Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2013,
10.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Bolzano liga EBEL Miha Verlič

Nedelja, 13. 10. 2013, 10.44

8 let

Proti lisjakom z agresivnejšim ''power-playem'' in manj izključitvami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije po dveh porazih proti Dunaju na domačem ledu pričakujejo novinca v ligi EBEL. V Tivoliju bodo ob 17.30 palice prekrižali z Bolzanom. Miha Verlič opozarja na kazenske minute.

Oba spopada med ekipama slovenske in avstrijske prestolnice sta pripadla našim severnim sosedom, ki so se v torek zmage z 2:1 veselili v Ljubljani, v petek pa še na domačem terenu (4:2). Za "zmaje" sta na Dunaju zadela Miha Verlič in povratnik v ekipi (vrnil se je v torek) Scott Howes, obakrat so bili Ljubljančani natančni v igri pet na pet, medtem ko jim z igralcem več ni uspelo zatresti mreže komaj 19-letnega Davida Kickerta. "Power-play", ki je pri zeleno-belih zgolj devetodstoten, je spet ostal neizkoriščen. Na drugi strani pa so Olimpijo pokopale prav lastne kazni, saj so aktualni podprvaki pridno izkoriščali številčno premoč, kar tri zadetke od štirih so dosegli z igralcem več. "Dobro smo se pripravili na to težko gostovanje, a žal smo si spet prislužili preveč izključitev. Dunajčani so to znali izkoristiti in nas kaznovali s kar tremi zadetki. Nam pa iz power-playa ni uspelo zadeti,'' je za uradno spletno stran razširjenega avstrijskega prvenstva po porazu povedal štajerski napadalec Verlič.

Igralca več je pač treba izkoristiti

A časa za obžalovanje izgubljenih priložnosti v ligi EBEL ni, sploh v letošnji sezoni, ko si tekme sledijo še v nekoliko hitrejšem ritmu kot lani. Že danes je na vrsti nov preizkus, tekmec pa vse prej kot lahek. V Tivoli namreč prihaja ekipa, ki jo Ljubljančani najmanj poznajo. Novinec iz Bolzana je na prvih enajstih tekmah dokazal, da bo še pošteno mešal štrene nasprotnikom in da je vselej lahko še kako neugoden tekmec. Člani moštva z Južne Tirolske namreč vztrajajo pri vrhu prvenstva, trenutno so tretji, za vodilnim Beljakom pa zaostajajo le točko. Torej zeleno-bele čaka ekipa, ki je lahko veliko bolj samozavestna in močna, kot je po desetih porazih Olimpija."Trenutno smo v težkem položaju, a moramo ostati pozitivni, trdno delati na treningih in gledati v boljšo prihodnost. Zmanjšati moramo število kazenskih minut in postati nevarnejši v igri z igralcem več," je Verlič opisal že tolikokrat slišani recept, ki bi lahko prinesel točke, in izrazil upanje na zmago v Ljubljani: "V domači dvorani moramo začeti zmagovati, saj se le tako lahko vrnemo v 'igro' in lovimo nasprotnike".

Obračun, ki bi s seboj lahko prinesel nove spremembe v ljubljanskem moštvu, se bo začel ob 17.30.

Ne spreglejte