Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 2. 2017,
16.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca hokej EIHC turnir Nik Zupančič Edo Terglav

Ponedeljek, 6. 2. 2017, 16.48

6 let, 6 mesecev

Seznam reprezentantov za turnir EIHC v Katovicah

Katere rise bo Nik Zupančič odpeljal na Poljsko?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

slovenska hokejska reprezentanca | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Selektor Nik Zupančič je določil seznam hokejistov, ki se bodo v torek zbrali na Bledu, med četrtkom in soboto pa nastopali na turnirju evropskega izziva v Katovicah, kjer bodo ob gostiteljih igrali še Italijani in Ukrajinci. Priložnost je ponudil nekaterim povratnikom in mladim obrazom, ki se bodo lahko dokazovali.

Pred slovensko hokejsko reprezentanco je tretji zbor v tej sezoni. Na prvem, septembrskem (na HZS ga štejejo še v prejšnje tekmovalno obdobje) so uspešno prestali prvi vrhunec in si v Minsku še drugič zapored zagotovili vozovnico na olimpijske igre. Te jih čakajo februarja prihodnje leto, ko bodo v skupinskem delu v Pjongčangu palice prekrižali z Rusi, Američani in Slovaki.

Drugič so se varovanci Nika Zupančiča in pomočnika Eda Terglava družili na novembrskem evropskem izzivu na Bledu, kjer so za Belorusi končali na drugem mestu. Tokrat jih na zadnji akciji pred pripravami na majsko svetovno prvenstvo elite (predviden začetek je aprila) čaka še en turnir.

S Poljaki, Italijani in Ukrajinci

To bo zadnji zbor pred začetkom priprav na svetovno prvenstvo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida To bo zadnji zbor pred začetkom priprav na svetovno prvenstvo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na prizorišču lanskega svetovnega prvenstva divizije I v Katovicah, kjer so si zagotovili vrnitev med svetovno hokejsko smetano, bodo risi drsali od četrta do sobote. Slovenski izbrani vrsti, ki se bo v torek  zbrala na Bledu, bodo na Poljskem ob gostiteljih nasproti stali še Italijani in Ukrajinci.

Zupančič je v reprezentanco uvrstil nekaj povratnikov in nekaj mladih obrazov, na katere bi morda v prihodnosti lahko računal tudi na pomembnejših akcijah.

Priložnost povratnikom in nekaterim mladim

Zupančičeva tokratna reprezentančna vrsta, ki bo na Bledu opravila le dva treninga, šteje tri vratarje, osem branilcev in 12 napadalcev. Gre za precej spremenjeno zasedbo, saj bo manjkalo lepo število standardnih reprezentantov. To bo turnir, na katerem bo priložnost za dokazovanje dobilo nekaj povratnikov in nekaj mladih obrazov, na katere bi morda v prihodnosti lahko računali tudi na pomembnejših akcijah.

Od mladeničev iz Olimpije prihajata tudi Mark Čepon in Miha Zajc. | Foto: Vid Ponikvar Od mladeničev iz Olimpije prihajata tudi Mark Čepon in Miha Zajc. Foto: Vid Ponikvar

Tako bodo na primer manjkali vsi člani Kontinentalne hokejske lige (Jan Muršak, Robert Sabolič, Rok Tičar in Žiga Jeglič), pa nekateri iz lige EBEL (od legionarjev Žiga Pance, Mitja Robar in Ken Ograjenšek), prav tako ne bo obrambe iz Češke (Blaž Gregorc, Jurij Repe, Miha Štebih), manjkal bo tudi prvi vratar zadnjih podvigov Gašper Krošelj, ki je nekaj tekem izpustil zaradi poškodbe, zdaj pa ima nove klubske obveznosti …

Vračajo se Andrej Hočevar, Andrej Hebar, Eric Pance, Jaka Ankerst, Gregor Koblar ... Iz Olimpije ob Žigi Pešutu in Maksu Selanu prihajajo novi obrazi, v obrambi brata Mark in Kristjan Čepon, v napadu Miha Zajc, z Jesenic, ki jih vodi Zupančič, pa še Aleksandar Magovac in Žan Jezovšek. Z ekipo bo tudi 19-letni Nik Simšič, ki brani barve selekcije švedskega Södertälje do 20 let in je že sodeloval na članskih pripravah.

Ob naslednjem snidenju bojni načrt za SP

Po turnirju na Poljskem se bodo varovanci spet srečali predvidoma v začetku aprila (lahko še prej, saj bodo nekateri že kmalu končali klubske sezone), ko se bodo začele priprave na majsko svetovno prvenstvo (začelo se bo 5. maja).

Slovenska reprezentanca za turnir EIHC, Katovice, 9.–11. februar

Vratarji (3): Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Andrej Hočevar (Epinal, Ligue Magnus)

Branilci (8): Luka Vidmar (Frederikshavn, danska prva liga Metal Ligaen), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Klemen Pretnar (Junost Minsk, beloruska Extraliga), Matic Podlipnik (Lyon, Ligue Magnus), Mark Čepon, Kristjan Čepon, Maks Selan (vsi HDD Olimpija, liga EBEL), Aleksandar Magovac (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga)

Napadalci (12): Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič (oba Grenoble, Ligue Magnus), Gregor Koblar (Lyon, Ligue Magnus), Žiga Pešut, Miha Zajc (oba HDD Olimpija, liga EBEL), Nik Simšič (Sodertalje SK u20, SuperElit), Andrej Hebar (Ute Ujpest, liga MOL), Eric Pance, Žan Jezovšek, Jaka Ankerst (vsi HDD Sij Acroni Jesenice, alpska liga)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočnik selektorja: Edo Terglav

 

Turnir EIHC, Katovice, 9.–11. februar

Četrtek, 9. februar
16.00 Italija – Ukrajina
19.30 Poljska – Slovenija

Petek, 10. februar
16.30 Poljska – Ukrajina
20.00 Slovenija – Italija

Sobota, 11. februar
15.00 Ukrajina – Slovenija
18.30 Poljska – Italija

Ne spreglejte