Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2017,
16.30

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi EIHC turnir Ken Ograjenšek Boštjan Goličič David Rodman Žiga Pavlin Miha Štebih Miha Verlič Žiga Pance Aleš Mušič Robert Sabolič Žiga Jeglič Rok Tičar Aleš Kranjc Matic Podlipnik Jan Urbas Andrej Hebar HK Olimpija HDD Jesenice Aleksandar Magovac Luka Vidmar Jurij Repe Blaž Gregorc Sabahudin Kovačević Gašper Krošelj Matija Pintarič Robert Kristan liga EBEL Nik Zupančič Kari Savolainen Alpska liga legionarji

Petek, 3. 11. 2017, 16.30

6 let, 5 mesecev

Slovenski reprezentanti pred novembrskim turnirjem

Nik Zupančič: Vsak trener si želi, da so igralci v polnem pogonu in igrajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Slovenija Francija hokej | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska hokejska reprezentanca bo med 9. in 11. novembrom v Franciji odigrala edini turnir pred februarskimi olimpijskimi igrami. Selektor Kari Savolainen in preostali trenerski štab bosta v Cergyju tako iskala določene odgovore in kombinacije pred tekmovanjem petih krogov v Pjongčangu. Velika želja strokovnega vodstva naše izbrane vrste je, da bi fantje čim več igrali v klubih, da bi se jih poškodbe ognile in da bi bilo čim manj pretresov. Teh je bilo v prvih mesecih preveč. Preverili smo, kateri reprezentanti so lahko zadovoljni s sezono in kateri bi si želeli lepše čase. Znano je tudi, v kakšnem dresu bodo na OI nastopili Slovenci.

Francoski Cergy bo med četrtkom in soboto gostil turnir evropskega izziva, na katerem bodo ob gostiteljih nastopili še Slovenci, Latvijci in Belorusi. Četverica, med katero so vsi z izjemo risov člani elite, je lani novembra palice prekrižala na Bledu, v prihodnjih dveh letih jih bo, kot veleva dogovor, še v Latviji in Belorusiji.

Če smo bili v preteklosti vajeni, da so novembra priložnost za dokazovanje dobili tudi nekateri mlajši oklepniki, je zgodba tokrat drugačna. V Franciji se bo v ponedeljek namreč zbrala močna slovenska zasedba, z veliko večino najverjetnejših potnikov na olimpijske igre in nekaj tistimi, ki bi v primeru nevšečnosti s poškodbami po mnenju Savolainena utegnili zapolniti vrzel.

A nismo mi favoriti

Slovenija se bo na olimpijskih igrah februarja v skupinskem delu pomerila z Rusijo, ZDA in Slovaško. S temi nasprotniki je v skupini igrala tudi leta 2014 v Sočiju, ko so naši hokejisti olimpijski turnir končali na visokem sedmem mestu.

Slovenci bodo v Pjongčangu nosili spodnji dres, ki ga krasi poseben napis na ovratniku. Vsaka reprezentanca je namreč lahko izbrala svoj stavek. V slovenski so se odločili, da uporabijo besede vratarja Gašperja Krošlja po zmagi nad Dansko na olimpijskih kvalifikacijah, ko je v pogovoru z novinarjem, ki mu je dejal, da so premagali favorizirano reprezentanco, odvrnil: A nismo mi favoriti.

Dres, ki ga bodo slovenski hokejisti nosili na olimpijskih igrah v Pjongčangu. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Dres, ki ga bodo slovenski hokejisti nosili na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Foto: Hokejska zveza Slovenije

Poškodbe, zahteve klubov …

Jan Muršak še ni povsem okreval. | Foto: Sportida Jan Muršak še ni povsem okreval. Foto: Sportida

Kljub močni poimenski zasedbi Slovenija na turnirju v Franciji ne bo zaigrala popolna. Od v zadnjem času standardnih članov reprezentance bo manjkal njen kapetan Jan Muršak. Ta se je šele dobro vrnil po poškodbi roke. Štajerec še ni povsem okreval in se je v tekmovalni ustroj Torpeda iz Nižnega Novgoroda vrnil malce pod prisilo. Poškodba pesti tudi branilca Mitjo Robarja. "Celovčan" okreva po poškodbi kolena.

