Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 4. 2017,
23.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

državno prvenstvo HDD Jesenice HDD Olimpija Kristjan Čepon Jaka Ankerst

Četrtek, 6. 4. 2017, 23.27

6 let, 7 mesecev

Odzivi po zmagi Jesenic z 10:5 nad Olimpijo

Jaka Ankerst: Težko bi pričakoval kaj podobnega. Imeli smo vroče roke.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Olimpija Jesenice hokej | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Očitno smo imeli vroče roke in so zadetki kar padali, tako da sem presenečen kot vsi. A bolj kot rezultat je pomembno to, da v seriji vodimo z 1:0 v zmagah," se je po zmagi na uvodni finalni tekmi državnega prvenstva z 10:5 nad Olimpijo smejalo jeseniškemu junaku srečanja Jaki Ankerstu.

Ne, to ni bila ekshibicijska tekma ali tekma zvezd zahoda in vzhoda, na katerih gledalci pogosto lahko uživajo v toči zadetkov, pač pa finale državnega prvenstva. Uvodna tekma serije, ki odloča o tem, kdo bo dvignil "kanto", kdo bo slovenski prvak.

Naslov brani Olimpija, ki je v četrtek pokazala bled obraz in po nemalo napakah v obrambi nemočno pokleknila pred svojimi največjimi tekmeci Jeseničani.

Gorenjsko moštvo (pred tednom dni je končalo klubske obveznosti v Alpski ligi) je dokazalo, da je tekmovalni ritem še kako pomemben. Ljubljančani, ki jim motivacijo jemlje kronična finančna nedisciplina kluba, že mesec in pol niso odigrali resne tekme, kar je bilo mogoče videti tudi na ledeni ploskvi (predvsem v obrambi), a 15 zadetkov, kar deset v mreži Olimpije, ni pričakoval nihče.

Zadetki so kar padali

Jaka Ankerst na takšno število zadetkov ni niti pomislil. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jaka Ankerst na takšno število zadetkov ni niti pomislil. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Presenetljivo število zadetkov. Pomembno je, da smo jih mi dosegli več. Kot kaže, smo imeli vroče roke, zadetki so kar padali, tako da sem presenečen kot vsi.

Rezultat na koncu sploh ni toliko pomemben, kot je pomembno to, da vodimo z 1:0 v zmagah. Težko bi pričakoval kaj podobnega, glede na to, da smo igrali proti večnim tekmecem iz Ljubljane. Oni niso bili v ritmu, mi pa smo imeli glavo še pred tednom v Alpski ligi. Pravzaprav nismo točno vedeli, kaj pričakovati, oni pa očitno tudi ne," se je smejalo junaku srečanja Jaki Ankerstu. Ta je bil za Olimpijo nevaren skoraj vsakič, ko se je znašel pred njenima vratarjema, ki nista imela svojega večera. Na koncu se je ustavil pri štirih zadetkih.

Lahko so optimistični

Nekdanji reprezentant, ki pravi, da ga neprepričljiva igra zmajev sicer ni presenetila, zmago na terenu nasprotnika vidi kot zelo pomembno, a hkrati opozarja, da so naredili šele prvi korak proti 11. državni zvezdici od osamosvojitve.

Jeseniški navijači so bili precej glasnejših od domačih, ki so bili iz minute v minuto, iz enega prejetega zadetka v drugega slabše volje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseniški navijači so bili precej glasnejših od domačih, ki so bili iz minute v minuto, iz enega prejetega zadetka v drugega slabše volje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Lahko smo optimistični, saj smo zmagali za pet zadetkov, a vsaka tekma je zgodba zase. Na vsako tekmo se bo treba pripraviti posebej. Ena ekipa mora trikrat zmagati, priložnost za drugo zmago bomo imeli v nedeljo. Prednost domačega terena je pomembna, saj vemo, da so gledalci na Jesenicah naš šesti igralec. Upamo tudi, da lahko zmagamo še kakšno tekmo v Ljubljani, če bo treba," je razmišljal Ankerst in dodal: "Še vedno imamo prostor za izboljšave. Če bo tekma bolj izenačena, bomo morali kakšno stvar izboljšati. Predvsem igro v srednji tretjini, pa kdaj tudi pametneje odigrati."

