaintridesetletnik je novega delodajalca našel kaj hitro, saj je že sklenil enoletno sodelovanje s češkimi Pardubicami, pri katerih bo še naprej igral tudi reprezentančni branilec Blaž Gregorc.

Od Pardubic, ki so obstale v četrtfinalu, sta se po sezoni poslovila dva vratarja. Július Hudáček se je preselil v švedsko prvo ligo, veteran Dusan Salficky pa je pri 42 letih obesil drsalke na klin. Tako so v klubu nujno potrebovali nove moči med vratnicama, zato so si Kristana dodobra ogledali že v Sočiju in bili nad njegovimi predstavami navdušeni.

"Že med sezono smo vedeli, da bo Hudaček odšel, zato smo Kristana spremljali tako na olimpijskih igrah kot v končnici slovaškega prvenstva. Njegove igre so nas prepričale, da smo naredili ta korak. Veseli nas, da imamo v ekipi slovenskega olimpijca, ki je svoji državi pomagal do zgodovinskega četrtfinala na olimpijskih igrah. Gre za zelo okretnega vratarja z odličnim pregledom nad igro," je bil poln hvale na račun Kristana generalni direktor kluba Ondřej Šebek.

Kristan in Gregorc bosta prihodnjo sezono igrala tako v Extraligi kot v ligi prvakov, katere ustanovni član so tudi Pardubice.

Ne spreglejte