Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 10. 2013,
13.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga INL Podmežakla

Nedelja, 6. 10. 2013, 13.05

8 let

Premiera Jesenic v Podmežakli uspela, preostali z ničlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ekipa Team Jesenice je odigrala prvo tekmo v dvorani Podmežakla in se pred okoli 700 navijači veselila zmage. Preostali slovenski klubi so morali v 4. krogu lige INL priznati premoč tekmecem.

Prvi obračun ekipe Team Jesenice si je v dvorani Podmežakla ogledalo okoli 700 navijačev, ki pa so najprej videli zadetek gostov, ko je prek hitrega protinapada zadel Fabio Kostner. To je podžgalo izbrance Gorazda Reklja, ki so zaigrali odločneje in še v prvi tretjini izenačili, med strelce pa se je po podaji novinca Davida Sefiča vpisal Aleš Remar. V drugi tretjini so si Železarji še bolj želeli novih zadetkov, imeli kar nekaj priložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti, vse do 26. minute, ko je ob igralcu več mrežo Gardene zatresel Sašo Rajsar. Vseeno se je drugi del igre prav tako končal izenačeno, vratarja Jureta Pavliča je premagal Davide Holzkecht. V zadnji tretjini pa je le šlo vse po načrtih Jeseničanov, ki so znali unovčiti svojo premoč na ledu. V 50. minuti se je za strel odločil Andrej Židan, plošček se je zaustavil na golovi črti, a je bil Miha Brus na pravem mestu in ga porinil v gol. Na povišanje rezultata ni bilo treba čakati dolgo – malo manj kot minuto, ko se je med strelce vpisal Sefič. Nekaj manj kot štiri minute do konca je Brus dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi. Za Železarje je bila to prva zmaga v ligi INL, zdaj so pred njimi gostovanja, v Podmežaklo se bodo vrnili šele čez 14 dni. "Trenutno nam še malo šepa koncentracija, a v zadnji tretjini je bilo boljše. Sicer pa igramo na tej ravni, ki smo jo tudi pričakovali. Kdaj lahko pričakujemo še več? No, mi smo pripravljalni del zamudili, tako da pričakujem našo najboljšo igro šele v drugem delu sezone. Trenutno smo glede na treninge zadovoljili pričakovanja. Upam, da se bo še več gledalcev vrnilo v Podmežaklo. Lepo je bilo pogledati na tribune, ki so bile že zdaj glasne. Fantje so tudi zaradi tega lahko dali še več od sebe. Stopnjevali smo ritem, kar je bilo tudi v načrtu. To se nam je obrestovalo. Zmagali smo zasluženo," je po tekmi dejal trener Gorazd Rekelj.

V Zalogu so navijači videli obračun obeh vratarjev, Uroša Puša na domači in Heikkija Tuomista na gostujoči strani, je pa imel veliko več dela Slavijin čuvaj mreže, ki je na koncu zbral kar 43 obramb. V prvi tretjini se mreži nista zatresli, v statistični obrazec se je z dveminutno kaznijo vopisal le Luka Kar. Tudi druga tretjina je bila statistično mirna. Najprej izključitev na strani gostov, ki ni ostala izkoriščena, nato še na domači strani, kar pa je Lustenau unovčil in povedel prek Ollija Julkunena. V zadnji tretjini so izbranci Jake Avgustinčiča dali vse od sebe, da bi izenačili rezultat, imeli celo dva igralca več na ledu, vendar niso bili uspešni. Ob koncu tekme so poskusili tudi brez vratarja, kar pa so gostje izkoristili in se veselili zmage z 2:0.

Mladi Celjani so odigrali svojo prvo tekmo v gosteh, aktualnih prvakov iz Bregenzerwalda se niso prav nič ustrašili, saj so imeli na koncu praktično enako število strelov, vseeno pa so se poznale izkušnje, ki so bile na strani avstrijskih hokejistov. Tako so domači v 9. minuti vodili že z 2:0, oba zadetka je dosegel Andreas Judex, nato pa so izbranci Roka Rojška izenačili, med strelce sta se vpisala Nejc Kastelic in Žan Jezovšek. A aktualnim prvakom lige INL je spet uspelo uiti na +2. Do konca druge tretjine je Kastelic s svojim drugim zadetkom na tekmi soigralce približal na gol zaostanka, v zadnji tretjini pa hokejisti iz Knežjega mesta niso več uspeli doseči gola, hkrati prejeli dva in odšli domov z ničlo. Za Bregenzerwald je Christian Ban dosegel gol in tri podaje.

V prvi tretjini so si gostje pripravili veliko več priložnosti, predvsem pa Triglavani niso znali zaustaviti dvojice Igor Rataj–Petr Vala. Prvi je po podaji drugega v polno zadel v 15. minuti, v zadnji minuti prvega dela igre pa sta se vlogi zamenjali. Zadetek je dosegel Vala, podal je Rataj. A ko so severni medvedi mislili, da bodo odšli na prvi odmor z dvema zadetkoma prednosti, je 13 sekund pred piskom sirene Jernej Vodnjov poskrbel za znižanje izida. V drugi tretjini je bilo razmerje strelov približno enakovredno, Kranjčani so namesto izenačenja zadeli vratnico, imeli še nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristili, so pa zato gostje v 32. minuti prek Christopha Hercoga znova vodili z dvema goloma prednosti. V zadnji minuti drugega dela igre je Franz Wilfan imel na voljo kazenski strel in ga tudi izkoristil. To pa je bil tudi končni rezultat tekme. "Lahko rečem in mislim, da ne bom pretiraval, da smo v igri pet na pet kontrolirali igro, si v tem času priigrali več priložnosti kot tekmec. Zadeli smo dve ali tri vratnice in tudi zaradi tega računam, da se nam bo kmalu odprlo. V oči bode, da v 'power-playu' nismo uspeli umiriti igre, jo postaviti, kar je predvsem posledica tekmečevega dobrega branjenja z agresivnostjo na igralca s ploščkom. Pri tem se vidi, da smo mlada ekipa in fantje še ne prepoznajo situacije v igri, ki je drugačna, kot je postavljena na treningu. To bomo seveda še poskušali izboljšati. Tekmo so spet odločili tujci, čeprav smo se na dvojec Rataj–Vala pripravili. Vendar gre za trenutke v igri, ki takemu izkušenemu igralcu omogočajo, da doseže zadetek," je po tekmi razmišljal trener Gorazd Drinovec.

Kaj drugega kot poraz Blejcev bi bilo pred tekmo težko pričakovati, saj so se izbranci Andreja Brodnika pomerili z vodilnim Eppanom, ki je na dozdjašnjih tekmah pokazal odlično formo. V prvi tretjini so Blejci še nekako držali korak z italijanskimi nasprotniki, ki so dobili ta del igre z 2:1. V nadaljevanju pa je prednost le rasla, na koncu so se pirati veselili zmage s 7:2. Vratar Bleda Urban Avsenik je imel na koncu kar 71 strelov na svoja vrata.

Ne spreglejte