Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2024,
10.49

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,28
HK Olimpija Blaž Gregorc IceHL

Natisni članek

Četrtek, 30. 5. 2024, 10.49

1 mesec, 3 tedne

Po 17 letih v tujini se vrača v domovino

Blaž Gregorc je novi član Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,28
SP v hokeju 2023, slovenska hokejska reprezentanca : Slovaška, Blaž Gregorc | Dolgoletni reprezentančni branilec Blaž Gregorc je novi član Olimpije. | Foto Guliverimage

Dolgoletni reprezentančni branilec Blaž Gregorc je novi član Olimpije.

Foto: Guliverimage

Iz HK Olimpija Ljubljana so sporočili, da bo prihodnjo sezono dres zmajev nosil tudi reprezentančni branilec Blaž Gregorc. Ta bo po 17 letih igranja v tujini, velik del je preživel na Češkem, znova igral v domovini.

HK Olimpija
Sportal Olimpija z novim imenom, vlagateljem, proračunom, okrepitvami in visokimi cilji #video

Ljubljanska zasedba je branilske vrste okrepila z izkušenim članom obrambe Blažem Gregorcem. 34-letnik je IceHL že dodobra spoznal, v sezoni 2020/21 je igral za Celovec, naslednjo za Linz. Lani je nosil dres Gradca, drugi del tekmovalnega obdobja pa je preživel v Nemčiji pri Fischtown Pinguins in zaigral v finalu nemške DEL.

"Zelo sem vesel, da smo z Olimpijo dosegli dogovor in da se po 17 letih igranja v tujini vračam v Slovenijo. Prepričalo me je, kako se gradi ekipa in zdravo okolje celotne organizacije. Pridružilo se je veliko dobrih igralcev in verjamem, da bomo konkurenčni za doseganje dobrih rezultatov," je v klubski mikrofon dejal dolgoletni slovenski reprezentant.

"Z Blažem smo pridobili izkušnje, zanesljivost in odličen karakter. Vse te njegove lastnosti bodo našo igro dvignile na višjo raven. V zelo mladi obrambni vrsti bo skupaj z Žigom Pavlinom predstavljal vodstveno figuro, mlajšim soigralcem dajal zanesljivost in mirnost ter jih nenazadnje usmerjal v njihovem razvoju. Blaž bo imel zelo pomembno vlogo na in ob ledu. Kakovostno in karakterno odlično sodi v našo ekipo," pa je svoj pogled na Gregorčev prihod v Ljubljano predstavil direktor kluba Anže Ulčar.

Red Bull Salzburg : EC Kac
Sportal Rekordni Salzburg nadaljuje vladavino
Ne spreglejte