Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2023,
16.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Luka Vodlan IceHL HK Olimpija Marc-Olivier Vallerand

Petek, 27. 1. 2023, 16.20

1 leto, 2 meseca

kadrovanje HK SŽ Olimpija

Po novem odhodu prihod mladega Slovenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma, Marc-Olivier Vallerand | Kanadski napadalec Marc-Olivier Vallerand se vrača v Veliko Britanijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Kanadski napadalec Marc-Olivier Vallerand se vrača v Veliko Britanijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Teden kadrovskih sprememb pri HK SŽ Olimpija se nadaljuje. Klub je po trenerju Mitji Šivicu, ki je v torek odstopil, v četrtek pa ga je nasledil Finec Antti Karhula, in branilcu Carlu Neillu zapustil še Marc-Olivier Vallerand. Kanadski napadalec bo sezono nadaljeval v Veliki Britaniji. Nekaj ur pozneje pa so iz Olimpije sporočili, da se je članskemu moštvu priključil Luka Vodlan in bo v kadru že na petkovi tekmi v Gradcu.

Antti Karhula
Sportal Antti Karhula je novi trener Olimpije

Ni še konec pestrega tedna v pisarnah HK SŽ Olimpija. V torek je s položaja glavnega trenerja kluba, ki je v rezultatski krizi, odstopil Mitja Šivic, vodstvo pa je prižgalo zeleno luč kanadskemu branilcu Carlu Neillu za selitev v nemško prvo ligo.

Predsednik Olimpije Miha Butara je v torek na vprašanje, ali lahko pričakujemo še kakšen odhod drugih tujcev, odgovoril: "Za zdaj za nobenega drugega tujca nismo dobili nobene ponudbe. Iščemo pa sami določene okrepitve. Je pa tudi res, da imamo v tem trenutku kar nekaj branilcev v klubu in morda od koga od teh pričakujemo, da bo naredil korak naprej." Dodal je, da si želi, da bi trenersko vprašanje razrešili že do današnje tekme.

"Na podlagi sezone smo se dogovorili, da se vrne v VB" 

Ljubljančanom je to uspelo, že v četrtek so predstavili novega trenerja, Finca Anttija Karhulo, in dodali, da se z novim trenerjem obeta tudi nekaj sprememb v ekipi. Prvo so potrdili v petek, in sicer da zeleno-beli tabor zapušča Marc-Olivier Vallerand, ki se je pred sezono v Olimpijo vrnil kot najodmevnejša okrepitev. Kanadčan se je v začetku tekmovalnega obdobja poškodoval, okreval več kot dva meseca in se decembra vrnil v tekmovalni ritem.

V ICEHL je odigral 17 tekem in vknjižil 13 točk (pet zadetkov, osem asistenc), kariero pa bo nadaljeval v Veliki Britaniji, kjer je v zadnjih petih letih preživel tri sezone. "Marc-Olivier Vallerand je odličen igralec, ki pa žal letos zaradi poškodb ni igral toliko, kot smo si želeli. Na podlagi razpleta sezone smo se dogovorili, da se vrne v Veliko Britanijo in na pozitiven način konča sezono. Mi pa nadaljujemo osvežitev ekipe in morda bodo še kakšne spremembe," je ob odhodu Valleranda dejal direktor HK SŽ Olimpija Anže Ulčar.

To je že tretji odhod Olimpijinega tujca v novo okolje, kanadski napadalec Joseph Garreffa, ki ni izpolnil pričakovanj kluba, se je pred tedni preselil na Slovaško.

Novinec v članski ekipi 19-letni Vodlan

Luka Vodlan | Foto: HK SŽ Olimpija Luka Vodlan Foto: HK SŽ Olimpija "Z veseljem sporočamo, da bo na gostovanju v Gradcu v ekipi prvič zaigral Luka Vodlan, ki se pridružuje članskemu moštvu," pa so iz Tivolija sporočili v popoldanskih urah. Luka Vodlan je prve hokejske korake naredil v Olimpijini hokejski šoli, po tem pa svoje hokejsko znanje nabiral na Češkem. Je tudi mladi slovenski reprezentant. Z ekipo je že opravil nekaj treningov.

"Navdušen in hvaležen sem za priložnost, ki so mi jo namenili. Zelo se veselim prve tekme, vsekakor bom dal vse od sebe. Nekaj treningov z ekipo sem že opravil. Treningi so bili zelo dobri, delamo trdo in prepričan sem, da se bodo rezultati dvignili," je pred svojo prvo tekmo v ligi ICE povedal Vodlan, ki je zadnjih šest sezon igral v nižjih selekcijah, pretežno na Češkem, bil pa je tudi na Finskem.

Zvečer gostovanje v Gradcu

Olimpija bo zvečer gostovala v Gradcu. | Foto: Werner Krainbucher Olimpija bo zvečer gostovala v Gradcu. Foto: Werner Krainbucher

Olimpijo zvečer čaka ena od ključnih tekem v boju za deseterico, ki klubom daje možnost, da so po rednem delu še v igri za končnico. Gostovali bodo pri neposrednem tekmecu za deseterico Gradcu. Ta ima na desetem mestu devet točk prednosti pred Ljubljančani, je pa odigral dve tekmi več.

HK Olimpija : Red Bull Salzburg
Sportal Prvaki iz Tivolija odpeljali zmago
Asiago
Sportal Asiago nadaljuje zmagoviti niz
HK Olimpija Miha Butara
Sportal Miha Butara: Odstop me je presenetil, zdaj iščemo nekoga, ki bo šel z nami v naslednjo sezono
ICEHL: HK SŽ Olimpija - Fehervar AV Mitja Šivic
Sportal Mitja Šivic ni več trener Olimpije, poslavlja se tudi Kanadčan

 

Ne spreglejte