SiolNET. Sportal Hokej
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Noče, da bi se Slovenija še naprej mučila do konca

2

termometer

Risi so z zmago 2:0 nad Madžari osvojili pomembne tri točke. Kapetan Tomaž Razingar, ki je zadovoljen s prvima tretjinama, opozarja, da ta zmaga v primeru poraza z Ukrajino ne bo imela vrednosti.

Tomaž Razingar, kapetan Slovenije: "Prvi dve tretjini sta bili super, tako bi morali igrati vso tekmo. Morda smo po dveh zadetkih začeli preveč komplicirati. Morali bi še več streljati. Odprli smo se, začeli puščati luknje v obrambi, Madžarska je to začela izkoriščati, a je Luka (Gračnar, op. a.) spet odlično branil. Morali bi odigrati bolj disciplinirano, saj smo preveč nihali. Ko je že bilo videti, da smo končno našli svojo igro, smo spet padli, ampak na koncu je bilo to dovolj za tri točke." "Določene spremembe so bile v peterkah, a moram reči, da je Jaka Ankerst (preselil se je iz tretjega v četrti napad, v tretjem napadu pa je ob Razingarju in Goličiču zaigral strelec drugega zadetka, Anže Kuralt, op. a.) pred tem dobro igral. Imeli smo priložnosti, a plošček ni hotel v mrežo. Danes je. Na koncu ni pomembno, kateri napad zadane, jaz verjamem, da bomo dali vsi vse od sebe in da bo jutri kdo drug stopil v ospredje. Proti Ukrajini nam ne preostane nič drugega kot zmaga. Današnja zmaga ne bo imela nobene vrednosti, če ne premagamo Ukrajine. Moramo pa svojo igro še izboljšati in igrati bolje, kot smo danes."

Tudi Pavlin in Kuralt navdušena nad vratarjem Gračnarjem

Anže Kuralt, napadalec Slovenije (zadel prvi zadetek na članskih SP): "Mislim, da smo le dali zadetke, ki jih potrebujemo za zmago. V obrambi smo trdni, ne dobivamo zadetkov, kar je ključ do zmage. K temu, da že drugo tekmo nismo prejeli zadetka, prispevata srčnost v obrambi in dober čuvaj v mreži. Morda bi lahko dosegli še kakšen zadetek več, a plošček ni šel v mrežo. Ne smemo porabiti vseh nabojev na eni tekmi."

Žiga Pavlin, branilec Slovenije: "Videlo se je, da je slika veliko boljša, če se fantje držimo napotkov trenerja. Disciplina tudi na prvih dveh tekmah ni bila težavna, a mislim, da je bila danes želja večja kot na prvih tekmah. Z vsako tekmo pridobivamo, kar nas lahko drži gor, zato pozitivno gledamo na prihodnjo tekmo. Želeli bi si, da bi mreža ostala nedotaknjena čim dlje, še dve tekmi. Gračko (Luka Gračnar, op. a.) res dobro brani, fantje mu pomagamo po svojih močeh in za zdaj nam to uspeva. Jutri je na vrsti Ukrajina. Vemo, da so Ukrajinci premagali Madžare, tako da so vsekakor dober nasprotnik. Mi se moramo maksimalno pripraviti nanje in zmagati."

Selektor bi si želel več lažjih golov

Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: "Dobro je, da je mreža tudi na drugi tekmi ostala nedotaknjena, ampak mi za vsak gol preveč garamo. Fantom vse pohvale za vložen trud, tudi za disciplino v obrambi. Morda je bilo malo preveč prekrškov, a branjenje je bilo zelo učinkovito. Zelo dobro so se branili s štirimi. Po drugem zadetku, ko so Madžari začeli bolj agresivno igrati na nas, smo imeli sicer malo težav pri izhodu iz tretjine, a ne zato, ker bi bili Madžari tako dobri, ampak je bilo pri nas malce nezbranosti. Morda smo začutili, da bi kar vsak lahko zadel, potem pa so se dogajali prekrški, kar razbije ritem. In to ni v redu. To je dobra šola za tekmo proti Ukrajini.

Želel bi si malce več lažjih golov, ampak na tem prvenstvu bodo vsi naši zadetki očitno prigarani. Če bi zadeli večkrat, bi bilo vse lažje. Tako pa se mučiš do konca in pri tem porabiš veliko energije, kar ni dobra popotnica za prihodnjo tekmo. Zdaj se moramo optimalno pripraviti na jutrišnji dan. Igramo ob istem času, kar je po mojem mnenju kar v redu. Upam, da bodo Japonci namučili Ukrajince, da bodo utrujeni."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin