Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 4. 2015,
15.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miha Verlič VSV Beljak slovenska hokejska reprezentanca liga EBEL

Ponedeljek, 27. 4. 2015, 15.01

6 let, 7 mesecev

Risi opravili zadnji trening v Sloveniji, Verlič našel novega delodajalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska reprezentanca je v dvorani Tivoli opravila še zadnji trening v Sloveniji. Napadalec Miha Verlič, ki z risi že danes potuje v Berlin, bo prihodnjo sezono soigralec Žige Panceta pri Beljaku.

Risi po več kot treh tednih priprav zapuščajo domačo deželo in se odpravljajo na zadnjo postajo pred svetovnim prvenstvom, v Berlin, kjer bodo v sredo proti Nemcem opravili še zadnje pripravljalno srečanje pred svetovnim prvenstvom elitne skupine.

Do zdaj so odigrali pet pripravljalnih srečanj in petkrat slavili – dvakrat so premagali Japonce, po enkrat Madžare, Hrvate in Avstrijce –, a šele sredina tekma v nemški prestolnici bo pravi pokazatelj, kako dobro je pripravljena ena od najmočnejših slovenskih posadk, ki smo jih do zdaj imeli na SP in ki ji dodatni zagon daje NHL-ovec Anže Kopitar.

Prvo tekmo prvenstva bodo odigrali v soboto, 2. maja, ko bodo ob 16.15 palice prekrižali z Belorusi.

K Žigi in Hannuju

Med izbranci slovenskega štaba so trije vratarji, devet branilcev in 13 napadalcev. Med zadnjimi je tudi 23-letni napadalec Miha Verlič, za katerega je tik pred odhodom na svetovno prvenstvo postalo znano, kje bo igral v prihodnje.

Visokorasli napadalec, ki v letošnji sezoni res ni imel sreče z zdravjem in je za Gradec - ta ob koncu sezone ni več računal nanj, so pa pri panterjih trdili, da bodo nanj računali v prihodnji sezoni - odigral le 28 tekem, ostaja v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Z avstrijske Štajerske se seli na Koroško, natančneje v Beljak, kjer bo v prihodnji sezoni moči združil z reprezentančnim in nekdanjim klubskim soigralcem Žigo Pancetom in nekdanjim trenerjem pri Olimpiji Hannujem Järvenpääjem.

"Verlič je izjemno fizično močan hokejist, ki lahko igra tako na centru kot na krilu, kar je za nas - za začetek ga vidimo na krilu - še posebej pomembno. Gre za visokoraslega igralca, ki je dober drsalec. Je mirna in tiha oseba, ki govori z igro na ledu. Navijači ga bodo vzljubili," je svojega novega, starega varovanca v pogovoru za uradno stran kluba pohvalil finski strateg, menedžer Beljaka Stefan Widitsch pa je dodal: "Stvari so se odvile zelo hitro. Ko smo pretekli teden izvedeli za prekinitev pogodbe (Verlič je imel pogodbo z Gradcem do konca prihodnje sezone, op. a.), smo se z Verličem pogovorili. Verjamemo, da se bo dobro vklopil v našo ekipo. Tudi trener je nad njim navdušen, saj točno ve, kaj lahko od njega pričakuje."

Zadnje tri sezone je pri Beljaku igral Klemen Pretnar, ki ga bomo v prihodnje spremljali v dresu Dunaja.

Ne spreglejte