Prav tako bo Francijo izpustil branilec Klemen Pretnar, a ta na željo oziroma zahtevo kluba. Manjkal bo tudi vratar Luka Gračnar, ki bo dva dni pred začetkom turnirja s soigralci Salzburga del povratne tekme osmine finala lige prvakov.

Najboljši, ko so bili vsi vpeti v klubska tekmovanja

Risov v zadnjem času ne pestijo le poškodbe, pač pa tudi nič kaj rožnat klubski položaji. Tako sta med potniki dva, ki sta pred časom ostala brez delodajalca. Vratarju Gašperju Krošlju se je Medveščak (z nič kaj prijaznim sporočilom za javnost) zahvalil za sodelovanje, branilec Sabahudin Kovačević pa je zapustil slovaškega extraligaša Nove Zamky, kjer razmere niso bile takšne, kot je pričakoval. Vratar Gašper Krošelj je le eden od risov, ki so med to sezono ostali brez kluba. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Vratar Gašper Krošelj je le eden od risov, ki so med to sezono ostali brez kluba. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Precej pretresov je bilo tudi v Kontinentalni hokejski ligi, v kateri so pri Torpedu zaradi poškodbe postrani gledali Muršaka, vrata pa pokazali Žigi Jegliču. Napadalec je pred tedni našel nov klub, prav tako v ligi KHL, in sicer igra za Neftehimik Nižnekamsk. Delodajalca znotraj KHL je zamenjal Jegličev kolega v napadu Rok Tičar – iz Avtomobilista Jekaterinburga se je preselil k Torpedu.

Če kot tujec ne pokažeš nekaj več, si prvi na odstrelu

"Ko igraš kot tujec, se od tebe zahteva veliko več, in če tega ni, si prvi na odstrelu," pravi pomočnik selektorja Nik Zupančič. | Foto: Vid Ponikvar "Ko igraš kot tujec, se od tebe zahteva veliko več, in če tega ni, si prvi na odstrelu," pravi pomočnik selektorja Nik Zupančič. Foto: Vid Ponikvar

Neprijetne klubske plati legionarjev se je pred odhodom v Francijo dotaknil pomočnik selektorja Nik Zupančič, ki upa, da bo prihodnost hokejistov na delu v tujini stabilnejša.

"Želja vsakega trenerja je, da so igralci v polnem pogonu in igrajo. Najboljše izide smo dosegali, ko so bili vsi vpeti v klubska tekmovanja, ali je bilo to na februarskih olimpijskih igrah ali na kvalifikacijah za olimpijske igre. Takrat je za nas najlažje. Imamo namreč veliko prednost, saj se vsi fantje zelo dobro poznajo, tako da ne izgubljamo časa za uigravanje. Seveda moramo določene situacije uigravati, a potrebujemo le nekaj treningov, da se vrnemo v tisti ritem," je nekdanji selektor ponovil, kako pomembno je, da je majhen slovenski hokejski bazen neprestano v klubskem pogonu.

Ob tem je pripomnil še besede, ki jih je kar nekaj naših hokejistov na svoji koži občutilo v tej sezoni: "To, da fantje menjajo klube, seveda ni dobro. Ne za igralce ne za reprezentanco. A to je kruti del profesionalnega športa. Ko igraš kot tujec, se od tebe zahteva veliko več, in če tega ni, si prvi na odstrelu."

Kako gre potnikom na novembrski turnir v klubih?

Vratarji (3)

Robert Kristan upa, da bo njegovo ime tudi na seznamu potnikov na OI. | Foto: Vid Ponikvar Robert Kristan upa, da bo njegovo ime tudi na seznamu potnikov na OI. Foto: Vid Ponikvar

Robert Kristan (HK SŽ Olimpija, Alpska liga) – Najstarejši med vratarji za turnir v Franciji se je v klubski pogon vrnil po letu premora. 34-letnik ne skriva želje po uvrstitvi med potnike za olimpijske igre. Olimpijsko vozovnico si poskuša priigrati v manj kakovostni ligi, kot smo bili od njega vajeni v preteklosti. V Alpski ligi je prva hobotnica Olimpije in po 16 odigranih tekmah (branil je prav na vseh) drugi najzanesljivejši vratar tekmovanja. Za zdaj je bil pri svojem delu 93,3-odstotno zanesljiv, v povprečju prejme 1,99 zadetka na tekmo. Njegovo moštvo je trenutno četrto.

