Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2016,
13.26

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

hokej doping meldonij

Četrtek, 7. 4. 2016, 13.26

7 let, 11 mesecev

Množični dopinški škandal v ruskem hokeju – vpleteni so mladi hokejisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Skoraj ne mine dan, da v ruskih medijih ne bi razkrili novih dopinških grešnikov. Črna pika je v sredo padla na rusko hokejsko reprezentanco do 18 let. Velika večina najstnikov naj bi bila pozitivna na meldonij. Na SP potuje mlajša zasedba.

Od januarja prepovedano sredstvo, ki so ga predpisovali bolnikom s težavami srca, vse bolj buri športno sceno v Rusiji. Število športnikov, ki so uporabljali meldonij, se tam zvišuje iz dneva v dan. Kot kaže, ruskim hokejistom grozi množična prepoved športnega udejstvovanja. Med njimi so tudi mladi upi, od katerih mnogi še niso prestopili praga polnoletnosti.

 

V sredo je ruske medije preplavila informacija, da je več kot polovica domače hokejske reprezentance do 18 let (več kot polovica od 30 reprezentantov) padla na dopinških testih. Po pisanju AllHockey.ru  gre za zloglasni meldonij. Novica je prišla v javnost tik pred odhodom mlade izbrane vrste na svetovno prvenstvo do 18 let, ki ga bo med 14. in 24. aprilom gostil Grand Forks.

 

Na prvenstvo z ekipo do 17 let

Trener ekipe U18 Vitalij Prohorov je za ruski r.sport pojasnil, da bo čez lužo odpotovala spremenjena zasedba. V tej ne bo niti Prohorova, saj je že izgubil službo. Nekdanji vratar, zdaj pa predsednik ruske hokejske zveze Vladislav Tretjak je dejal, da bo nov seznam igralcev znan v četrtek. Po zadnjih informacijah bodo ruske barve na prvenstvu branili hokejisti iz ekipe do 17 let, vodil pa jih bo Sergej Golubovič.

 

Kako velike razsežnosti ima omenjeni dopinški primer, še ni popolnoma znano, saj številke dopingiranih hokejistov niso uradne. Je pa že zdaj jasno, da gre za enega najbolj množičnih dopinških primerov v hokeju do zdaj.

 

Oglasila se je tudi Mednarodna hokejska zveza in sporočila, da imajo v ruskem taboru še vedno čas, da zamenjajo ekipo.

Ne spreglejte