Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 12. 2023,
8.09

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Dallas Stars Colorado Avalanche NHL Roope Hintz New York Rangers liga NHL

Sobota, 30. 12. 2023, 8.09

3 mesece, 4 tedne

Liga NHL, 29. december

Dallas na dvoboju preobratov strl odpor Chicaga v podaljšku #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Roope Hintz | Roope Hintz je dosegel zmagoviti zadetek za Dallas v podaljšku. | Foto Reuters

Roope Hintz je dosegel zmagoviti zadetek za Dallas v podaljšku.

Foto: Reuters

Hokejisti iz Denverja so v severnoameriški ligi NHL po hudem boju v St. Louisu zmagali z 2:1 in zadržali visoko tretje mesto v zahodni konferenci. Zmagal je tudi četrtouvrščeni Dallas, v podaljšku je bil boljši od Chicaga s 5:4. Florida je na domačem ledu premagala vodilno ekipo vzhodne konference New York Rangers s 4:3. Anžeta Kopitarja in njegove Los Angeles Kings v letu 2023 čaka še ena tekma, v noči na nedeljo proti Edmontonu.

Anže Kopitar
Sportal Gol in podaja Kopitarja premalo za zmago Kraljev

Za Colorado Avalanche je zmagoviti gol v St. Louisu slabe tri minute pred koncem rednega dela dosegel Devon Toews, medtem ko so hokejisti iz Dallasa na tekmi preobratov šele v podaljšku strli odpor tekmecev iz vetrovnega mesta. Gosti so tekmo odprli z vodstvom 2:0, a so nato gostitelji strnili svoje vrste in povedli s 4:2. Chicago se ni vdal, v zadnji tretjini je izenačil na 4:4, zmagoviti gol pa je v peti minuti podaljška za Dallas dosegel Finec Roope Hintz.

Vrhunci dvoboja med Dallasom in Chicagom:

Panterji iz Floride so na kolena položili rangerje iz New Yorka, v izenačenem dvoboju pa je odločilni gol šest minut pred koncem dvoboja dosegel Kanadčan Carter Verhaeghe.

V noči na soboto je bilo na sporedu še šest tekem, kar tri so se končale po podaljšku. Columbus je bil doma boljši od Toronta s 6:5, Detroit je ukanil Nashville s 5:4, Seattle pa Philadelphio z 2:1.

Najbolj zanesljivo zmago so dosegli hokejisti New York Islanders in New Jersey Devils. Prvi so doma ugnali Washington s 5:1, drugi v gosteh kanadsko Ottawo s 6:2, medtem ko je Arizona v predmestju Los Angelesa premagala Anaheim z 2:0.

Anže Kopitar se bo v noči na nedeljo pomeril proti Edmontonu. | Foto: Reuters Anže Kopitar se bo v noči na nedeljo pomeril proti Edmontonu. Foto: Reuters

Kralji iz Los Angelesa, kjer od leta 2006 igra Hrušičan Anže Kopitar, bodo zadnji dan v tem letu doma gostili Edmonton. Zasedba iz Kalifornije je s 44 točkami na visokem petem mestu v zahodni konferenci. Pred njo so le Vancouver Canucks in Vegas Golden Knights, ki so zbrali po 49 točk. Colorado Avelanche imajo 47, Dallas Stars pa točko manj.

Liga NHL, 29. december

Lestvica

 

Anže Kopitar,. Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi Kralji so bili uspešni
Ne spreglejte