Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2016,
17.17

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
hokej Parada Sidney Crosby Pittsburgh Penguins liga NHL

Natisni članek

Četrtek, 16. 6. 2016, 17.17

6 let, 10 mesecev

Pozdrav novim prvakom lige NHL

Norija v Pittsburghu: Prvake pričakalo rekordnih 400 tisoč navijačev #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
navijači Pittsburgh penguins | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Hokejisti Pittsburgh Penguins so pred dnevi četrtič v zgodovini franšize postali prvaki lige NHL in v zrak ponosno dvignili Stanleyjev pokal. V sredo so veselje na ulicah Pittsburgha delili z navijači. Zbralo se jih je okoli 400 tisoč. Fotoutrinke si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Hokejska norija je vrelišče v Pittsburghu dosegla sredi tedna, ko so se člani aktualnega prvaka družili s svojimi privrženci, podoživljali finalno serijo, v kateri so bili boljši od San Jose Sharks, in prekipevali od sreče. "Malce večje število se vas je zbralo, kot smo pričakovali. Ti navijači so 'nori', izjemno je," se je smejalo napadalcu Conorju Shearyju, ki je Stanleyjev pokal osvojil že v svoji premierni sezoni lige NHL.

Leta 2009, ko so zadnjič pokorili vso konkurenco v NHL, so dočakali pozdrave 375.000-glave množice, tokrat je po ocenah kluba pingvine na paradi pričakalo prek 400 tisoč ljudi, kar je rekordna udeležba na športnih paradah v Pittsburghu.

Videoutrinki s parade v Pittsburghu:

"Točno tako je, kot je bilo leta 2009, morda še nekoliko večje. Zaradi vas navijačev je v tem mestu tako posebno igrati. Naša skupina fantov si je to močno želela. Bili smo resnično razočarani, da nam ni uspelo zmagati že na peti tekmi doma in da smo morali v San Jose, a vedeli smo, da se bomo vrnili. Hvala za vašo podporo, bilo je izjemno," je navijače pozdravil kapetan in MVP končnice Sidney Crosby, recept za uspeh pa poiskal v disciplinirani igri, na katero je stavil trener Mike Sullivan.

Brez vaše podpore ne bi stali tu

Ameriški strateg je Pittsburgh prevzel decembra, ko je bil klub v izjemno neugodnem položaju, a verjel, da lahko dosežejo cilj. "Lahko rečem, da je to 'noro' hokejsko mesto. Kaj pravite na tole skupino fantov? Verjamem, da ste nanje ponosni, kot smo ponosni v trenerskem štabu in organizaciji. Ta skupina je prestala mnogo izziv to sezono, da je postala najboljša na svetu. V imenu celotne organizacije se zahvaljujem navijačem, brez podpore katerih danes ne bi stali tu. Brez vas nam ne bi uspelo. Vemo, da nam boste ob strani stali tudi v prihodnosti," se je navijačem zahvalil šele šesti strateg v zgodovini, ki je moštvo prevzel med sezono in z njim postal prvak.

"Brez vas nam ne bi uspelo. Vemo, da nam boste ob strani stali tudi v prihodnosti," se je navijačem zahvalil trener Mike Sullivan, ki je Pittsburgh prevzel sredi decembra in ga popeljal od pekla do raja. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Brez vas nam ne bi uspelo. Vemo, da nam boste ob strani stali tudi v prihodnosti," se je navijačem zahvalil trener Mike Sullivan, ki je Pittsburgh prevzel sredi decembra in ga popeljal od pekla do raja. Foto: Guliverimage/Getty Images

Hvalnice za Kessla

Enega najbolj bučnih aplavzov si je prislužil tudi za mnoge spregledani MVP končnice in najučinkovitejši pingvin izločilnih bojev Phil Kessel, ki se je po številnih frustracijah pri Toronto Maple Leafs (na Stanleyjev pokal čakajo že od leta 1967) v Pittsburgh preselil pred to sezono in pri 28 letih prvič postal prvak lige. Hvalnice sta mu ob navijačih zapela tudi kolega iz napada Nick Bonino in Carl Hagelin.

 

 

Ne spreglejte