Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2016,
9.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Luka Vidmar Jan Urbas svetovno prvenstvo v hokeju slovenska hokejska reprezentanca risi

Torek, 19. 4. 2016, 9.44

6 let, 7 mesecev

Risi s pozitivnimi mislimi odpotovali po pet zmag in vrnitev v elito (foto+video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Slovenska hokejska reprezentanca je zjutraj z vlakom odpotovala proti Budimpešti, kjer bo v sredo z Madžari odigrala zadnje pripravljalno srečanje. Misijo svetovno prvenstvo v Katovicah bodo risi začeli v soboto ob 13. proti Japoncem.

Četa Nika Zupančiča je zgodaj zjutraj zapustila domovino in se odpravila proti zadnjemu postanku (Budimpešti) pred svetovnim prvenstvom divizije I, skupine A, na katerem se bo v Katovicah med 23. in 29. aprilom bojevala za vrnitev med hokejsko elito.

 

Priprave so jih navdale s pozitivo

Risi so proti Budimpešti, kjer jih v sredo čaka še zadnji preizkus - prve tri so dobili suvereno (Hrvate so premagali z 8:3 in 9:1, Japonce pa s 4:0) - pred prvenstvom, odpotovali dobro razpoloženi in optimistični.

 

"Dobro smo pripravljeni. Opravili smo kakovostne treninge. Energijo in voljo iz Kranja smo prenesli na treninge na Jesenice, Bled in na tekme. Mislim, da smo zelo dobro odigrali zadnjo tekmo proti Japoncem, tako da gremo lahko s pozitivnimi mislimi na prvenstvo," je pred odhodom dejal novopečeni slovenski kapetan Jan Urbas in pozdravil sredino tekmo z Madžari, ki letos igrajo v eliti, kar pomeni, da bo preizkus z vzhodnimi sosedi še kako dobrodošel: "Madžarska je na visoki ravni. Mi se bomo držali svojega načrta, igrali svojo igro in izpilili še kakšno majhno stvar. To bo dobra tekma pred prvenstvom."

 

Jutranji prihod na vlak, kratek postanek in pot proti Budimpešti:

V mislih je le prvo mesto

Slovenija bo prvo tekmo v Katovicah odigrala v soboto ob 13. uri z Japonsko, sledile pa bodo obračuni z Italijo, Poljsko, Južno Korejo in Avstrijo.

 

Je glede na to, da bo morda med elito peljalo le prvo mesto, na naših hokejistih več pritiska? "Nočemo se obremenjevati s tem, ali bo dovolj le prvo mesto ali tudi drugo, pač pa samo s svojo igro. Šli bomo iz tekme v tekmo. Pomembna bo prav vsaka in na prav vsaki bomo poskušali zmagati. Na Poljsko gremo po pet zmag in prvo mesto," je optimističen branilec Luka Vidmar, ki pričakuje najtežje delo proti Poljakom in Avstrijcem.

 

Zupančič je na pot odpeljal tri vratarje, sedem branilcev in 13 napadalcev. Moštvo bi se lahko še spremenilo, saj v slovenskem taboru čakajo razplet klubskih sezon branilca Mihe Štebiha in napadalca Roberta Saboliča.

 

Fotoutrinki odhoda slovenske odprave na Madžarsko:
Nik Zupančič, ki bo Slovenijo na SP prvič vodil kot selektor, se je pri sestavi seznama za SP zaradi poškodb spopadal z mnogimi odpovedmi. Reprezentanca je spremenjena in pomlajena, a kljub temu zaupa v varovance. | Foto: Nik Zupančič, ki bo Slovenijo na SP prvič vodil kot selektor, se je pri sestavi seznama za SP zaradi poškodb spopadal z mnogimi odpovedmi. Reprezentanca je spremenjena in pomlajena, a kljub temu zaupa v varovance.

Pred odhodom v Budimpešto so se fantje še okrepčali. Moči jim v prihodnjih dneh ne bo smelo manjkati – v sedmih dneh bodo odigrali pet tekem svetovnega prvenstva. | Foto: Pred odhodom v Budimpešto so se fantje še okrepčali. Moči jim v prihodnjih dneh ne bo smelo manjkati – v sedmih dneh bodo odigrali pet tekem svetovnega prvenstva.

