Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 12. 2014,
11.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers liga EBEL

Petek, 12. 12. 2014, 11.07

8 let

Pred zimsko klasiko nad panterje z mislijo o dveh točkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Preden se zmaji preselijo v osrčje Trga republike, bodo še četrtič zapored gostovali. Verličev Gradec so letos enkrat že premagali, enkrat pa proti moštvu nekdanjega člana Olimpije tesno izgubili.

Ljubljančani so zadnjo domačo tekmo odigrali pred mesecem in pol (28. november), preden se bodo vrnili na domač teren, pa jih zvečer čaka še eno gostovanje. Proti letošnji zasedbi Gradca so dvakrat že igrali in vselej je bilo tesno, saj je vsaka ekipa pred domačimi navijači slavila z zadetkom razlike. Tokrat bo prvič, odkar je po lanski sezoni zapustil Olimpijo, zmajem nasproti stal Miha Verlič, ki je prvi dve srečanji zaradi zdravstvenih težav izpustil. Panterji se v tej sezoni ves čas držijo mest, ki vodijo neposredno v končnico, lep čas so bili na tretjem mestu, trenutno pa so peti. Če se novembra, ko so petkrat zapored izgubili, niso najbolje znašli, je šlo takrat veliko bolje Olimpiji, ki je od reprezentančnega premora zbrala 11 točk, kar je četrti največji izkupiček med vsemi EBEL-ligaši.

Vsi se želijo držati svojega načrta

Da zeleno-belih ne gre podcenjevati – po premoru so v gosteh premagali tako Dunaj, Innsbruck, Znojmo kot Beljak –, je v pogovoru za uradno spletno stran lige opozoril tudi trener Gradca Todd Bjorkstrand: "Z Olimpijo smo izgubili že v predsezoni, izgubili smo tudi na zadnjem srečanju … Poznamo njene vrline in dobre plati, na katere smo se pripravili. Moramo se držati svojega načrta, čakati na svoje priložnosti in jih izkoristiti, ko se bodo ponudile." Tudi v gostujočem taboru – ta še vedno ne bo mogel računati na poškodovana Roka Lebra in Gala Korena, medtem ko je dokumentacija za premierni nastop Matica Podlipnika vendarle urejena, vrača pa se tudi David Planko – je razmišljanje podobno. Tom Zanoški, ki je v osmi seriji loterije v Znojmu določil zmagovalca, pred večernim obračunom pravi takole: "Vemo, da bo v Gradcu, kjer smo zadnjo tekmo izgubili z zadetkom razlike, težko. Treba bo upoštevati navodila, igrati tako, kot igramo v zadnjem času, in že v Gradec odpotovati z mislijo le na dve točki."

Ni odveč poudariti, da bo to tudi spopad dveh najzanesljivejših vratarjev lige, proti katerima na tekmo zleti največ ploščkov, a se oba dobro spopadata s pritiskom. Andy Chiodo se lahko pohvali z 92,08 odstotka ubranjenih strelov, odstotek Dannyja Sabourina je še nekoliko višji (92,34). Kdo bo po tretjem medsebojnem spopadu bolj prešerne volje, bo znano po 21. uri, tekma se bo začela ob 19.15.

Ne spreglejte