Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2024,
19.16

Osveženo pred

4 dni, 20 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
legionarji Extraliga Kometa Brno Gašper Krošelj

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 7. 2024, 19.16

4 dni, 20 ur

Oblekel bo dres prvoligaša iz Brna

Gašper Krošelj se vrača na Češko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
slovenska hokejska reprezentanca : Avstrija, Gašper Krošelj | Gašper Krošelj bo v prihodnji sezoni znova igral v najmočnejši češki ligi. | Foto www.alesfevzer.com

Gašper Krošelj bo v prihodnji sezoni znova igral v najmočnejši češki ligi.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski hokejski vratar Gašper Krošelj bo znova branil v najmočnejši češki ligi, oblekel bo dres češkega ekstraligaša Kometa Brno.

Izkušeni slovenski čuvaj mreže se po letu igranja na Slovaškem, kjer je branil barve Banske Bystrice, vrača med češko elito. To je dobro spoznal med letoma 2018 in 2023 kot član Mlade Boleslav. Tokrat bo stal med vratnicama češkega prvoligaša Kometa Brno.

Za omenjeni klub bo 37-letnik zaigral kot prvi Slovenec. V zadnjem tekmovalnem obdobju je na 27 tekmah rednega dela zaustavil 92 odstotkov strelov, v končnici pa bil na štirih obračunih 89,9-odstotno zanesljiv. Na svetovnem prvenstvu drugega razreda je slovenski reprezentanci do napredovanja med elito pomagal na štirih tekmah, na katerih je ubranil 96 odstotkov strelov.

Kometa Brno je v zadnji sezoni češke Extralige redni del končal na četrtem mestu, nato pa obstal v četrtfinalu. Zadnjič je bil prvak leta 2018, ko je slavil drugič zapored.

Ne spreglejte