Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2015,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Sabolič Sparta Praga liga prvakov

Torek, 3. 11. 2015, 11.39

8 let

Praško presenečenje – Saboličevi na kolena spravili finskega velikana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prva tekma osmine finala lige prvakov se je za Roberta Saboliča in soigralce praške Sparte razpletla, kot bi si lahko želeli le v najlepših sanjah. S 4:2 so premagali finskega prvaka Kärpät.

Trener češkega prvoligaša Josef Jandač si je pred obračunom s favoriziranim Kärpätom, ki je bil na Finskem v zadnjih dveh letih vselej daleč pred konkurenco, lani pa v ligi prvakov obstal v polfinalu, želel rezultata, ki bi njegove varovance tudi pred povratno tekmo držal v igri. Dobil je več kot to, saj si je njegova četa priborila veliko zmago z dvema zadetkoma razlike. Finskemu klubu, ki se je iz skupinskega dela v izločilne boje prebil brez izgubljene točke in v 1/16-finala z dvema gladkima zmagama odpravil nemški Düsseldorf, so zabili kar štiri zadetke. Pred tem so severnjaki na šestih tekmah te sezone lige prvakov prejeli, verjeli ali ne, le enega.

A če so se na šestih tekmah lahko zanesli na čuvaja mreže Samija Aittokallioja, ki je ubranil 133 od 134 strelov, tokrat 23-letnik ni imel svojega večera. Od komaj 17 Spartinih strelov jih je zaustavil le 14. Je bil pa zato na drugi strani toliko bolj razpoložen čuvaj domačih, Tomaš Popperle – uspešen je bil pri 30 od 32 strelov Fincev –, učinkoviti pa so bili tudi njegovi soigralci.

Za Sparto, ki je prvo tekmo igrala doma, se obračun sicer ni najbolje začel, saj so gostje povedli v sedmi minuti. Gostitelji so stvari obrnili v svojo korist v treh minutah druge tretjine, ko sta v polno zadela Daniel Prybl in Michal Čajkovski. Čehi so strelske vaje nadaljevali v zadnji tretjini, ko je na +2 s podajo pomagal pobegniti tudi Robert Sabolič, zadel pa je Lukas Cingel. Finci so pol minute zatem znižali na 3:2, a je vse njihove upe na ugodnejši rezultat štiri minute pred koncem razblinil Jaroslav Hlinka.

Kdo sodeluje v osmini finala? Za uvrstitev med osem najboljših se bojuje pet finskih klubov (Kärpät, Lukko, Espoo, Tappara, Turku), pet švedskih (Luleå, Frölunda, HV71, Skellefteå, Djurgårdens), trije češki (Sparta Praga, Liberec in Litvinov) ter po en norveški (Storhamar), švicarski (Davos) in nemški klub (Berlin).

Ne spreglejte