Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 6. 2020,
19.54

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice ulični hokej turnir Podmežakla Jesenice

Sobota, 20. 6. 2020, 19.54

3 leta, 10 mesecev

Turnir Jeklena volja 2020

Na Jesenicah obudili igranje uličnega hokeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Turnir Jeklena volja | Slabo vreme jih je nagnalo pod streho, sicer pa je turnir Jeklena volja lepo uspel, so zadovoljni prireditelji. | Foto Domen Jančič

Slabo vreme jih je nagnalo pod streho, sicer pa je turnir Jeklena volja lepo uspel, so zadovoljni prireditelji.

Foto: Domen Jančič

V petek popoldan so na Jesenicah v športnem parku Podmežakla s turnirjem Jeklena volja obudili igranje uličnega hokeja. "Spomnili smo se tistih dni, ko blokovske tekme niso bile nič manj srdite kot tiste v dvorani Podmežakla," so zapisali prireditelji zanimivega dogodka.

"Fantje s Titove so prišli v goste na Bokalovo, tisti s Centra 2 na nekdanjo tržnico. V kratkih jesenskih in zimskih dneh jih z ulic ni pregnala zgodnja tema, palice pa so vihteli tudi spomladi in sredi poletja, ko je v prvih avgustovskih dneh že zadišalo po novi hokejski sezoni," so se še spomnili ne prav oddaljene preteklosti.

Le še redko so videli otroke, ki bi igrali hokej na dvorišču pred blokom

V petek so v sklopu Dnevov športa na Jesenicah organizirali turnir v uličnem hokeju Jeklena volja. ''S športnim direktorjem HDD SIJ Acroni Jesenice Marcelom Rodmanom sva razmišljala o tem, kako malokrat še vidiva otroke, ki bi igrali hokej na dvorišču pred blokom. Pojavila se je ideja, da bi obudili ulični hokej. Igralci članske ekipe bi si vzeli nekaj časa in obiskali različne šole v bližnji okolici.

Na turnirju se je borilo osem ekip, ki jih je sestavljalo po šest članov, v starostnih skupinah od 8 do 10 in od 10 do 12 let. | Foto: Domen Jančič Na turnirju se je borilo osem ekip, ki jih je sestavljalo po šest članov, v starostnih skupinah od 8 do 10 in od 10 do 12 let. Foto: Domen Jančič

Na posamičnih šolah bi izvedli manjše turnirje v uličnem hokeju, v Športnem parku Podmežakla pa bi nato priredili zaključni turnir, na katerem bi nastopili zmagovalci. Otroke bi povabili tudi na prave hokejske tekme in na ta način mlade skozi vse leto spominjali na to lepo igro na ledu. Nad idejo so bili navdušeni tudi pri generalnem pokrovitelju kluba, podjetju SIJ Acroni Jesenice. Z njihovo pomočjo je turnir zelo lepo uspel. Žal je vreme preprečilo, da bi to čudovito popoldne preživeli na zraku," je povedal eden glavnih pobudnikov turnirja, dolgoletni hokejski delavec, danes pa član Športne zveze Jesenice, Brane Jeršin.

Turnir Jeklena volja | Foto: Domen Jančič Foto: Domen Jančič

Dogodek je bil uspešno izpeljan, pred železarski hokejski hram je privabil številne mlade hokejske navdušence, v podporo tekmovalcem pa se jim je ob igrišču pridružilo veliko število pravih hokejskih navijačev in vzdušje je bilo prav takšno, kot je lahko le v Podmežakli, sporočajo prireditelji, ki verjamejo, da bo turnir postal jeseniška stalnica.

Na turnirju se je borilo osem ekip, ki jih je sestavljalo po šest članov, v starostnih skupinah od 8 do 10 in od 10 do 12 let.

Preberite še:

Hala Tivoli prenova
Sportal Tivoli bo novembra pričakal Beloruse in Latvijce
hdd jesenice podmežakla
Sportal Vodstvo Jesenic verjame igralcem: Udarci nas delajo močnejše
Ne spreglejte