Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2015,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorazd Drinovec HK Triglav Kranj liga INL državno prvenstvo

Petek, 12. 6. 2015, 16.01

8 let

Orlom je žal, da ne bodo leteli v ligi INL, a gledajo proti ligi EBEL 2

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Triglav, ki se je s Slavijo kot prvi slovenski klub pridružil ligi INL, prihodnje leto ne bo igral v tem tekmovanju. O razlogih za slovo od lige in načrtih smo povprašali trenerja Gorazda Drinovca.

Pred sezono 2013/2014 smo pisali o tem, da se zaloški Slaviji in kranjskemu Triglavu, ki sta sezono prej prebila led v drugoligaški avstrijsko-slovenski (vmes tudi italijanski) ligi, pridružujejo še štirje Slovenci. In res smo v ligi INL lahko spremljali še Jeseničane, Mariborčane, Blejce in Celjane. Po sezoni s šestimi slovenskimi predstavniki se je lani od lige najprej poslovil Maribor, zdaj se poslavljata še Triglav in Bled, ostajajo pa Jesenice, Slavija in Celje.

"Že lansko leto smo imeli od 16 do 20 članskih igralcev, od teh zdaj od trije do štirje želijo v tujino oziroma se preizkusiti na višji ravni – res upam, da jim uspe –, medtem ko so trije (med njimi Anže Ahačič in Miha Ješe) nehali igrati hokej, eden se še odloča. Tako nam je ostalo zgolj devet igralcev in mladinci. S tako mlado ekipo nikakor ne želimo v ligo INL, v kateri ne bi mogli biti konkurenčni. Tako smo se odločili, da bomo s člani igrali le v domačem prvenstvu," nam je trener članskega moštva Gorazd Drinovec pojasnil, zakaj kranjski članski orli v prihodnji sezoni ne bodo "leteli" po mednarodnem tekmovanju.

Sezona za rast in kalitev

V Kranju obžalujejo, da so se morali odpovedati sodelovanju, a hkrati poudarjajo, da bodo to sezono izkoristili za pripravo na projekt, ki naj bi luč sveta ugledal v sezoni 2016/2017, in sicer ligo EBEL 2 do 24 let. S to želijo hokejistom, starejšim od 20 let, ponuditi zavetje še za kakšno leto in jim omogočiti lažji prehod v člansko vrsto.

"Žal nam je, da v ligi INL ne bomo imeli članske ekipe, saj želimo tekmovati na vsaj takšni ravni, kot je INL. Menimo, da je bila za našo mlado ekipo, lani smo bili drugi najmlajši, dobra liga, a naše misli so že usmerjene v prihodnjo sezono. Na sestanku v Salzburgu smo se pogovarjali o ligi EBEL 2, ki naj bi se začela prihodnjo sezono (2016/2017, op. a.) in v kateri bi igrali hokejisti do 24 let, nastopilo pa bi lahko še pet starejših igralcev. V tej ligi bi vsekakor lahko bili bolj konkurenčni, saj imamo dobro mladinsko ekipo, ki pa potrebuje vsaj še kakšno leto kaljenja."

Z mlado ekipo v DP

Čeprav članov v ligi INL ne bodo imeli, bodo člansko ekipo – nad njo bo bdel Drinovec, nad pomlajenim delom pa tudi Mitja Kern, ki bo v prihodnje z Gorazdom Rekljem vodil tudi reprezentanco do 18 let –, kot rečeno, vendarle sestavili za državno prvenstvo. Pa bo igralcev dovolj?

"Imeli bomo dovolj kadra, da. Devetim starejšim igralcem bomo priključili še mladince, tako da bomo imeli res mlado ekipo. A zavedamo se, da je letošnje leto bolj namenjeno temu, da jih pripravimo na zahtevnejše tekmovanje in kakovostnejši hokej," na glavni cilj nove sezone – kaljenje mladih – opozarja naš sogovornik.

In kako naj bi delovalo slovensko državno prvenstvo? Sistem in ekipe še niso povem določeni, a tekem naj bi bilo več kot lani. Zamisel je, da bi v prvem delu igrali Triglav, Bled, Maribor in še trije hrvaški klubi. V drugem delu, ki bi se predvidoma začel januarja, bi se priključile še preostale slovenske ekipe iz lige INL – Jesenice, Celje in Slavija –, Olimpija pa bi se zaradi zgoščenega ritma tekmovanja pridružila šele v končnici.

Ne spreglejte