Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2019,
9.09

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Petr Čech Guildford Phoenix

Četrtek, 10. 10. 2019, 9.09

4 leta, 6 mesecev

Petr Čech med hokejske vratarje

Legendarni Čeh z zelenic na led

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Petr Čech | Petr Čech se iz nogometnih zelenic seli pred hokejski gol. | Foto Reuters

Petr Čech se iz nogometnih zelenic seli pred hokejski gol.

Foto: Reuters

Konec maja je češki nogometni vratar Petr Čech napovedal konec bogate nogometne igralske kariere, junija naznanil, da bo novo poklicno pot prav tako gradil v nogometu, in sicer kot svetovalec pri Chelseaju, nekaj mesecev zatem pa sporočil, da se bo preizkusil še kot hokejski vratar. Dogovoril se je za sodelovanje z Guildford Phoenix, ki igra v četrtokakovostni ligi britanskega hokeja. Moštvu bo pomagal kot tretji vratar.
 

Petr Čech
Sportal Potočil solzico in odšel kot eden največjih

Ni še povsem konec igralske športne kariere 37-letne letne češke športne ikone Petra Čecha. Pred meseci je nogometne športne copate sicer obesil na klin, zdaj pa si bo na noge obul drsalke. Preizkusil se bo kot hokejski vratar leta 2017 ustanovljenega kluba Guildford Phoenix iz Guildforda, ki mu je uspela odlična marketinška poteza. Klub igra v četrtem razredu britanskega hokeja, Čech pa naj bi mu pomagal kot tretji čuvaj mreže.

Kot otrok rad spremljal in igral hokej

"Navdušen sem, da sem dobil priložnost za igranje pri Phoenixu in da bom lahko nabral tudi tekmovalne izkušnje. Upam, da bom lahko tej mladi ekipi pomagal uresničiti cilje sezone in poskušal vknjižiti čim več zmag, ko se mi bo ponudila priložnost za to. Po 20 letih profesionalnega nogometa bo zame res lepa izkušnja, da se bom preizkusil v športu, ki sem ga rad gledal in igral kot otrok," je za uradno spletno stran kluba dejal Čech.

Petr Čech
Sportal Petr Čech se je vrnil k Chelseaju

Napredek je viden

Čeh je ob tem zatrdil, da nogometno ostaja zvest Chelseaju, kjer bo še naprej opravljal svoje naloge svetovalca, treniral pa bo, ko mu bo čas dopuščal. Za zdaj so z novim vratarjem, ki bo klub zaradi svojega imena naredil precej privlačnejšega za podpornike, zelo zadovoljni.  Kako mu bo šlo pri branjenju ploščkov? Debi naj bi dočakal že konec tega tedna. | Foto: Reuters Kako mu bo šlo pri branjenju ploščkov? Debi naj bi dočakal že konec tega tedna. Foto: Reuters

"Podpis sodelovanja s Petrom je velika stvar. Je odlična oseba, trdo trenira, komaj čakamo, da ga vidimo ob debiju," pravi glavni trener Andy Hemmings, trener Milos Melicherik pa dodaja: "Veselim se, da ga bomo konec tedna videli v akciji. Od takrat, ko sem ga prvič videl na ledu, pa do zdaj je zelo napredoval. Veselimo se njegovih prvih iger."

Anže Kopitar
Sportal Kopitar in Kralji doživeli visok poraz proti Vancouvru #video
Ne spreglejte