Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2017,
17.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija Andrej Brodnik Gaber Glavič Andrej Hebar

Torek, 24. 10. 2017, 17.30

6 let, 6 mesecev

Trenerski pogled pred obračunom Olimpije in Jesenic

Olimpijo pestijo poškodbe, Jeseničani napovedujejo agresiven pristop #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Olimpija Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice se bodo v sredo ob 19.15 v Tivoliju pomerili na drugem medsebojnem obračunu v Alpski ligi. Prvega v tem tekmovanju so po odlični zadnji tretjini, v kateri so zmajem pošle moči, pred tednom s 6:4 dobili Jeseničani, ki bodo lovili deseto zaporedno zmago v Alpski ligi. Železarji napovedujejo podoben agresiven pristop, Ljubljančani, ki jih pestijo poškodbe, prav tako pravijo, da ne bodo spreminjali veliko, upajo pa, da bodo bolj zbrani. Srečanje si boste od 19. ure lahko ogledali na Planet 2.

Olimpija in Jesenice na Planet TV

Sredin večni derbi med Jesenicami in Olimpijo si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na programu Planet 2. Ta je pri operaterju Telekom Slovenije na programskih mestih 22 in 23 (Planet 2 HD), pri Telemachu na programskih mestih 15 in 176 (Planet 2 HD), pri T-2 pa na programskih mestih 14 in 260 (Planet 2 HD).

Še tretjič v tej sezoni, drugič v Alpski ligi, si bosta v sredo v Ljubljani nasproti stala večna tekmeca. Prvi dve srečanji sta pripadli Gorenjcem. Na finalu Pokala Slovenije so bili občutno boljši tekmec, na premieri v Alpski ligi pa so po izenačenih dveh tretjinah zavladali v zadnji in slavili s 6:4.

Trener Jeseničanov Gaber Glavič zaupa večjemu številu igralcev kot trener Olimpije Andrej Brodnik in goji atraktivno, moderno, napadalno igro. Podoben pristop napoveduje tudi za sredo, ko bo v Tivoliju ob 19.15 prvi plošček vrgel Žiga Födransperg - Fedr, glavni igralec filma Šiška Deluxe, sicer pa dolgoletni navijač Olimpije.

Držati se koncepta

"Kar sem napovedal pred tekmo (pred prvim srečanjem z Olimpijo, op. a.), se je uresničilo. Tudi naši treningi, filozofija hokeja potekajo v tej smeri. Napadalno, agresivno bomo poskušali tudi tokrat igrati proti Olimpiji. Vse bomo naredili za to, da bomo iz Ljubljane odšli s pozitivnimi občutki in zmago. A najprej se moramo držati koncepta naše igre, popraviti napake, ki jih v naši igri še vedno delamo. Igra bo podobna tej, ki jo kažemo v vsej sezoni," je po torkovem treningu načrte strnil Glavič, ki vihti trenersko taktirko trenutno drugouvrščenega moštva Alpske lige.

Glavič o jeseniškem napadu:

Največ prostora za izboljšave v obrambi

Težav s poškodbami nimajo, se pa zavedajo, da je prostora za izboljšave še precej: "V obrambni tretjini. Glavna stvar je, da fantje znajo preklopiti, kdaj igrajo v napadalni in kdaj v obrambni tretjini. Filozofija, pristop, način razmišljanja so v obrambi precej drugačni, povsem nasprotni kot v napadalni tretjini. Naš cilj bo seveda, da bomo čim več časa v nasprotnikovi obrambni tretjini, seveda bomo določen čas tudi v obrambi in takrat bo treba naše glave obrniti na branjenje."

Pričakovanja Glaviča pred sredino tekmo:

"Igrati moramo brez tistih, ki jih ni"

Več težav s poškodbami imajo gostitelji, pri katerih bi največjo težavo lahko predstavljala odsotnost najbolj razpoloženega člana in najboljšega strelca Olimpije Andreja Hebarja, ki je na nedeljski tekmi s Feldkirchom po udarcu obležal na tleh, led zapustil s pomočjo soigralcev, a se pozneje nanj tudi vrnil.

Brodnik o poškodbah:

"Ekipa se ubada s poškodbami, a moramo igrati brez tistih, ki jih ni. Od pomembnejših členov manjkajo Andrej Hebar, Gal Koren, Andraž Zibelnik, Luka Ščap. Tik pred zdajci bomo videli, ali se bo kdo od njih vrnil v ekipo. Hebar še ni povsem odpisan, danes ni treniral, a videli bomo, kako bo," je po torkovem treningu dejal trener Brodnik.

Med tistimi, ki se pri Olimpiji ubadajo z zdravstvenimi težavami, je tudi Andrej Hebar. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Med tistimi, ki se pri Olimpiji ubadajo z zdravstvenimi težavami, je tudi Andrej Hebar. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Sistem ostaja enak, psihološki del še niha

Njegovo moštvo je pred dobrim tednom v Podmežakli – Olimpija je takrat igrala na tri ali pa celo dva napada – zdržalo dve tretjini, nato pa v zadnji povsem popustilo. Brodnikova želja je, da bi bil zeleno-beli tabor tokrat osredotočen skozi celotno srečanje: "V sistemu igre ne moremo prav veliko spreminjati. Smo mlada ekipa, psihološki del priprave malo še niha, da bi bili celotno tekmo stoodstotno osredotočeni. Temu se posvečamo."

V Podmežakli si je srečanje ogledalo okoli 2.500 ljudi, tudi v Ljubljani si želijo, da bi bile tribune Tivolija polne. "Zagotovo je lahko občinstvo naš šesti igralec. Vsi upamo in želimo, da bo to en lep dogodek," pred obračunom še sporoča Brodnik.

Brodnik o pričakovanju pred sredino tekmo:

 

 

Ne spreglejte