Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2013,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Gračnar Red Bull Salzburg

Sreda, 22. 5. 2013, 18.25

8 let

Pagé po šestih sezonah in treh naslovih zapušča Gračnarjeve "rdeče bike"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po šestih sezonah v Salzburgu se Pierre Pagé poslavlja od Solnograške. Odločil se je, da je čas za vrnitev v nemško DEL, v kateri bo kanadski strateg vodil "rdeče bike" iz Münchna.

Že med sezono, ko Salzburžanom v EBEL ni šlo vse kot po maslu (končnico so si zagotovili šele v drugem delu tekmovanja), so se pojavile govorice, da se bo Pierre Pagé po sezoni poslovil z mesta glavnega trenerja. Mnogi so namigovali, da bo v klubu iz Mozartovega mesta opravljal funkcijo športnega direktorja, a zdaj je postalo jasno, da prihodnjo sezono ne bo več del salzburške zgodbe. Kanadčan, ki je od svojih varovancev vselej zahteval resen pristop k treningom in trdo delo, od katerega ni odstopal niti za trenutek, je bil trn v peti marsikomu – tudi svojim hokejistom. Med stavko v NHL sta se za kratek čas v Salzburg preselila David Clarkson in Tobias Enström, ki se nista ujela s 65-letnim strategom, zato sta "rdeče bike" zapustila že po slabem mesecu dni, kaj hitro je moštvo zapustil tudi Derick Brassard. Kljub temu je Pagé v avstrijskem klubu, pustil velik pečat, v šestih sezonah dirigiranja je Salzburg kar trikrat popeljal do naslova avstrijskih prvakov (sezone 2007/2008, 2009/2010, 2010/2011).

V klubu cenijo tudi njegovo delo z mlajšimi in dejstvo, da je dal mladim mnogo priložnosti za dokazovanje v EBEL, ki so ga nekateri odlično unovčili. Med njimi je tudi slovenski reprezentančni vratar Luka Gračnar, ki se je v Salzburgu kalil zadnje tri sezone, prav v zadnji pa naredil velik korak k številki ena med salzburškimi vratnicami.

Pierre Pagé se zdaj vrača v prvo nemško ligo, ki je zanj vse prej kot neznanka. Pred prihodom v Avstrijo je namreč šest sezon preživel v DEL na klopi berlinskih "medvedov", s katerimi je dvakrat postal nemški prvak (sezoni 2004/2005, 2005/2006). A tokrat njegova postaja na trenerski poti ne bo Berlin, pač pa EHC München, katerega zaščitni znak je prav tako (kot v Salzburgu) znameniti "rdeči bik". Kako mu bo šlo od rok v novem klubu, bo znano že jeseni, ko se bo srečal tudi z vsaj štirimi slovenskimi legionarji – Alešem Kranjcem in Rokom Tičarjem (Köln), Robertom Saboličem (Ingolstadt) in Mitjem Robarjem (Krefeld).

Ne spreglejte