Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 3. 2012,
18.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

New York Rangers

Ponedeljek, 26. 3. 2012, 18.18

7 let, 12 mesecev

Prvaki izgubili z Washingtonom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V hokejski ligi NHL je v noči na petek Chicago na domačem ledu po kazenskih strelih premagal vodilno moštvo lige St. Louis. Prvaki so prav tako po kazenskih strelih izgubili z Washingtonom.

Mož odločitve v Chicagu je bil Dave Bolland, ki je bil edini uspešen izvajalec kazenskega strela. Pred tem je v sezoni zapravil vse tri tovrstne poskuse.

Tudi zaradi tega je imel Bolland pred izvedbo kazenskega strela v glavi več vprašanj kot odgovorov. "Slišiš vpitje in navijanje 20.000 navijačev. Razmišljaš o številnih možnih gibih in strelih. Sam sem razmišljal, da je najbolje, da samo zadrsam proti golu in kar mi takrat šine v glavo, to poskusim izvesti. Nisi pa nikoli povsem prepričan. Ali naj streljam? Ali naj menjam smer v zadnjem trenutku? Ali naj samo sklonim glavo in sprožim, kolikor močno lahko? Ni bilo lahko, saj je Jaroslav Halak dober vratar," je po tekmi modroval Bolland.

Odločilni zadetek v Bostonu je pri kazenskih strelih prispeval Brooks Laich in tako svojo ekipo točkovno izenačil z Buffalom na osmem mestu vzhodne konference.

Na drugih tekmah večera je Phoenix z 2:0 premagal San Jose, oba gola je zabil Radim Vrbata, obe ekipi pa se borita za preboj v končnico, trenutno sta na robu zahodne konference.

Toronto je doma izgubil proti Philadelphii kar z 1:7, kar je bil že njegov 11. zaporedni domači poraz. Philadelphia si je že zagotovila končnico, Toronto pa vanjo več ne more. Danny Briere je pri zmagovalcih zbral štiri podaje, veteran Jaromir Jagr pa tri. Wayne Simmonds je podaji dodal dva gola.

New Jersey je s 6:4 odpravil Tampo Bay, hudiči so s to zmago naredili nov velik korak proti končnici, za to jim manjka le še točka. New York Islanders so s 5:3 odpravili Pittsburgh, za praktično odpisano moštvo iz New Yorka je Josh Bailey zabil dva gola in prispeval tri podaje. Pingvini iz Pittsburgha so si že pred tem zagotovili končnico.

Minnesota je po podaljšku s 3:2 premagala Florido. Slednja je kljub temu še vedno na šestem mestu vzhodne konference, medtem ko Minnesota nima več možnosti za končnico.


Liga NHL, 29. marec:

Boston Bruins : Washington Capitals 2:3** Krejci, Ference; Wideman, Johansson

New Jersey Devils : Tampa Bay Lightning 6:4 Zubrus, Josefson, Kovalčuk, Zidlicki, Ponikarovski, Clarkson; Malone 3, Smith

New York Islanders : Pittsburgh Penguins 5:3 Okposo 2, Bailey 2, Reasoner; Dupuis, Staal, Malkin

Toronto Maple Leafs : Philadelphia Flyers 1:7 Grabovski; Schenn 2, Simmonds 2, Read, Wellwood, Voracek

Minnesota Wild : Florida Panthers 3:2* Brodziak, Christensen, M. Koivu; Upshall, Fleischmann

Chicago Blackhawks : St.Louis Blues 4:3** Bickell, Brunette, Sharp; Steen, Arnott, Perron

Phoenix Coyotes : San Jose Sharks 2:0 Vrbata 2

* - po podaljšku ** - po kazenskih strelih

Ne spreglejte