Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2024,
10.49

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

HK Olimpija Blaž Gregorc IceHL

Četrtek, 30. 5. 2024, 10.49

3 tedne

Po 17 letih v tujini se vrača v domovino

Blaž Gregorc je novi član Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Slovaška, Blaž Gregorc | Dolgoletni reprezentančni branilec Blaž Gregorc je novi član Olimpije. | Foto Guliverimage

Dolgoletni reprezentančni branilec Blaž Gregorc je novi član Olimpije.

Foto: Guliverimage

Iz HK Olimpija Ljubljana so sporočili, da bo prihodnjo sezono dres zmajev nosil tudi reprezentančni branilec Blaž Gregorc. Ta bo po 17 letih igranja v tujini, velik del je preživel na Češkem, znova igral v domovini.

HK Olimpija
Sportal Olimpija z novim imenom, vlagateljem, proračunom, okrepitvami in visokimi cilji #video

Ljubljanska zasedba je branilske vrste okrepila z izkušenim članom obrambe Blažem Gregorcem. 34-letnik je IceHL že dodobra spoznal, v sezoni 2020/21 je igral za Celovec, naslednjo za Linz. Lani je nosil dres Gradca, drugi del tekmovalnega obdobja pa je preživel v Nemčiji pri Fischtown Pinguins in zaigral v finalu nemške DEL.

"Zelo sem vesel, da smo z Olimpijo dosegli dogovor in da se po 17 letih igranja v tujini vračam v Slovenijo. Prepričalo me je, kako se gradi ekipa in zdravo okolje celotne organizacije. Pridružilo se je veliko dobrih igralcev in verjamem, da bomo konkurenčni za doseganje dobrih rezultatov," je v klubski mikrofon dejal dolgoletni slovenski reprezentant.

"Z Blažem smo pridobili izkušnje, zanesljivost in odličen karakter. Vse te njegove lastnosti bodo našo igro dvignile na višjo raven. V zelo mladi obrambni vrsti bo skupaj z Žigom Pavlinom predstavljal vodstveno figuro, mlajšim soigralcem dajal zanesljivost in mirnost ter jih nenazadnje usmerjal v njihovem razvoju. Blaž bo imel zelo pomembno vlogo na in ob ledu. Kakovostno in karakterno odlično sodi v našo ekipo," pa je svoj pogled na Gregorčev prihod v Ljubljano predstavil direktor kluba Anže Ulčar.

Red Bull Salzburg : EC Kac
Sportal Rekordni Salzburg nadaljuje vladavino
Ne spreglejte