Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2024,
8.02

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Arizona Coyotes Dylan Lee Detroit Red Wings liga NHL

Petek, 15. 3. 2024, 8.02

1 mesec, 2 tedna

Liga NHL, 14. marec

Hokejisti Caroline nadigrali vodilno Florido

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Carolina Hurricanes | Hokejisti Caroline so s 4:0 nadigrali vodilno ekipo lige Florida Panthers. | Foto Reuters

Hokejisti Caroline so s 4:0 nadigrali vodilno ekipo lige Florida Panthers.

Foto: Reuters

Hokejisti Caroline Hurricanes so ponoči v severnoameriški ligi NHL presenetili vodilno ekipo lige Florida Panthers s 4:0. Prvič po selitvi iz Washingtona je za domače zadel Jevgenij Kuznjecov, vratar Frederik Andersen pa prvič v sezoni na tekmi ni prejel gola.

 

Los Angeles Kings
Sportal Binnington paral živce Kraljem

Za Carolino, ki je trdno na drugem mestu metropolitanske skupine, so zadeli še Seth Jarvis, Martin Nečas in Andrej Svečnikov. Florida kljub porazu ostaja na vrhu razpredelnice. Samo še točko zaostaja Boston, druga ekipa vzhoda, ki je po podaljšku z 2:1 slavil v Montrealu. Odločilni gol na tekmi je že po 25 sekundah dodatnega dela dosegel Jake DeBrusk. V prvi tretjini je za Boston zadel Danton Heinen, za Montreal pa Nick Suzuki.

New York Rangers še vedno zaostajajo štiri točke. New York je namreč ponoči na gostovanju v Tampi izgubil s 6:3, čeprav je po uvodni tretjini vodil z 2:0 in v tretji povedel s 3:2. Pri zmagovalcih sta izstopala Brayden Point s tremi goli in drugi najboljši strelec lige Nikita Kučerov z golom in štirimi podajami. Zadela sta še Steven Stamkos in Anthony Duclair.

Presenetljiv poraz je doživel Dallas, druga ekipa zahoda, ki ga je New Jersey v Teksasu odpravil s 6:2. Tekmo so v dobrih petih minutah druge tretjine odločili Dawson Mercer, Timo Meier in Tomaš Nosek, ki so poskrbeli za vodstvo s 5:2, Alexander Holtz pa je v zadnjem delu postavil končni izid. A med junake tekme zanesljivo sodi tudi vratar New Jerseyja Jake Allen s 35 obrambami.

Z vidika Anžeta Kopitarja in njegovih Los Angeles Kings je najpomembnejši nastop Vegas Knights v Calgaryju. S 4:1 so tekmo dobili Kanadčani, s čimer Vegas in Los Angeles s 77 točkami ostajata izenačena na sedmem mestu zahoda. Jegor Šarangovič, Blake Coleman, Matt Coronato in še drugič Blake Coleman so tekmo v korist Calgaryja obrnili v zadnjem delu, potem ko je pred tem goste v drugi tretjini v vodstvo popeljal Anthony Mantha.

Kopitarja z Los Angelesom po porazu v St. Louisu (3:1) in prostem večeru že v noči na soboto (1.30) čaka naslednja tekma v seriji gostovanj. Tekmec bo Chicago.

Liga NHL, 14. marec:

Lestvica:

Florida Panthers
Sportal Floridi velika poslastica
Ne spreglejte