Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2014,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi

Petek, 25. 4. 2014, 21.52

8 let

Risi se vračajo v elito. Luka Gračnar MVP svetovnega prvenstva!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Risi se po zmagi nad sosedi s 3:1 vračajo med elito. Tja potuje tudi Avstrija, ki si je elito izborila še pred sosedskim obračunom. Luka Gračnar je najkoristnejši igralec prvenstva.

Matjaž Kopitar v peterkah ni naredil nobene spremembe, tako da so Slovenci igrali v enaki postavitvi kot na zadnjih dveh tekmah. Prva tretjina je minila brez zadetkov, kot prvi je moral resneje posredovati Luka Gračnar, ki ga je ogrel Stefan Geier, kmalu zatem še eden od najnevarnejših avstrijskih napadalcev Brian Lebler. V 10. minuti je moral na kazensko klop Jan Urbas, a Avstrijci priložnosti z igralcem več niso izkoristili, še več Jan Muršak je zapretil, a pravega strela ni bilo. V 13. minuti je prišel prvi power-play tudi za Slovenijo, v katerem risi niso resneje ogrozili Bernharda Starkbauma. Sekundo pred iztekom tretjine si je dvominutno kazen prislužil še Marcel Rodman, a so varovanci Kopitarja na začetku druge tretjine zdržali nalet sosedov.

Rodman je v 27. minuti izsilil prekršek kapetana Thomasa Kocha, številčna prednost pa za rise spet ni bila prav velika prednost, saj niso imeli pravih idej. Po izteku kazni je imel lepo priložnost kapetan Tomaž Razingar, ki je sam zadrsal pred Starkbauma, a se mu je plošček odbil in rezultat je ostal pri 0:0. Prišla je 34. minuta, ko je za vrati slabo posredoval Matthias Iberer, Marcel Rodman je ukradel plošček, a mu v gneči ni uspelo zadeti, odbitek je v gol pospravil Jan Urbas, za katerega je bil to že četrti zadetek na SP.

Veselje risov ni bilo dolgotrajno, po dveh minutah je z močnim in natančno odmerjenim strelom skoraj z modre črte izenačil Benjamin Petrik, Gračnar pa je le nemočno pogledal, kako je plošček švignil mimo njegove glave v gol. Rezultat se do konca tretjine ni spremenil.

Slovenija je imela v 43. minuti spet igralca več, vendar je tudi ta power-play ostal neizkoriščen. Na hudi preizkušnji je bil nekaj minut zatem Luka Gračnar, Avstrijci so obstreljevali njegova vrata, a je odbil vse napade, tudi najnevarnejši strel Nicolasa Petrika. In kdor ne da, dobi. V 49. minuti je David Rodman izza gola lepo podal do Jana Urbasa, ta je z bližine zvišal na 2:1. Avstrijci so močno pritisnili in lovili izenačenje, a je igralec tekme in prvenstva Slovenije Gračnar zaustavil vse nalete. Vse dvome o zmagovalcu je v 59. minuti po podaji Jana Urbasa s strelom s skoraj z modre črte razrešil debitant na članskih SP, 22-letni branilec Miha Štebih. Avstrijci so poskušali še brez vratarja, a jim poskus izenačenja ni uspel.

Japonci so se opekli na tekmi proti Madžarom

Madžari kljub dejstvu, da niso imeli možnosti za napredovanje, tekme proti Japoncem niso vzeli z levo roko. V 21. minuti je Istvan Bartalis naše vzhodne sosede popeljal v vodstvo z 2:1, a so Japonci hitro odgovorili z zadetkoma Mašahite Nišiwakija in Šuheija Kujija. Da se je druga tretjina končala z izenačenjem 3:3 je v 39. minuti poskrbel Istvan Sofron.

Hiroki Ueno je v 55. zvišal na 4:3 in Japonce popeljal na prag elite, a je veselje Azijcev v 59. minuti pokvaril junak madžarske zmage Marton Vas. Madžar je najprej izsilil podaljšek, v katerem ni bilo zadetkov, pri kazenskih strelih pa je bil kar trikrat natančen, kar je bilo dovolj za zmago naših sosedov.

Južnokorejci so na zadnji tekmi SP z 2:8 izgubili z Ukrajinci, ki so končali na četrtem mestu, medtem ko so domačini že pred zadnjim obračunom izpadli v divizijo I, skupino B. V divizijo I, skupino A, so napredovali Poljaki.

Ne spreglejte