Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 5. 2021,
18.31

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

Natisni članek

Matjaž Kopitar risi slovenska hokejska reprezentanca Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament

Sobota, 15. 5. 2021, 18.31

2 leti, 11 mesecev

Turnir Beat Covid-19, 1. krog, Tivoli

Slovenci za uvod premagali Avstrijce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20
Hokej: Slovenija - Avstrija | Slovenci so na uvodni tekmi domačega turnirja premagali Avstrijce. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenci so na uvodni tekmi domačega turnirja premagali Avstrijce.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je na uvodni tekmi domačega pripravljalnega turnirja s 3:1 premagala Avstrijo. Na večerni tekmi so Francozi tesno, s 3:2, strli Romune. Srečanje med Poljsko in Ukrajino je zaradi težav z opremo slednjih prestavljeno. Slovenci bodo naslednje srečanje odigrali v ponedeljek ob 20. uri, ko bodo po besedah predsednika Hokejske zveze Slovenije Matjaža Rakovca lahko prisotni tudi gledalci. Pri HZS so sicer v nedeljo sporočili, da odločitve o tem, ali bodo na ponedeljkovi tekmi res že lahko gledalci, še ni.

Poročilo s tekme:

Hokej: Slovenija - Avstrija
Sportal Risi po hitrem zaostanku do preobrata in zmage

Namesto odpovedanega svetovnega prvenstva drugega razreda Slovenci v Tivoliju gostijo pripravljalni turnir, na katerem sodelujejo še Avstrijci, Francozi, Poljaki, Romuni in Ukrajinci.

Pomlajena zasedba Matjaža Kopitarja je turnir odprla proti severnim sosedom, ki imajo za razliko od gostiteljev v nogah že nekaj pripravljalnih tekem. V slovenskih vratih je stal v zadnjih letih številka ena med slovenskimi vratarji Gašper Krošelj (njegova menjava je Luka Gračnar), medtem ko so se med gledalci znašli Matic Podlipnik, Bine Mašič, Rok Kapel, Matija Pintarič in Žan Us.

Vsi zadetki so padli v prvi tretjini obračuna. Avstrijci so povedli v peti minuti, ko je bil natančen Bernd Wolf. Slovenci so odgovorili z dvema hitrima goloma, najprej je izenačil Žiga Pešut, za prvo slovensko vodstvo je v sedmi minuti zadel Gregor Koblar, na 3:1 pa je še pred iztekom tretjine zvišal Blaž Tomaževič, ki je že v 15. minuti postavil izid srečanja. 

Gašper Krošelj, ki so ga v zadnji sezoni mučile poškodbe, je bil izbran za igralca uvodne tekme. Po tej je turnir zanj po dogovoru s selektorjem končan. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gašper Krošelj, ki so ga v zadnji sezoni mučile poškodbe, je bil izbran za igralca uvodne tekme. Po tej je turnir zanj po dogovoru s selektorjem končan. Foto: Grega Valančič/Sportida

Za najboljšega igralca na slovenski strani je bil izbran čuvaj mreže Krošelj, ki je imel med klubsko sezono kar nekaj težav s poškodbami. Te še niso povsem preteklost: "Komaj smo čakali na to tekmo, da se turnir začne. Lepo je bilo po dolgem času spet zaigrati. Avstrijci imajo nekaj tekem za seboj, polovica naše reprezentance z izjemo Jesenic in Olimpije, ki so bili v ritmu, pa je zadnji mesec bolj kot ne trenirala. Smo pa odlično začeli turnir. Sam sem bil celo sezono 'malo ja, malo ne', tudi zdaj na koncu tekme sem se malo začutil, a pred naslednjo sezono imam dva meseca počitka, tako da upam, da bom to pozdravil."

