Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 5. 2014,
9.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Kings Chicago Blackhawks liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Drew Doughty

Četrtek, 29. 5. 2014, 9.35

8 let

"Obupen poraz, po katerem očitno ne morem biti vesel"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kralji so bili blizu finala, a jim je načrte v 83. minuti prekrižal veteran Michal Handzus. "Imeli smo svoje priložnosti, a dela nismo opravili," je bil po porazu nejevoljen Drew Doughty.

Prvi zaključni plošček Kraljev, ki jim tokrat začetek ni uspel po željah, je splaval po vodi. Gostitelji so v polnem United Centru vratarja Jonathana Quicka na kolena spravili že v 73. sekundi, ko je Brent Seabrook ob številčni premoči zadel z modre črte. Že v četrti minuti je Johnny Oduya izkoristil odbitek in zvišal na +2. Da Chicago ni še bolj pobegnil , je sredi prve tretjine poskrbel Jarret Stoll, a Brandon Saad je že čez dobro minuto prvake spet popeljal na dva zadetka prednosti. Goleado v prvi tretjini je po lepo podaji Anžeta Kopitarja končal Marian Gaborik in gostje so na odmor odšli z zadetkom zaostanka.

Druga tretjina je minila v znamenju kalifornijske ekipe, ta je z zadetkoma Dustina Browna in Tannerja Pearsona - Crawforda je premagal s strelom na daljšo vratnico z vrha krogov– pripravila preobrat in v zadnjo tretjino krenila z minimalno prednostjo. To je v drugi minuti izničil Ben Smith, ki je izkoristil odbitek po strelu Saada. Chicago je iskal zadetek, ki bi ga ohranil v sezoni, a ga v rednem delu ni našel. Sledila sta podaljška s silovitim tempom. Prvega so sicer bolje začeli domači, a je kaj kmalu postalo jasno, da je svežina na strani Kalifornijcev. Kljub bolj zrelim priložnostim Kopitarjevih, je v 83. minuti sezono Chicaga vsaj za eno tekmo z backhandom podaljšal veteran Michal Handzus.

"Danes nas bo še bolelo, a jutri je nov dan"

"Obupen poraz, po katerem očitno ne morem biti vesel. Začetek je bil slab, a smo se vrnili, nato pa izgubili v podaljšku, kar boli. Kaj lahko bi zmagali, v zadnjo tretjino smo vstopili z vodstvom, težko bi si želeli več. Nikakor jim ne bi smeli dopustiti tako hitrega četrtega zadetka. Želeli smo končati serijo. Imeli smo priložnost, a nismo opravili dela … Bila je dobra tekma, ki pa je ne bi smeli izgubiti. Zdaj se vračamo domov, kjer se počutimo sproščeno. Danes nas bo še bolelo, a jutri je nov dan," je bil po obračunu razočaran branilec Drew Doughty, ki je igral kar 39 minut in sprožil devet strelov. "Na ledu sem se počutil odlično, nisem čutil utrujenosti, bil sem povsem svež. Seveda bi si želel, da bi ob vseh teh strelih ekipi pomagal do zmage. Ko se počutim odlično, moram zadeti."

Šesto srečanje bo na sporedu v jutranjih sobotnih urah po slovenskem času, napadalec kraljev Jarret Stoll se nadeja velike zmage pred domačim občinstvom: "Vračamo se domov, kjer bo naš edini cilj zmaga pred domačimi navijači. Vemo, da bo Chicago v naletu in da bo naredil vse, da zmaga, a tudi mi bomo. Nihče ne govori, da bo lahko, saj proti branilcem naslova in ekipi, ki ve, kako se zmaguje, ni nikoli lahko".

"Moramo zajeti sapo in se pripraviti na njihovo dvorano"

Trener Chicaga Joel Quenneville je pred tekmo nekoliko premešal peterke, in sicer je Patricka Kanea, ki je soigralce zaposlil s štirimi podajami, preselil k Brandonu Saadu in Andrewu Shawu, kar se mu je obrestovalo. "Bilo je zabavno igrati z njima. Sta izjemna garača. Osebno mislim, da je bil Saad najboljši igralec srečanja. Njegova hitrost in to, kako je "ščitil plošček", izjemno," je bil navdušen Kane.

"Nisem bil najbolj zadovoljen s svojo igro. Vesel sem zadetka, a to je le ena tekma. Moram biti boljši. Upam, da mi bo zadetek pomagal," pa je po zmagovitem backhandu, ki ga je prispeval v drugem podaljšku dejal 37-letni veteran Handzus, ki je misli že umeril proti prihodnji tekmi: "Ni časa, da bi nas zmaga prevzela. Moramo zajeti sapo in se pripraviti na njihovo dvorano. Zavedamo se, da bodo lačni zmage. A tudi mi smo lačni in mi smo tisti, ki moramo zmagati, če želimo nadaljevati sezono."

Ekipi bosta palice prekrižali v soboto ob 3. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte