Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2017,
11.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

Bojan Zajc Nik Zupančič državno prvenstvo HDD Olimpija HDD Jesenice

Petek, 7. 4. 2017, 11.20

6 let, 6 mesecev

Trenerski pogled po prvi finalni tekmi državnega prvenstva

Nik Zupančič: Dobili smo, po kar smo prišli, a še zdaleč ni konec #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Nik Zupančič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Pohvala fantom za učinkovitost, bo pa treba izboljšati obrambo, ki ni bila na želeni ravni. Dobili smo šele prvo tekmo, čaka nas še veliko dela," je po zmagi Jesenic z 10:5 nad Olimpijo dejal trener železarjev Nik Zupančič.

Četrtkov uvodni obračun finala državnega prvenstva je postregel s 15 zadetki. Za gledalce poslastica, za trenerja Jesenic, še bolj pa Olimpije, pa je bila to vse prej kot idealna tekma. Po tej je v lepi prednosti gorenjsko moštvo, ki je Ljubljančanom odvzelo prednost domačega igrišča.

Jeseničani so ob glasnem spodbujanju svojih navijačev neumorno kaznovali skoraj vsako napako razglašenega zeleno-belega tabora, ki pogreša tekmovalni ritem, še bolj pa urejene razmere v klubu. Pravi goleadi sta se po srečanju čudila tudi oba trenerja.

Ob pravem času se jim je odprlo

"V napadu smo bili res učinkoviti, tako da pohvala ekipi za učinkovitost. Med sezono smo imeli težave z zadetki, a jih ob pravem času zadeli lepo število. Zadali smo si, da jih je treba doseči čim več, saj vemo, da se od lepe igre ne živi. Tokrat smo jih dali deset, zavedamo pa se, da bomo toliko zadetkov težko dali še na kakšni tekmi," je bil s strelsko formo svojih varovancev zadovoljen Zupančič, a kaj hitro pripomnil, da vse le ni bilo tako, kot si je želel.

"Obramba ni bila dobra, ni bila na ravni, ki smo je sposobni. Tukaj imamo še veliko rezerv. Do naslednje tekme bo treba popraviti določene stvari. Olimpiji se je morda poznalo, da že dolgo ni igrala težke tekme, se pa vidi, da so igrali na hitrejši in višji ravni. Pred samim golom bomo morali biti bolj zbrani in pazljivi. V zaključkih so lahko nevarni."

Fotoutrinki prve finalne tekme

Fotogalerija
1 / 25

Ni bilo idealno

Jeseničani so v prestolnici dobili, po kar so prišli, a da jim bo "break" uspel na tak način, si je mislil le redkokdo. "S trenerskega vidika to ni bila idealna tekma. Seveda sem zelo vesel za fante zaradi zmage, a način, kako smo jo dosegli, je bil nenavaden. Rezultata 10:5 v finalih ne vidimo pogosto. Pričakujem, da bo na naslednji tekmi rezultat drugačen," se je nad točo zadetkov v finalu, v katerem načeloma spremljamo mirnejše gibanje rezultata na semaforju, zamislil tudi 48-letni strateg Gorenjcev.

Ta po prvem koraku v boju za državnega prvaka opozarja, da jih čaka še veliko dela. "Vedeli smo, da moramo, če hočemo osvojiti naslov prvaka, vsaj enkrat zmagati v Ljubljani. To smo naredili že na prvi tekmi, a poudarjam, da je za naslov prvaka treba zmagati trikrat. Mi smo zmagali enkrat. Zdaj sledi analiza, na naslednji tekmi pa bo spet treba trdo delati. Zdaj je morda žogica malo na naši strani. Imamo tekmo doma, dva dni za pripravo in odpravo napak, ampak to bo spet tekma, ki se bo začela z 0:0. Treba bo biti zelo dobro pripravljen," umirja žogico Zupančič.

Pod vsemi pričakovanji

Na drugi strani tivolskih hodnikov trener Olimpije – jeseniški navijači so jo z vzkliki "druga liga" opomnili, da Alpska liga, v kateri igrajo Jeseničani, le ni tako slaba, kot radi pravijo v prestolnici – Bojan Zajc o igri zmajev ni mogel povedati nič spodbudnega.

"Katastrofalna igra, preveč napak v obrambi, ki so jih Jesenice izkoristile in zasluženo zmagale," je dejal trener Olimpije Bojan Zajc. | Foto: Morgan Kristan / Sportida "Katastrofalna igra, preveč napak v obrambi, ki so jih Jesenice izkoristile in zasluženo zmagale," je dejal trener Olimpije Bojan Zajc. Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Edino zadovoljstvo zaradi velikega števila zadetkov je lahko zaradi navijačev, ki so prišli na svoj račun, sicer pa smo igrali katastrofalno. Vemo, kdaj smo zadnjič igrali resno tekmo. Trenirali smo sicer veliko, a trenirati je nekaj povsem drugega kot igrati. V tem nočem iskati opravičila. Igrali smo pod vsemi pričakovanji. Naredili smo preveč individualnih napak, ki si jih na taki ravni ne bi smeli privoščiti, obramba ni delovala. Jesenice so izkoriščale svoje priložnosti in zasluženo zmagale," je razlagal Ljubljančan, ki ponavadi zna motivirati svojo četo. V četrtek ta ni delovala najbolj motivirana.

S prstom ne bo kazal na nikogar

Olimpijina vratarja Tilen Spreitzer (na fotografiji) in Jeff Frazee nista imela svojega večera. Iz 26 strelov sta prejela kar deset zadetkov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpijina vratarja Tilen Spreitzer (na fotografiji) in Jeff Frazee nista imela svojega večera. Iz 26 strelov sta prejela kar deset zadetkov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Svojega večera nista imeli niti vratarja. Jeff Frazee, ki naj bi bil prvi adut moštva, je v 25. minuti prejel že peti zadetek (iz 14 strelov) in mesto med vratnicama prepustil najstniku Tilnu Spreitzerju, ki prav tako ni bil razpoložen.

Pomagali jima niso niti fantje v obrambi, a Zajc po porazu ni kazal s prstom na nikogar: "Ne bom izpostavljal posameznikov, a dejstvo je, da je bila naša dnevna forma katastrofalna. Rezultat 5:10 že sam pove, da ni bilo poudarka na obrambi. Sami smo si skuhali to godljo. Deset zadetkov kjerkoli je ogromno. Jeseničani me niso toliko presenetili, sem pa seveda več pričakoval od naše igre."

Niso še izgubili vojne

Druga tekma bo v nedeljo ob 19.15 v Podmežakli, kjer bo zagotovo veliko več gledalcev kot 1.500, kolikor jih je bilo v četrtek na tribunah dvorane Tivoli. Trener zmajev pravi, da bodo v nedeljo v Podmežakli pokazali drugačen obraz. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener zmajev pravi, da bodo v nedeljo v Podmežakli pokazali drugačen obraz. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ljubljanski trener pričakuje, da bodo takrat prikazali drugačen obraz: "Verjamem, da bomo že na naslednji tekmi igrali veliko bolje, sprejeli bomo tudi nekaj sprememb. Dejstvo je, da moramo pokazati predvsem boljšo obrambo in od tam naprej graditi igro. Izgubili smo eno tekmo, nismo pa izgubili vojne."

Ne spreglejte