Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2015,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija KAC Celovec Jure Sotlar

Petek, 9. 10. 2015, 10.51

8 let

Postaviti Olimpijo pod pritisk in kaznovati njene napake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ljubljanski zmaji ob 17.30 začenjajo serijo treh domačih tekem v petih dneh. Prvi nasprotnik v nizu bodo celovški zmaji, ki bodo iskali predvsem napake Olimpije in jih poskušali kaznovati.

Zaradi nogometne reprezentance, ki se bo ob 20.45 v Stožicah na predzadnji tekmi skupinskega dela kvalifikacij za EP pomerila z Litvo, so se v taboru hokejske Olimpije odločili premakniti začetek tekme s Celovcem na nekoliko zgodnejši termin. Da hokejski navdušenci ne bi bili prikrajšani za nogomet in da Tivoli ne bi bil prazen, se bo tekma s koroškimi zmaji začela ob 17.30.

Obračun bo uvertura v pestrejši ritem EBEL-ligaških srečanj, saj bodo od prihodnjega tedna naprej ta tudi med tednom, tako da bodo morala biti moštva pripravljena na tri preizkuse v enem tednu. Zeleni zmaji v tekmo vstopajo s popotnico visokega poraza proti Znojmu. V nedeljo so pred zadnjo tretjino vodili z 2:1, nato pa povsem razglašeni Češko zapustili s porazom z 2:7.

Tokrat jih čaka bogata koroška ovira, proti kateri še naprej ne bo mogel pomagati poškodovani napadalec Guillaume Desbiens (po pretresu možganov ni pripravljen na igro). Manjkal bo tudi Aljaž Uduč, ki se že dalj časa ukvarja s poškodbo hrbta.

"Po treh gostovanjih se je lepo vrniti v Tivoli, kjer nas čakajo tri domače tekme. Najprej prihaja Celovec, ki ima zelo dobro ekipo. Odigrati moramo disciplinirano in se držati svojega sistema. Igramo dober hokej in v tem slogu moramo tudi nadaljevati. Na treh domačih tekmah je naš cilj osvojiti čim več točk," je v klubski diktafon razmišljanja strnil po novem član prvega napada Jure Sotlar, ki mu je trener Olimpije Fabian Dahlem, res zanimivo, prvo pravo priložnost sezone ponudil šele, ko se je poškodoval Desbiens.

Mlada ekipa, ki pod pritiskom dela napake

Celovčani so sezono začeli bolje kot lansko in imajo po osmih tekmah na računu pet zmag in tri poraze, kar zadostuje za četrto mesto. Trener Doug Mason pozna recept, kako na kolena spraviti tudi Olimpijo, in upa, da ga bodo upoštevali.

"Olimpija je moštvo, ki res trdo gara, a ima hkrati zelo mlado ekipo, ki pod pritiskom dela napake. Na to računamo na današnji tekmi, seveda pa bomo morali ponujene priložnosti ob tem tudi izkoriščati," pravi Kanadčan, ki ima nekaj težav z branilci. Kot pravijo, v taboru Celovca, za katerega bo to ogrevanje pred nedeljskim koroškim derbijem z Beljakom, ne bosta igrala izkušeni Johannes Reichel in Kevin Kapstadt.

Olimpija bo po obračunu s Celovcem v nedeljo gostila Sapo Fehervar, prihodnji torek pa še Dornbirn.

Ne spreglejte