Kopitar: Dali smo jim smernice, fantje pa so to upoštevali

"Vesel sem, da smo v teh štirih treningih naredili to, kar sem danes videl. To je najbolj pomembno. Dali smo jim smernice, fantje pa so to upoštevali. To je zame največja zmaga danes. Lahko rečem, da sem zadovoljen. Dolgo časa je bil premor, nič nismo igrali, potem pa takoj zanimiv nasprotnik, med nami z Avstrijci je to rivalstvo. Mislim, da je prav to pripomoglo k pristopu, da so fantje na hiter zadetek odgovorili tako, kot so. Menim pa, da ni nihče pričakoval, da po prvi tretjini ne bo več zadetkov. Veseli me, da smo ostali zbrani, kot smo, da smo igrali, kar smo želeli. V eni fazi, še posebej na začetku druge tretjine, je bilo težko, a ko smo odbranili penalty-kill, je igra spet stekla. Začetek druge tretjine je bil, kakršen je bil, a napake se v hokeju dogajajo. To je normalno. Težava nastane, če en igralec ponavlja iste napake. Tega danes ni bilo, kar je dobro," je po zmagi razmišljal Kopitar. "Vesel sem, da smo v teh štirih treningih naredili to, kar sem danes videl. To je najbolj pomembno. Dali smo jim smernice, fantje pa so to upoštevali. To je zame največja zmaga danes. Lahko rečem, da sem zadovoljen," je po zmagi dejal selektor Matjaž Kopitar. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Vesel sem, da smo v teh štirih treningih naredili to, kar sem danes videl. To je najbolj pomembno. Dali smo jim smernice, fantje pa so to upoštevali. To je zame največja zmaga danes. Lahko rečem, da sem zadovoljen," je po zmagi dejal selektor Matjaž Kopitar. Foto: Grega Valančič/Sportida

V ponedeljek proti Francozom pred gledalci

Njegove varovance naslednja tekma čaka v ponedeljek, ko jim bodo nasproti stali Francozi. Kot je za Hokej TV pojasnil predsednik Matjaž Rakovec, bodo srečanje lahko spremljali tudi gledalci: " V veliko zadovoljstvo mi je, da v ponedeljek ob 20. uri pričakujemo kar se da poln Tivoli, se pravi polovico, okoli 2.000 ljudi bo spremljalo to tekmo."

Francozi so na papirju najmočnejša reprezentanca v Ljubljani. "To je najbolje, to je odlično za nas, da igramo težke tekme, da vidimo, kje smo proti težkemu nasprotniku. Pripravili se bomo, naredili rošade - ti, ki danes niso, bodo igrali -, strategijo, kaj želimo. Upam, da se bomo tega držali," je o naslednjem tekmecu dejal selektor in dodal, da je Krošelj turnir že zaključil.

"S štirimi vratarji smo se pripravljali, ker je Gašper želel trenirati in igrati z nami. Nisem mu mogel reči ne. On je naša številka ena, a za ta turnir je svoje opravil. Nadaljevali bomo s tremi in razporedili tako, da bodo vsi branili."

Galerija s tekme (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 36

Vratar Romune dolgo držal v igri

Francozi so na večerni tekmi ob koncu le upravičili vlogo favorita in s 3:2 premagali Romune. Ti so se na zadnjem svetovnem prvenstvu iz tretjega razreda prebili v drugega, v katerem so vse štiri reprezentance, ki so danes igrale v Tivoliju.

Galski petelini so bili prepričljivo boljši tekmec, a jim je precej težav povzročal vratar Zoltan Toke. Zbral je 39 obramb, njegovi soigralci so sprožili 14 strelov proti vratom Quentina Papillona. Strelec zmagovitega zadetka Jordann Bougro je po tesni zmagi Francozov, ki so imeli v zadnjih dneh težave s koronavirusom, na pot v Ljubljano pa so se odpravili danes, za Hokej TV povedal, da se jim pozna, da cel teden niso trenirali.

To je prva reprezentančna akcija po 15 mesecih in zadnja pred rezultatsko precej pomembnejšim avgustom. Takrat se bodo Slovenci v družbi gostiteljev Norvežanov, Dancev in Južnih Korejcev v Oslu potegovali za eno olimpijsko vozovnico. Morda tudi z Anžetom Kopitarjem.
Anže Kopitar
Sportal "Sezone brez končnice res niso najbolj zabavne. To bo treba spremeniti."

