Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 9. 2016,
13.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

hokej HDD Jesenice HDD Olimpija Bojan Zajc Nik Zupančič Podmežakla

Petek, 9. 9. 2016, 13.41

6 let, 7 mesecev

Jeseničani gostijo Olimpijo

Podmežakla v pričakovanju prvega srečanja večnih tekmecev po finalu DP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Jesenice Olimpija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Do Olimpije nimam nobene zamere. Spoštujem oba kluba, a zdaj igram za Jesenice in navijači pričakujejo zmago," pred večernim srečanjem večnih tekmecev v Podmežakli (19.30) pravi otrok Olimpije in novi igralec železarjev Jure Sotlar. "Tekmo moramo vzeti zelo resno in se s tem pripraviti na začetek lige EBEL," pa sporoča član zmajev Žiga Pešut.

Pred dobrimi petimi meseci sta se velika slovenska hokejska tekmeca srečala zadnjič. Takrat so na odločilni peti tekmi finala državnega prvenstva v dvorani Tivoli v nervoznem obračunu, ko je na ledu končalo tudi nekaj opreme s tribun, Ljubljančani zašili 15. zvezdico v domačem tekmovanju. Zmagoviti zadetek je prispeval Jure Sotlar, Olivier Roy pa je z odličnimi obrambami kolektivu iz Gorenjske preprečil častni zadetek.

Oba akterja sta se po tekmi poslovila od zeleno-belega tabora in odšla po bolje čase. Kanadski vratar tja, kamor je v preteklosti pobegnila četica Olimpijinih fantov – k EBEL-ligaškemu tekmecu v Beljak, slovenski napadalec pa na Jesenice, ki bodo letos igrale v Alpski ligi.

"Vem, kaj moram narediti"

"Spoštujem oba kluba, a zdaj igram za Jesenice in navijači Jesenic pričakujejo zmago," razmišlja novi član Jesenic Jure Sotlar. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič "Spoštujem oba kluba, a zdaj igram za Jesenice in navijači Jesenic pričakujejo zmago," razmišlja novi član Jesenic Jure Sotlar. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Večerno predsezonsko srečanje bo tako za nizkoraslega, a iznajdljivega Sotlarja, ki je bil v Ljubljani pogosto spregledan, prav poseben. Otrok Olimpije bo na obračunu večnih tekmecev prvič branil barve Jesenic.

"Pred sezono sem si želel, da bi odšel na bolje, v razmere, ki bi mi bolj ustrezale, zagotavljale napredek moje kariere in to mi je uspelo. Proti Olimpiji nimam nobene zamere, hokej pa je moja služba, zato vem, kaj moram narediti. Igrati najbolje, kot znam, če bo priložnost, tudi zadeti in uživati v igri. Spoštujem oba kluba, a zdaj igram za Jesenice in navijači Jesenic pričakujejo zmago," je v klubski diktafon razmišljanja pred tekmo strnil 23-letnik.

Sotlar ne bo edini Ljubljančan, ki bo na rdeče-zelenem spopadu premierno zaigral proti moštvu iz prestolnice, kjer je preživel velik del kariere. Trener Jesenic Nik Zupančič, ki se je po letu premora vrnil na Gorenjsko – z železarji je predlani osvojil naslov državnih prvakov –, je namreč pod svoje okrilje vzel še enega otroka Olimpije Erica Panceta.

V četi slovenskega selektorja, pred dnevi je na OI popeljal slovensko hokejsko reprezentanco, zvečer ne bo izkušenega poškodovanega reprezentančnega branilca Aleša Kranjca (v boju za OI je utrpel zlom nosu in počeno ličnico).

"Morali bi jih imeti več"

Žiga Pešut bi si želel več močnejših pripravljalnih tekmecev, saj ti do zdaj niso bili na ravni moštvom, s katerimi se bo Olimpija srečevala v ligi EBEL. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Žiga Pešut bi si želel več močnejših pripravljalnih tekmecev, saj ti do zdaj niso bili na ravni moštvom, s katerimi se bo Olimpija srečevala v ligi EBEL. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Za Olimpijo, ki jo v ligi EBEL s prevetreno ekipo čaka nova težka sezona, pred katero se mnogi bojijo ponovitve usode zadnjih let, ki so jo zaznamovala plačilna nedisciplina in prikovanost na dno lestvice – pogoji počasi, a vztrajno voljo jemljejo dolgoletnemu kapetanu Alešu Mušiču –, bo to šesto pripravljalno srečanje. Za zdaj je premagala vse tekmece, od katerih pa nihče ni bil na ravni razširjenega avstrijskega prvenstva.

"Glede na to, da so se Jesenice okrepile, pričakujemo težko tekmo pred precej polno Podmežaklo. A takšne tekme potrebujemo. Morda bi jih morali igrati še več. Tekmo moramo vzeti zelo resno in se s tem pripraviti na začetek lige EBEL," pred obračunom, ki se bo v Podmežakli začel ob 19.30, pravi napadalec zmajev Žiga Pešut.

Moštvi se bosta prihodnji teden srečali še enkrat, Jeseničani bodo namreč obisk vrnili v torek.

Ne spreglejte