Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2013,
19.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks

Torek, 16. 4. 2013, 19.16

7 let, 12 mesecev

Podajalec Kopitar zapravil kazenski strel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Anže Kopitar je z Los Angeles Kings v hokejski ligi NHL izgubil na gostovanju v San Joseju. A šele po kazenskih strelih, tako da so Kralji dobili novo točko. San Jose jih je ujel na lestvici.

Kralji so se v jutranjem času, ko se je Slovenija prebujala, potegovali za četrto mesto na zahodu. Gostovali so pri San Joseju, slovenski zvezdnik Anže Kopitar pa si je na koncu druge tretjine prislužil novo točko, saj je prispeval podajo za izenačenje na 2:2. Dvoboj se je prevesil v podaljšek, zanimivo pa je, da so bili vsi zadetki doseženi v drugi tretjini. Ker ni zmagovalca podal niti podaljšek, so se izvajali kazenski streli. Edini, ki je premagal vratarja, je bil hokejist Morskih psov Raffi Torres. Napadalec, ki je pred letom zaradi brutalnega prekrška nad Marianom Hosso prejel prepoved nenastopanja kar na 21 tekmah, je v polno zadel v tretji seriji, tik pred njim pa je cilj zgrešil Kopitar. Prednost Kraljev pred sosedi iz Kalifornije se je tako v pacifiški diviziji izničila. Junak srečanja je postal vratar San Joseja Antti Niemi, ki je v podaljšku ubranil izjemno priložnost Jeffu Carterju, nato pa bil nepremagljiv še pri "loteriji" kazenskih strelov. Skupno je ubranil 41 strelov. San Jose je na lestvici po točkah ujel Los Angeles. Kralji so pokleknili še na četrtem zaporednem gostovanju.

Nastop v končnici sta si v noči na sredo po slovenskem času zagotovila Washington in Vancouver. S tem, da bodo zagotovo nastopili v končnici, se lahko v tem trenutku pohvali šest ekip. Aleksander Ovečkin je k osmi zaporedni zmagi moštva Washington Capitals pomagal z novim zadetkom. Zanimiv jubilej je dočakal trener St. Louisa. Ken Hitchcock je dobil okroglo 600. tekmo v ligi NHL. Zagotovljena mesta v končnici imajo tudi Pittsburgh, Montreal, Chicago in Anaheim, še bolj pa se ji je približal Vancouver, čeprav je z 2:3 izgubil v St. Louisu. A ker je izgubil po podaljških, ni ostal praznih rok, tako da za dokončno potrditev končnice potrebuje le še točko.

Zelo pomembno zmago je po podaljških zabeležil Winnipeg, s 4:3 je premagal Tampo. Junak tekme je bil Andrew Ladd, ki je v rednem delu dosegel dva gola, nato pa je uspešno izvedel še kazenski strel. Pri poražencih je spet dve točki (gol in podajo) vpisal Martin St. Louis, ki se je na lestvici najučinkovitejših igralcev lige na drugem mestu izenačil s soigralcem Stevenom Stamkosom. Oba imata 53 točk, tri manj od Sidneyja Crosbyja. Slednji je s St. Luisom izenačen na vrhu najboljših podajalcev (41 podaj).

Edmonton je še imel možnosti za uvrstitev med najboljših na zahodu, a po porazu z Minnesoto (3:5), za katero je dva gola dosegel Kyle Brodziak, jih praktično nima več. Zato ima povsem realne možnosti New York Islanders, ki je z dvema goloma Avstrijca Michaela Grabnerja s 5:2 ugnal Florido.

Ne spreglejte