Turnir Beat Covid-19, Tivoli (15. – 21. maj)

Sobota, 15. maj
Slovenija : Avstrija 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Pešut 5. (Simšič), Koblar 7. (K. Čepon), Tomaževič 15. (Pretnar, Kuralt); Wolf 5. (Baumgartner, Haudum)
Poročilo s tekme

Postava Slovenija: Krošelj, Gračnar; Pretnar (C), Repe, Kuralt, Predan, Ograjenšek (A); Crnovič, Stojan, Tomaževič, Sodja, Jezovšek; Pavlin (A), Čepon, Kalan, Koblar, Maver; Magovac, Štebih, Pešut, Simšič, Čimžar, Šturm. Selektor: Matjaž Kopitar.
Postava Avstrija: Kickert, Starkbaum; Baumgartner, Brunner, Ganahl (C), Hackl, Harnisch, Haudum, Huber, Kainz, Kirschlager, Kragl, Maier, Nissner, Rauchenwald (A), Richter, P. Schneider (A), R. Schneider, Schwinger, Thaler, Wolf, Zündel. Selektor: Roger Bader.

Romunija : Francija  2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Poljska – Ukrajina - prestavljeno

Ponedeljek, 17. maj
13.00 Avstrija – Poljska
16.30 Ukrajina – Romunija
20.00 Francija – Slovenija

Torek, 18. maj
13.00 Avstrija – Ukrajina
16.30 Francija – Poljska
20.00 Romunija – Slovenija

Četrtek, 20. maj
13.00 Ukrajina – Francija
16.30 Avstrija – Romunija
20.00 Slovenija – Poljska

Petek, 21. maj
13.00 Francija – Avstrija
16.30 Poljska – Romunija
20.00 Ukrajina – Slovenija

 

Hokejska reprezentanca za turnir Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament (Tivoli, 15. – 21. maj)

Vratarji (4): Gašper Krošelj (Mlada Boleslav/češka Extraliga), Luka Gračnar (Black Wings Linz, IceHL), Matija Pintarič (Rouen/francoska Saxoprint Ligue Magnus), Žan Us (HDD Sij Acroni Jesenice).
Branilci (10): Klemen Pretnar (Unia Oswiecim, poljska Hokej liga), Žiga Pavlin (Košice, slovaška Extraliga), Kristjan Čepon (Nica, francoska Saxoprint Lige Magnus), Jurij Repe (Frydek-Mistek, druga češka liga), Matic Podlipnik (Gyergyói HK, Erste liga, Romunija), Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Bine Mašič (vsi HDD Sij Acroni Jesenice), Aleksandar Magovac, Miha Štebih (oba HK SŽ Olimpija).
Napadalci (14): Anže Kuralt (Szekesfehervar, IceHL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, IceHL), Gregor Koblar, Luka Kalan (oba Unia Oswiecim/poljska Hokej liga), Luka Maver (American International College, NCAA), Aljaž Predan (Red Bull Juniors, Alpska liga), Rok Kapel (KAC II, Alpska liga), Nik Simšič, Tadej Čimžar, Žiga Pešut (vsi HK SŽ Olimpija), Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič, Jaka Šturm, Jaka Sodja (vsi HDD Sij Acroni Jesenice).
Selektor: Matjaž Kopitar.

() – v oklepaju je klub, za katerega je hokejist igral v iztekajoči se sezoni

slovenska hokejska reprezentanca, priprave na turnir v Tivoliju Blaž Tomaževič
Sportal Matjaž Kopitar: Z mladimi narediti temelj za prihodnost #foto
slovenska hokejska reprezentanca, priprave na turnir v Tivoliju
Sportal Slovenci se pripravljajo na domači turnir, pri HZS vložili prošnjo za vstop gledalcev
Matija Pintarič
Sportal Matija Pintarič: Vse, kar sem dosegel, je plod dokazovanja, podarjeno mi ni bilo nič
Ne spreglejte