Gašper Krošelj (brez kluba) – V zadnjem času se je v slovenski reprezentanci uveljavil kot prvi vratar, a za čuvajem, ki mu je nekdanji selektor Zupančič najbolj zaupal, niso lepi časi. Res je, da se je med sezono nekaj časa ubadal s poškodbo, a bolj kot to skrbi le šest odigranih tekem in skromna, zgolj 84,6-odstotna zanesljivost. Pokazal je premalo, da bi ostal član Medveščaka, ki se mu je pred dvema tednoma zahvalil za sodelovanje. Uradno je brez kluba.

Matija Pintarič (Rouen, Saxoprint Ligue Magnus) – Najboljši vratar lanske sezone prve francoske lige letos igra za enega najboljših klubov tamkajšnjega tekmovanja Rouen. Trenutno so na drugem mestu, prva vratarska violina Rouena je zaigrala na vseh 18 prvenstvenih tekmah. Štajerec, ki je z 90,8 odstotka obramb na četrtem mestu med vratarji, v povprečju prejme 2,62 zadetka na tekmo. Na drugem mestu je še en slovenski vratar Andrej Hočevar, ki je bil na 17 tekmah zbral 92,1-odstotno uspešen (v povprečju prejem 2,72 zadetka na tekmo). Pintarič je branil je tudi na tekmi 1/16 finala francoskega pokala, na kateri so s 3:1 izločili Amiens.

Branilci (9)

Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga) – Edini Slovenec v elitni češki ligi uživa trenerjevo zaupanje in je s povprečno minutažo 20 minut in 40 sekund med 20 hokejisti, ki so največ na ledu. Mountfield Hradec Kralove je lani premierno zaigral v polfinalu, vodilni letos želijo še dlje, vse do naslova češkega prvaka. Slovenski visokorasli branilec je odigral 18 tekem, dosegel dva zadetka in v statistiko dodal še sedem podaj (razmerje +/- ima -1). Njegovo moštvo je trenutno četrto, a le tri točke za vodilnim Plznom.

Sabahudin Kovačević (brez kluba) – Branilec se je pred sezono iz Belorusije preselil na Slovaško, kjer pa je pred dnevi končal sodelovanje s klubom Nove Zamky iz slovaške Tipsportlige, kar je klub potrdil na uradni spletni strani. Eden od vzrokov naj bi bile neurejene razmere v klubu. Kovačević, ki je v tej sezoni odigral 16 tekem in zbral tri podaje, uradno nima kluba.

Sabahudin Kovačević je pred dnevi zapustil slovaško moštvo Nove Zamky. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sabahudin Kovačević je pred dnevi zapustil slovaško moštvo Nove Zamky. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Aleš Kranjc (Eispiraten Crimmitschau, DEL2) – Najstarejši med povabljenimi risi drugo leto zapored igra v drugi nemški ligi. Iz Bad Nauheima se je preselil k Eispiraten Crimmitschau, ki se je lani komaj rešil izpada v tretjeligaško tekmovanje, letos pa mu kaže bolje. Trenutno je šesti med 14 klubi. 36-letni Kranjc je z 11 podajami na 14 tekmah med boljšimi podajalci tekmovanja, v statistiko je dodal en gol.

Aleksandar Magovac (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga) – Eden od štirih hokejistov, ki se je na seznam uvrstil iz slovenskega kluba. Magovac je novo ime med reprezentančnimi branilci, ki na Jesenicah uspešno deluje pod taktirko Gabra Glaviča. Z železarji je na drugem mestu Alpske lige, v kateri je odigral 13 tekem, v statistiko pa dodal dva zadetka in dve podaji (razmerje +/- ima +3). Z Jeseničani je osvojil tudi prvo lovoriko sezone - pokal Slovenije.