Za Jana Urbasa (v sredini) je kapetanska vloga velika čast. Upa, da jo bo opravljal dobro. Njegovi soigralci o tem ne dvomijo. | Foto: Za Jana Urbasa (v sredini) je kapetanska vloga velika čast. Upa, da jo bo opravljal dobro. Njegovi soigralci o tem ne dvomijo.

Trener vratarjev Gaber Glavič in izkušeni branilec Sabahudin Kovačević, ki bo igral pomembno vlogo na modri črti, sta se prepustila sproščenemu pogovoru. | Foto: Matej Leskovšek Trener vratarjev Gaber Glavič in izkušeni branilec Sabahudin Kovačević, ki bo igral pomembno vlogo na modri črti, sta se prepustila sproščenemu pogovoru. Foto: Matej Leskovšek

Svetovno prvenstvo bo prvič okusilo kar nekaj hokejistov, med njimi tudi napadalci Olimpije Žiga Pešut, Anže Ropret in Gregor Koblar. | Foto: Matej Leskovšek Svetovno prvenstvo bo prvič okusilo kar nekaj hokejistov, med njimi tudi napadalci Olimpije Žiga Pešut, Anže Ropret in Gregor Koblar. Foto: Matej Leskovšek

Rok Tičar bo velik adut v napadu, Klemen Pretnar bo skrbel za obrambne naloge, debitant Žan Jezovšek pa upal na premierni nastop na SP. | Foto: Matej Leskovšek Rok Tičar bo velik adut v napadu, Klemen Pretnar bo skrbel za obrambne naloge, debitant Žan Jezovšek pa upal na premierni nastop na SP. Foto: Matej Leskovšek

slovenska hokejska reprezentanca | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

… in se takole odpravili proti vlaku, ki jih je odpeljal proti Budimpešti ... | Foto: Matej Leskovšek … in se takole odpravili proti vlaku, ki jih je odpeljal proti Budimpešti ... Foto: Matej Leskovšek Tam bodo z vzhodnimi sosedi v sredo opravili še zadnje pripravljalno srečanje pred SP. | Foto: Matej Leskovšek Tam bodo z vzhodnimi sosedi v sredo opravili še zadnje pripravljalno srečanje pred SP. Foto: Matej Leskovšek Še zadnji pozdrav pred odhodom vratarja Roberta Kristana in napadalca Žige Jegliča, ki verjameta, da bo imela Slovenija prihodnji petek v žepu vstopnico za elito.  | Foto: Matej Leskovšek Še zadnji pozdrav pred odhodom vratarja Roberta Kristana in napadalca Žige Jegliča, ki verjameta, da bo imela Slovenija prihodnji petek v žepu vstopnico za elito. Foto: Matej Leskovšek

 

Slovenska reprezentanca za SP*:

Vratarji (3): Robert Kristan (Pirati Chomutov, češka Extraliga), Gašper Krošelj (Medveščak Zagreb, liga KHL), Andrej Hočevar (Epinal, Ligue Magnus).

Branilci (7): Sabahudin Kovačević, Aleš Kranjc (Graz 99ers, liga EBEL), Luka Vidmar (Stjernen, Getligaen, Norveška), Blaž Gregorc (Pardubice, češka Extraliga), Jurij Repe (Kladno, liga WSM, druga češka), Klemen Pretnar (Vienna Capitals, liga EBEL), Jakob Milovanovič (Grenoble, Ligue Magnus).

Napadalci (13): Jan Urbas (Västeras, Allsvenskan, druga švedska liga), Rok Tičar, Žiga Jeglič (oba Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Andrej Hebar (Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek, Anže Kuralt (Epinal, Ligue Magnus), Žan Jezovšek (HK ECE Celje), Aleš Mušič, Žiga Pešut, Anže Ropret, Gregor Koblar (vsi HDD Olimpija, liga EBEL).

*Selektor bo čakal še na dogajanje na Češkem, kjer sta v klubskem pogonu še napadalec Robert Sabolič in branilec Miha Štebih. Če bo zadnji dobil zeleno luč za predčasen konec klubske sezone, bo zamenjal Jakoba Milovanoviča.

 

Slovenske tekme na SP divizije I, skupine A (Katovice, 23.–29. april):

Sobota, 23. april:

13.00 Japonska – Slovenija

Nedelja, 24. april:

13.00 Slovenija – Italija

Torek, 26. april:

20.00 Slovenija – Poljska

Sreda, 27. april:

16.30 Slovenija – Južna Koreja

Petek, 29. april:

16.30 Avstrija – Slovenija

Ne spreglejte