Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 2. 2016,
22.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Buffalo Sabres

Torek, 23. 2. 2016, 22.57

7 let, 12 mesecev

Poker zmag Kraljev, veteran odločil pred 50 tisoč gledalci, švedske učne minute hat-tricka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Los Angeles Kings so pred domačimi gledalci vknjižili četrto zaporedno zmago, z 2:0 so ugnali Buffalo. Zimska klasika je pripadla Detroitu, Mika Zibanejad in Filip Forsberg s hat-trickoma.

Oba zadetka za kralje je prispeval Tanner Pearson, ki je mrežo Buffala zatresel v 25. In 54. minuti. Eden od velikih junakov nove zmage Kalifornijcev je bil švedski vratar Jhonas Enroth, ki je zaustavil vseh 23 poskusov nasprotnikov. Anže Kopitar je na ledu preživel 19 minut in pol, enkrat streljat proti vratom Buffala in odsedel malo kazen.

Že v noči na ponedeljek La kings čaka nova tekma, gostovali bodo pri vročem Anaheimu.

Richards odločil zimsko klasiko

Pestro je bilo na bejzbolskem štadionu Coors Field v Coloradu, kjer je bila tekma med Coloradom in Detroitom še dobro minuto pred koncem rednega dela izenačena na 3:3. Nato pa je je udaril 35-letni veteran rdečih kril Brad Richards in zvišal na 3:4. Domači so pred več kot 50 tisoč gledalci podaljšek iskali brez vratarja, a je Darren Helm zadel v prazno mrežo in postavil rezultat na končnih 3:5.

Vroče je bilo tudi med Columbusom in Florido, prvi je po zaslugi Brandona Dubinskega slavil po kazenskih strelih. Le zadetek je ločeval tudi Dallas Stars in New York Rangers. Hudičem je dve točki za zmago s 3:2 prinesel Kevin Klein z zadetkom v 58. minuti.

Na kanadskem obračunu je Montreal s 4:1 premagal Toronto, dva zadetka je dosegel Max Pacioretty in vknjižil pomembni točki v boju za končnico. Z istim rezultatom je Pittsburgh, ki je pred dnevi sodelovanje z branilcem Ollijem Määto podaljšal za šest sezon, odpravil Winnipeg, Philadelphia pa s 4:2 Arizono.

Šveda s hat-trickoma

Do najvišje zmage so prišli Predatorji, ki so s pomočjo novega trojčka Filipa Forsberga – hat-trick je dosegel tudi pred štirimi dnevi proti Torontu – zakurili petardo v mreži kluba St. Louis Blues.

Tri gole pa je zabil še en Šved. Mika Zibanejad je v dveh minutah in 38 sekundah zadnje tretjine proti Calgaryju s klasičnim hat-trickom poskrbel za popoln preobrat Ottawe. Senatorji so pred zadnjo tretjino zaostajali z 2:4, na koncu pa slavili s 6:4.

Ne spreglejte