Fotoutrinki jeseniške zmage:

Fotogalerija
1 / 25

Postajalo je le še huje

Namesto kapetana Olimpije je pred novinarje po bolečem porazu stopil Kristjan Čepon in priznal, da je po takšni tekmi težko povedati kaj pametnega. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Namesto kapetana Olimpije je pred novinarje po bolečem porazu stopil Kristjan Čepon in priznal, da je po takšni tekmi težko povedati kaj pametnega. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na drugi strani tivolskih hodnikov je bilo ozračje izjemno turobno. Sedma sila je po tekmi čakala na kapetana Olimpije Aleša Mušiča, a ga ni dočakala. Razočarani ljubljanski tabor je pred novinarje poslal branilca Kristjana Čepona.

"Težko je povedati kaj pozitivnega po taki tekmi. Mislili smo, da bo drugačna. Prejeli smo preveč zadetkov. Igrali smo preveč tvegano. Po prvi tretjini smo zaostajali z 1:3, nato je postajalo le še huje, saj smo hoteli na silo obrniti rezultat. Morda je deset prejetih zadetkov posledica tega, da tako dolgo nismo imeli tekme. Podobno se nam je zgodilo že v ligi EBEL, ko nismo bili pripravljeni na prvo tekmo," je dejal 21-letni steber domače obrambe.

Kot pravi, morajo s soigralci čim prej dvigniti glave in se pripraviti na nedeljsko srečanje. "V nedeljo je nova tekma, nič še ni izgubljenega, igramo na tri zmage. Če bomo v obrambi oddelali, kot bi morali, kot smo se dogovorili, bo povsem drugače."

Drugi obračun, na katerem si Jesenice lahko zagotovijo zaključni plošček za naslov prvaka, bo v nedeljo ob 19.15 v Podmežakli.

Sestanek lige EBEL prestavljen

Danes bi moral v Avstriji potekati sestanek razširjenega avstrijskega prvenstva, na katerem bi razpravljali o prihodnosti lige, a je prestavljen za dva tedna. Po nekaterih informacijah v Tivoliju niso več tako optimistični glede obstanka v ligi EBEL, kot so bili še nedavno. Negotova naj bi bila tudi prihodnost Znojma in Bolzana, medtem ko se v tekmovanje vrača Medveščak. Pa tudi MAC Budimpešta?

Finale, državno prvenstvo

Prva tekma, četrtek, 6. april
HDD Olimpija : HDD Sij Acroni Jesenice 5:10 (1:3, 2:4, 2:3) /0:1/
0:1 Sotlar (Di Casmirro, 7.), 1:1 Mušič (M. Čepon, K. Čepon, 9.), 1:2 Di Casmirro (Berlisk, Magovac, 17.), 1:3 Ankerst (Rajsar, 19., PP1), 1:4 Ankerst (Berlisk, Manfreda, 21.), 2:4 Reyn (Snoj, Uduč, 22.), 2:5 Ankerst (Pance, Di Casmirro 25.), 2:6 Jezovšek (Kalan, Čimžar, 35.), 3:6 K. Čepon (Reyn, 38.), 3:7 Ankerst (Manfreda, 40.), 4:7 Pešut (Guimond, Mušič, 46., PP1), 4:8 Jezovšek (Čimžar, Kalan, 48.), 5:8 Gorše (K. Čepon, Reyn, 54.), 5:9 Čimžar (Berlisk, Kalan, 55.), 5:10 Di Casmirro (Sotlar, Pance, 56.)

//razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage

Ne spreglejte