Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 9. 2016,
20.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Natisni članek

Nik Zupančič slovenska hokejska reprezentanca risi Olimpijske kvalifikacije

Nedelja, 4. 9. 2016, 20.09

6 let, 6 mesecev

Slovenski hokejski selektor po uvrstitvi na olimpijske igre

Nik Zupančič: Enkrat imaš lahko srečo, večkrat ne. Dokazali smo, da imamo kakovost.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Nik Zupančič | Foto Sportida

Foto: Sportida

"Uvrstiti se drugič zapored na olimpijske igre je bilo nepredstavljivo, a spet smo pokazali, da imamo kakovost. Čestitke fantom, ki so res naredili vse, kot smo se dogovorili," je po drugi uvrstitvi slovenske reprezentance na OI dejal slovenski selektor Nik Zupančič.

Slovenski hokejisti se vračajo v ponedeljek ob 10.45 na letališče Jožeta Pučnika. 

Slovenska hokejska reprezentanca je po kazenskih strelih s 3:2 premagali Belorusijo in se drugič zapored uvrstila na olimpijske igre v Pjongčangu, kjer se bo v skupini pomerila z ZDA, Rusijo in Slovaško.

"Težko je tako hitro po tekmi strniti občutke. Za slovenski hokej je to velika stvar. Uvrstiti se drugič zapored na olimpijske igre je bilo nepredstavljivo, a spet smo pokazali, da imamo kakovost. To, da premaguješ takšne reprezentance, kot so bile tukaj, govori o določeni kakovosti. Srečo imaš lahko enkrat, ne večkrat. To je bila spet ekipna zmaga. Fantje so naredili vse, kar smo se dogovorili, do potankosti," je takoj po novem velikem uspehu slovenskega hokeja v pogovoru za Šport TV mož s taktirko Nik Zupančič in še enkrat več izpostavil ekipni duh, ki krasi njegove varovance.

Za takšne tekme se živi

Vložek tekme je bil velik. Zmagovalec je dobil olimpijsko vozovnico, poraženec je ostal praznih rok. Temu primerna je bila živčnost pa prekrški, manjkalo ni niti krvi (slovenski branilec Aleš Kranjc je tekmo končal predčasno, op. a.),

"Take tekme se ne igrajo vsak dan, take tekme se igrajo v našem športu vsake štiri leta. To sem fantom tudi povedal. Za take tekme igralec trenira. Komaj čaka, da kaj takega doživi. Fantje so naredili res vse, da bi zmagali. Vseskozi so delali, kar smo se dogovorili. Prve čestitke gredo njim, saj so se res bojevali do krvi," je na svoje fante ponosen Zupančič.

Niso nehali verjeti

Slovenija je vodila z 2:0, domačini so pred polno dvorano uspeli izenačiti, a 47-letni slovenski strateg nikoli ni nehal verjeti v uspeh."Tudi, ko so izenačili, nismo nikoli nehali verjeti. Tekma gre hitro, tako da časa za paniko sploh ni bilo. Dobili smo dva zadetka, izenačili so, a to te ne sme vreči iz tira. Pobrali smo se dobro, imeli zrelejše priložnosti za dosego tretjega zadetka, ko bi lahko končali tekmo, smo imeli imeli tudi kazenski strel, a ga nismo izkoristili. Verjeli smo do konca, tudi v podaljšku, ko smo igrali tri na tri, česar fantje niso toliko vajeni. A strelci so dobro opravili delo. Še enkrat čestitam fantom," je sklenil Zupančič.

Ta se z ekipo v Slovenijo vrača v ponedeljek ob 10.45, ko bodo fantje prispeli na letališče na Brniku.

Ne spreglejte