Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2012,
20.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 5. 3. 2012, 20.39

8 let

Prvi hokejisti že na reprezentančnem zboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ponedeljek so na Bled prispeli prvi slovenski hokejski reprezentanti. Večina ima še klubske obveznosti, zato je bil prvi trening oslabljen.

Večje udeležbe ni bilo moč pričakovati, saj klubska sezona še ni zaključena. Večina moštva slovenske reprezentance namreč igra v moštvih, ki se redno uvrščajo v končnice, domači klubi pa imajo obveznosti v domačem prvenstvu. Vendar je trening potreben tudi za tiste, ki se s svojim klubom niso uvrstili v končnico in so sedaj prosti. Res je, da reprezentante čaka še mesec in pol treningov pred začetkov svetovnega prvenstva, vendar pa bodo odigrali le dve pripravljalni tekmi. V prihajajočih dveh tednih bodo pod okriljem selektorja Matjaža Kopitarja opravilih prvih letošnjih deset treningov.

Selektor Matjaž Kopitar je povedal: ''To je nekako že lanskoletna praksa z razliko, da smo lani lahko ponudili možnost tudi mlajšim igralcem. Do konca tedna se bo slika že spremenila. Fante čaka kar zahtevna naloga. Mesec in pol bodo morali trdo delati za pet tekem. Predvsem je potrebno poskrbeti, da ne pride do kakšne zasičenosti, slabe volje, saj bodo dolgo časa brez tekem. Ampak smo v situaciji, kakršni pač smo. Tudi druge reprezentance imajo podobne težave in se morajo znajti.''

Na prvem treningu so led v blejski dvorani preskusili le kapetan Tomaž Razingar, ki je v družbi pomočnika selektorja Nika Zupančiča opravil drsalni trening. Ker so vsi reprezentančni vratarji zasedeni je na treningu na pomoč priskočil Gaber Glavič ter pokazal, da še ni za odpis. Andrej Hebar, ki zaradi težav s kolenom ni stopil na led, je trening opravil v fitnesu na kolesu. Hebar naj bi se, če bo s kolenom vse v redu, lednim treningom priključil v sredo.

Kljub manjši udeležbi na uvodnem treningu, naj bi bilo že konec tedna vse drugače. V prihodnjih dneh se bo ekipi pridružil Marcel Rodman, ki je s svojo ekipo Vienna Capitals izpadel iz nadaljevanja lige EBEL. Domov naj bi pripotovali tudi nekateri legionarji. Pričakuje se Žigo Jegliča, Roberta Saboliča, Blaža Gregorca in Žigo Pavlina, zgodi pa se lahko da se kmalu reprezentančnih pripravah pridruži še kdo.

Reprezentanti bodo na Bledu trenirali vse do konca marca, nato pa bodo odpotovali na Poljsko, kjer bodo odigrali dve pripravljalni tekmi (31. 3. In 1. 4.), nato pa sledijo končne priprave v Tivoliju.

Ne spreglejte