Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2011,
8.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mitja Robar Aleš Kranjc Žiga Pavlin

Ponedeljek, 24. 10. 2011, 8.43

8 let

Robar debitiral na Finskem, Kranjc tik pod vrhom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V najmočnejši finski ligi je z zmago debitiral Mitja Robar. Na Češkem gre odlično Alešu Kranjcu in Roku Pajiču. Slednji s soigralci v prvi ligi zaseda drugo mesto, drugi pa je razred nižje na vrhu.

V švedski prvi ligi soigralcem zaradi poškodbe še naprej ne more pomagati Jan Urbas, njegov Växjö Lakers po štirinajstih odigranih krogih zaseda sedmo mesto v dvanajstčlanski konkurenci. Razred nižje zadnja sreda za tri ''slovenske'' klube ni bila preveč uspešna, vsi so namreč izgubili. Še najbližje je bil uspehu Södertälje, ki je izgubil po izvajanju kazenskih strelov. Slovenska trojica Blaž Gregorc, Žiga Jeglič in Robert Sabolič se v statistiko ni vpisala. Je pa častni zadetek za Troja/Ljungby zadel Žiga Pavlin, ki je enkrat moral tudi na kazenski klop. Podajo je na svoj račun vpisal David Rodman, katerega je po odhodu na Finsko zapustil Mitja Robar.

Vikend je bil uspešnejši. Södertälje je z 2:0 ugnal Rögle, prvi zadetek na tekmi je dosegel Jeglič, ki je moral tudi enkrat na kazensko klop. Gregorca in Saboliča ni bilo v postavi. Zmagal je tudi Oskarshamn, Rodman pa je znova prispeval podajo. Slednjo je pri porazu svoje ekipe dosegel tudi Pavlin, kateremu je trener znova zaupal izvajanje kazenskega strela, vendar pa reprezentančni branilec ni bil uspešen.

Robar je na Finskem v petek debitiral z zmago v podaljšku proti HPK, dan zatem je s soigralci izgubil v gosteh pri Iilvesu, Mariborčan se ni vpisal med dobitnike točk, je pa na drugi tekmi moral enkrat na kazensko klop. V najmočnejši Češki ligi je Mountfield Aleša Kranjca zbral dve zmagi in zaseda drugo mesto na lestvici. Tridesetletni Jeseničan je na drugi tekmi prispeval podajo, na prvi se ni vpisal v statistiko. Prvo mesto v drugi češki ligi še naprej drži Slovan Usti nad Labem, ki je prav tako dvakrat zmagal. Rok Pajič je na dveh tekmah vpisal v statistiko podajo. ''Pingvini'' Roka Tičarja so zabeležili dva poraza. Na prvi tekmi so zmogli le zadetek, pri katerem 22-letni napadalec ni sodeloval, v nedeljo pa je sledil še poraz proti Hannovru, statistika reprezentančnega napadalca je znova ostala prazna.

Na Danskem se je Sabahudin Kovačevič v zadnjem tednu s soigralci veselil kar treh zmag, visokorasli branilec je na prvih dveh tekmah vpisal po eno izključitev, na zadnji pa podajo. V Franciji je Mitja Šivic odločil zmagovalca, v dresu Grenobla je dosegel edini zadetek na tekmi. Briancon se je veselil visoke zmage, prvič po poškodbi pa je zaigral Edo Terglav, ki je dosegel en zadetek. Še bolje se je z golom in podajo odrezal branilec Maks Selan. V slovenskem obračunu sta se pomerila Luka Bašič (Amiens) in Andrej Hočevar (Angers), zmage se je s soigralci veselil prvi, ki pa ni dosegel zadetka ali podaje.

V EBEL je v petek VSV Grega Kužnika in Tomaža Razingarja ugnal Dunaj, za katerega Marcel Rodman ta vikend ni igral. V Kanadi rojeni slovenski branilec je prispeval podajo, ''Raza'' ni dosegel točke. Je pa slednji podal v nedeljo pri odločilnem zadetku za novo zmago Beljaka. Med vratnice Medveščaka se je vrnil Robert Kristan, ki je na dveh tekmah prejel prav toliko zadetkov. Statistika njegovega soigralca Gala Korena je na obeh srečanjih ostala prazna.

Ne spreglejte