Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2016,
22.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

hokej slovenska hokejska reprezentanca risi Rok Tičar Žiga Pance Klemen Pretnar svetovno prvenstvo v hokeju

Sreda, 20. 4. 2016, 22.04

6 let, 6 mesecev

Risi pred SP na kolena spravili še Madžare

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
slovenska hokejska reprezentanca | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Slovenska hokejska reprezentanca je v zadnji prijateljski tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina A) na Poljskem danes v Budimpešti premagala Madžarsko s 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).

Slovenska hokejska reprezentanca, ki jo čez tri dni čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu divizije I na Poljskem, je danes opravila zadnji test. Nasprotniki so bili Madžari, ki se pripravljajo na nastop med elito čez dva tedna. V slovenskem taboru priprave končujejo, v dvorani Tüskecsarnok pa je imel selektor Nik Zupančič zadnjo priložnost preveriti igro svojih izbrancev na tekmovalni ravni.

 

Že na začetku nakazali, da jih zanima le zmaga

Do današnje tekme sta se sosedi na uradnih tekmah pomerili 25-krat, več uspeha imajo Slovenci (19 zmag), zadnja slovenska zmaga je bila iz leta 2014 s SP v Južni Koreji z 2:0.

Tudi današnji test se je razpletel z zmago Slovenije. Ta je že od začetka nakazala, da jo zanima zmaga, prvi nevaren poskus je bil strel Roka Tičarja in pozneje Jakoba Milovanoviča. Slovenski vratar Gašper Krošelj je prvič posredoval šele v sedmi minuti, a niti igre so imeli v svojih rokah še vedno Slovenci, priložnosti pa po podaji Žige Pešuta Sabahudin Kovačevič in Andrej Hebar, pri domačih pa le Frank Banham.

Na koncu so v madžarski mreži končali trije ploščki. | Foto: Na koncu so v madžarski mreži končali trije ploščki.

Nadaljevanje bolj izenačeno, Pretnar načel madžarsko mrežo

V drugi tretjini je bilo razmerje moči veliko bolj izenačeno. Pri gostih sta si priložnosti priigrala Jan Urbas in Žiga Pance, Aleš Kranjc pa je ob izključitvi na domači strani zadel vratnico, ob izenačenih močeh pa je Krošelj ubranil nevaren strel Kevinu Wehrsu.

Sredi tekme je za vodstvo Slovenije poskrbel Klemen Pretnar, ki se je dobro znašel tudi v napadalni vlogi pred golom in zadel. Že pred tem zadetkom sta oba trenerja menjala vratarja, pri Sloveniji je v igro vstopil Robert Kristan. Do konca tega dela je imel priložnost še Anže Ropret.

Oba slovenska vratarja, Gašper Krošelj in Robert Kristan, sta ubranila vse poskuse Madžarov. | Foto: Oba slovenska vratarja, Gašper Krošelj in Robert Kristan, sta ubranila vse poskuse Madžarov.

Ob odprti igri Slovenci še dvakrat v polno

Wehrs je na začetku zadnjega dela dobro ogrel Kristana, Ograjenšek pa na drugi strani ni našel načina, da bi premagal Zoltana Hetenyia. V zadnji tretjini sta obe reprezentanci igrali zelo odprto in napadalno in priložnosti so se vrstile. Za goste so jih imeli Blaž Gregorc, Rok Tičar in Jeglič.

Pritisk Slovenije je obrodil sadove v 48. minuti, ko je po desni strani prodrl Blaž Gregorc, lepo zaposlil Žigo Panceta, ta pa je zadel za 2:0. Dve minuti pred koncem je Kristan odlično posredoval po strelu Balazsa Somogyija; 39 sekund pred koncem pa so domači vratarja potegnili niz igre. A se tveganje ni izšlo, saj je Rok Tičar ukradel plošček, nato pa zadel nebranjeno mrežo za potrditev dobre popotnice v Katovice.

Madžarska : Slovenija 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Dvorana Tüskecsarnok, gledalcev 2000, sodniki: Kincses, Vas (glavna), Kis-Kiraly, Aurum (vsi Madžarska).
Strelci: 0:1 Pretnar (Ograjenšek, Mušič, 34.), 0:2 Pance (Gregorc, 48.), 0:3 Tičar (60.).
Kazenske minute: Madžarska 2, Slovenija 4.

Ne spreglejte