Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
13.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar Jan Muršak Blaž Gregorc

Torek, 1. 4. 2014, 13.58

8 let

Risi dve tekmi tudi s Hrvati? M. Kopitar: Pripravljeni smo igrati tudi z 12 igralci.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti v Tivoliju pridno pilijo formo za SP v Južni Koreji. Kot zadnji se je izbrani vrsti, ki naj bi v prihodnjih dneh odigrala še dve pripravljalni tekmi s Hrvaško, pridružil Blaž Gregorc.

Število slovenskih oklepnikov, ki so dopoldne pridrsali na ledeno ploskev dvorane Tivoli, se je povečalo na 13. Matjaž Kopitar je kot zadnjega pozdravil branilca Blaža Gregorca, v četrtek se bo ekipi pridružil še Mitja Robar. Od prvega tedna, ko je imel selektor na voljo le pet hokejistov, se jih je zdaj že nabralo za dva napada. Je proces treninga zdaj le nekoliko lažji? "Za fante je veliko lažje. Zdaj lahko delamo tudi kakšne take stvari, ki imajo že povezavo z igro, da ni le poudarek na individualni tehniki. Dopoldanski treningi so sicer še vedno bolj individualni, popoldne pa poskušamo nekatere elemente igre prenesti na trening. Poskušamo se malce uigravati, da se ve določene zakonitosti, da se vse skupaj osveži. Kaj več pa ne moremo, saj je fantov preprosto še premalo," se treningov dotakne selektor in pohvali svoje varovance: "Moram reči, da so fantje zelo marljivi, zelo prizadevni, tako da ni nobenih težav."

Da se imajo kljub majhnemu število prav lepo, je potrdil tudi KHL-ovec Jan Muršak: "Vedno rad pridem nazaj. Slovenija je zelo drugačna od Rusije. Tu veliko bolj uživam življenje. S slovenskimi fanti je veliko bolj zanimivo kot z ruskimi igralci. Imamo se dobro. Reprezentanca ima dober moštveni duh. Ne morem se pritoževati. Za zdaj je vse v redu. Nekaj igralcev se nam bo pridružilo še v prihodnje in komaj že čakam, da odidemo v Korejo na svetovno prvenstvo."

Priložnost za nekatere mlade

Po lanskih pripravah, ko je bilo v Mariboru veliko več mladih fantov, ki na koncu niso dobili priložnosti, se je Kopitar odločil, da bodo te nekoliko drugačne. Kot pravi, je mladim po tednih trdih treningov težko reči, da ni prostora. Pa bi bilo vseeno lažje, če bi se mlajši pridružili tem pripravam in bi bilo število hokejistov večje?

"Mislil sem, da se bodo priprave začele pozneje in da bodo fantje dlje časa igrali, potem pa se je izkazalo, da so nekateri ključni že končali klubske sezone. Nekateri mlajši so tukaj. In oni so na teh pripravah delno zaradi tega, da se izpopolnjujejo, delno pa tudi zato, ker ne vemo, kdo bo na razpolago za svetovno prvenstvo. Nekateri bodo verjetno priložnost dobili tudi na svetovnem, nekateri pač ne," pojasni selektor.

Bližata se tudi dve pripravljalni tekmi – z Avstrijo bo Slovenija igrala 10. aprila, z Madžarsko 13. aprila –, do takrat bodo reprezentanco okrepili tudi nekateri hokejisti iz državnega prvenstva. Bo računal le na olimpijca iz Olimpije ali bo dobil priložnost še kakšen "zmaj"? "Ne vem. O tem sem malo že razmišljal, a še ne vem. Te fante poznam, vem, do kam sežejo, tako da prav pretiranih presenečenj ne bo."

Pred SP še s Hrvati?

Bi pa bili lahko lepo presenečenje prijateljski tekmi proti južnim sosedom, ki naj bi ju risi odigrali v Ljubljani v petek in prihodnji torek.

"Hrvatje so sami izrazili željo, da bi v petek in v torek odigrali dve pripravljalni tekmi z njimi. Ampak zdaj od njih ni nobenega glasu. Jaz bi si pred Avstrijo in Madžarsko želel odigrati tudi ti tekmi, pa čeprav bi igrali le s tremi peterkami. Ampak očitno ne bo nič. Kar je škoda, ker takole le trenirati, je res težko. Tako za nas kot za igralce. Težava ni motivacija, ampak tekma je tekma, lahko ti da odgovore na kakšne stvari. Mi smo pripravljeni igrati tudi z 12 igralci, ampak očitno oni niso," je o morebitnih tekmah proti hrvaški reprezentanci, ki jo med 20. in 26. aprilom v Litvi čaka svetovno prvenstvo divizije I, skupine B, za konec pogovora še povedal 48-letni strateg.

Ne spreglejte