Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2011,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žiga Pavlin Andrej Hebar

Ponedeljek, 5. 12. 2011, 8.45

8 let

Razpoloženi Pavlin, zmagoviti Kranjc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Švedskem je od slovenskih hokejskih legionarjev bil točkovno najbolj uspešen z golom in dvema podajama Žiga Pavlin, na Češkem pa je pretekli teden Aleš Kranjc s soigralci zabeležil tri zmage.

Na Švedskem še naprej nič kaj dobro ne kaže slovenski trojki pri Södertälju (Blaž Gregorc, Žiga Jeglič in Robert Sabolič), pretekli teden je namreč dvakrat izgubila. V torek pri edinem zadetku Gregorc in Sabolič nista sodelovala, medtem ko Jeglič zaradi poškodbe še ni nastopil. Je pa slednji podal pri petkovem porazu po kazenskih strelih, hkrati pa si prislužil kar za 38 minut kazni. Preostal dvojica se tudi tokrat ni vpisala v statistike. Troja/Ljungby Žige Pavlina in Andreja Hebarja in Oskarshamn Davida Rodmana sta bila polovično uspešna, slednji se je s soigralci veselil prav zmage nad rojakoma, vendar točke ni dosegel, medtem ko je na drugi strani Pavlin dosegel edini zadetek za svojo ekipo. Slovenski reprezentančni branilec je bil še bolj uspešen pri zmagi, saj je pri dveh golih podal, Hebar je na obeh tekmah ostal brez točke.

Na Finskem Mitja Robar v torek ni dobil priložnosti v zasedbi Lukkoja, v četrtek je zaigral v tretjem obrambnem paru in bil enkrat izključen. V nemški DEL je Krefeld Roka Tičarja dvakrat zmagal in se povzpel na deveto mesto lestvice, vendar brez pomoči slovenskega napadalca, ki prestaja kazen petih tekem prepovedi nastopanja. Uspešen teden je za Češkimi Budejovicami Aleša Kranjca, ki so se veselile treh zmag in znova skočile na drugo mesto lestvice. Reprezentančni branilec se na nobeni tekmi ni vpisal v statistike. Pravo nesrečo s poškodbami ima razred nižje Rok Pajič, ki se je pred kratkim vrnil po poškodbi, a staknil novo, tako da je zadnji dve tekmi izpustil. V sosednji Slovaški se je Poprad veselil dveh zmag. V petek je bil s 6:4 boljši od Zvolna, Sabahudin Kovačevič je prispeval dve podaji, v nedeljo pa je ugnal z 2:1 še Mountfield, vendar pa 25-letni Jeseničan tokrat ni vpisal gola ali podaje.

Francoska liga je postregla s slovenskim obračunom med Grenoblom (Mitja Šivic) in Brianconom (Maks Selan in Edo Terglav), ki je pripadla slednjemu, junak večera pa je bil Selan, ki je zasenčil oba slovenska napadalca, saj je dosegel dva gola in prispeval še podajo, medtem ko je Šivic moral enkrat na kazensko klop, statistike Terglava so ostale prazne. Amiens Luke Bašiča je izgubil z Rouenom, vendar mladi igralec ni sodeloval pri edinem zadetku svoje ekipe. Andrej Hočevar se je z Angersom veselil zmage s 3:1. V EBEL je za Tomažem Razingarjem uspešen teden, v petek je pri zmagi v podaljšku podal, pri nedeljski visoki zmagi nad Tilio Olimpijo pa je dvakrat podal. Reprezentančni soigralec Greg Kužnik je v nedeljo podal. Med vratnicami Medveščaka še naprej blesti Robert Kristan, ki je na zadnjih dveh tekmah prejel skupaj prav toliko zadetkov, njegov klubski kolega Gal Koren je v petek prejel dvominutno kazen.

Ne spreglejte