Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2013,
20.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Bolzano

Nedelja, 13. 10. 2013, 20.36

7 let, 12 mesecev

Olimpijinih porazov se na prste obeh rok ne da več prešteti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Tivoliju vse po starem. Ljubljanski hokejisti so še enajstič v sezoni izgubili, s 3:2 jih je premagal novinec iz Bolzana. Zmaji so dvakrat vodili, a na koncu so jih še enkrat več pokopale kazni.

Po četrtini rednega dela lige EBEL so v Dvorano Tivoli naposled le prišli tudi novinci iz Bolzana, ki so na prvih enajstih tekmah pod vodstvom Toma Pokla dokazali, da bodo še kako trd oreh za vse nasprotnike. Za razliko od Ljubljančanov, ki se oklepajo dna lestvice in ki so pred dnevi začeli jesensko čistko, so hokejisti z Južne Tirolske v srečanje lahko krenili veliko bolj samozavestni in z manj tegobami na plečih. V ljubljanski tabor je nekaj pozitivizma prinesla vrnitev Pascala Morencyja, ki se je vrnil po poškodbi (prerezana vena na nartu) in ki je za Olimpijo v razširjenem avstrijskem prvenstvu zaigral prvič.

Zamujena priložnost z igralcem manj

V prvo tretjino so veliko bolj razpoloženo krenili gostitelji, saj so se poskusi proti vratom Güntherja Hella, ki je, zanimivo, v nedeljo sploh prvič v sezoni dobil priložnost stopiti med vratnici Bolzana, vrstili eden za drugim. Poskušali so Jeff Ulmer, Andrej Hebar in Ken Ograjenšek, a je mreža mirovala. Enega redkih resnejših poskusov italijanskega moštva v prvem delu igre je občinstvo videlo v deveti minuti, ko je z vrha krogov poskušal Kim Strömberg, a je bil Kuhn na mestu. Prva kazen je prišla minuto za tem, ko si je hlajenje prislužil Žiga Pešut. A Ljubljančani so se z igralcem manj dobro držali in imeli celo priložnost za vodstvo, ko je Aleš Mušič pobegnil v protinapad, a ploščka ni uspel pospraviti za hrbet Hella. Lepo priložnost je imel tudi Miha Verlič, ki je pobegnil po levi strani in sam pridrsal pred nasprotnikova vrata, a je tudi ta ostala neizkoriščena. Na strani gostov je imel nekaj trenutkov zatem možnost za vodstvo Davide Nicoletti, Kuhn je namreč ležal na tleh, a se je plošček počasi skotalil mimo gola. Nekaj vragolij je pokazal še Morency, ki je proti Hellu najprej ustrelil iz obrata, nato pa poskušal še z odbitkom, a se rezultat do konca tretjine, ki je bila ena boljših na domačem ledu v tej sezoni, ni spremenil.

Howes in Pešut za vodstvo, Morency s petimi šivi

Že prva minuta nadaljevanja je postregla z zadetkom, prvi je streljal Jake LaPlante, a je Hell plošček odbil, ta je pristal pri Nicku Rossu, ki je našel Howesa, ta pa pot do prvega zadetka. A Ljubljančani niso prav dolgo ostali v vodstvu, saj je po napaki domače obrambe do ploščka prišel najučinkovitejši branilec lige Sebastien Piche, ga oddal do Strömberga, ki je poskrbel za izenačenje. "Lisjaki" so si priigrali še nekaj priložnosti in bili bolj nevaren tekmec (razmerje strelov 22:10 v drugem delu zgovorno kaže v njihovo korist), a je Američan v ljubljanskih vratih dobro zaustavljal strele, tudi ko se je Olimpija ob kazni Mušiča in Rossa upirala z igralcem manj. Ob številčni premoči sta bila najnevarnejša strelec izenačujočega zadetka Strömberg in Piche, ki je večkrat streljal od daleč, a so se vsi poskusi za vodstvo izjalovili. V zadnjih petih minutah se je razživel mladi tretji napad, najprej sta poskušala Koblar in Ograjenšek, a je italijanski vratar plošček odbil. Tik zatem pa so spet udarili, in sicer je Ograjenšek z leve vratnice lepo podal na desno do samega Pešuta, ki je postavil izid tretjine 2:1. Kot da ne bi bilo dovolj, da je bil odsoten skoraj dva meseca, jo je skupil Morency, ki ga plošček zadel v glavo. Kanadčan je ob pomoči soigralcev zapustil ledeno ploskev, nato pa po zdravniškem posredovanju v predelu za ušesom prejel pet šivov.

Spet preveč kazni, Schofield izkoristil kazenski strel, Piche igralca več

Potek zadnje tretjine, ko so zeleno-beli branili minimalno prednost, je v sedmi minuti prekinil prekršek Damjana Dervariča, ki je nepravilno zaustavil Ricka Schofielda, ki je želel sam oddrsati proti Jerryju Huhnu. Delivci pravice so nemudoma dosodili kazenski strel. Schofield priložnosti za izenačenje ni izpustil iz rok in v 47. minuti sta bili ekipi rezultatsko poravnani. Slabi dve minuti zatem je imela Olimpija sploh prvič na tekmi igralca več, a številčne prednosti, tako kot že mnogokrat do zdaj, ni znala kronati z zadetkom. Je pa to uspelo gostom z Južne Tirolske, ki so ob izključitvi Rossa pokazali, kako se igra z igralcem več. Mark Santorelli je z modre črte podal do Sebastiena Picheja, ki je z vrha krogov z natančnim strelom pod prečko postavil končni rezultat. Olimpija je minuto pred koncem poskušala brez vratarja, izenačenje in podaljšek je imel na palici Judd Blackwater, a njegov poskus ni obrodil sadov.

V prihodnjih dneh novi sestanki

Ljubljančani po dvanajstih tekmah tako ostajajo le pri eni zmagi in dveh točkah. Ali bodo sledile nove spremembe in ali se bo jesenska čistka nadaljevala, bo znano v prihodnjih dneh, ko naj bi se po besedah trenerja Bojana Zajca usedli in dogovorili o tem, kako in s kom naprej.

Ne spreglejte