Žiga Pavlin (Češke Budejovice, češka druga liga, WSM) – Potem ko ga zadnje čase v reprezentanci nismo videli, si je izkušeni branilec z odličnimi igrami na Češkem in prihodom Savolainena spet odprl vrata izbrane vrste. Lani je bil v dresu Čeških Budejovic najboljši tujec po točkah, sicer pa drugi med branilci. Pavlin v povprečju igra 18 minut in 15 sekund, na dozdajšnjih 19 tekmah je soigralcem pomagal z dvema zadetkoma in petimi podajami. Češke Budejovice so v prvenstvu tretje.

Matic Podlipnik (Karlovy Vary, češka druga liga, WSM) – Če se kdo lahko pohvali z odličnimi igrami, je to letos zagotovo Matic Podlipnik, ki je ob vrnitvi na Češko zaživel. Na 20 tekmah je dosegel devet zadetkov in 14 podaj. 25-letnik je šesti najboljši strelec lige, najboljši strelec med branilci, tretji najboljši podajalec lige in tretji hokejist po točkah v tekmovanju. Povprečno igra kar 21 minut in 40 sekund. Odlično ne gre le njemu, pač pa tudi njegovi ekipi, moštvo Karlovy Vary je namreč vodilno moštvo druge češke lige.

Branilec Matic Podlipnik letos na Češkem igra v slogu napadalca. Je najboljši strelec lige WSM med branilci, tretji hokejist po točkah ... | Foto: Vid Ponikvar Branilec Matic Podlipnik letos na Češkem igra v slogu napadalca. Je najboljši strelec lige WSM med branilci, tretji hokejist po točkah ... Foto: Vid Ponikvar

Jurij Repe (Kladno, češka druga liga, WSM) – Za Repetom so le štiri tekme druge češke lige v novi sezoni. Med poletjem in v začetku tekmovalnega obdobja je okreval po poškodbi noge, zdaj pa počasi išče svoje mesto v ekipi. Na štirih tekmah je enkrat podal. Kladno je na drugem mestu lige WSM.

Miha Štebih (VSV Beljak, liga EBEL) – Potem ko je zadnji izpadel s seznama potnikov na ponesrečeno majsko svetovno prvenstvo v Parizu, se je Štebih po letih igranja na Češkem preselil v Avstrijo. Zdaj prvo leto igra v ligi EBEL, nosi pa dres Beljaka, za katerega je odigral 16 tekem in v statistiko dodal tri podaje (njegovo razmerje +/- je +7). Koroško moštvo zaseda deveto mesto.

Luka Vidmar (Szekesfehervar, liga EBEL) – Tudi Luka Vidmar je v tej sezoni prvič zaigral v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Delodajalca je našel na Madžarskem pri Fehervarju, ki je po 16 tekmah na dnu lestvice. 31-letnik je za moštvo vzhodnih sosedov odigral 16 tekem in vknjižil šest podaj (njegovo razmerje +/- je -6).

Napadalci (15)

David Rodman je s šestimi zadetki in 22 podajami drugi najboljši oklepnik francoske lige po točkah in najboljši podajalec. Nedaleč za njim je Boštjan Goličič.  | Foto: Vid Ponikvar David Rodman je s šestimi zadetki in 22 podajami drugi najboljši oklepnik francoske lige po točkah in najboljši podajalec. Nedaleč za njim je Boštjan Goličič. Foto: Vid Ponikvar

Boštjan Goličič in David Rodman (Grenoble, Saxoprint Ligue Magnus) – Slovenski dvojec v napadu Grenobla je med najučinkovitejšimi v ligi. Rodman je s šestimi zadetki in 22 podajami na 17 tekmah drugi najboljši oklepnik lige po točkah in najboljši podajalec. Goličič je odigral dve tekmi manj, sedemkrat zadel in 18-krat podal, kar ga uvršča na šesto mesto po točkah. Zaigrala sta tudi v 1/16 finala francoskega pokala in z 8:0 pomagala izločiti Annecy. Rodman je zadel za končnih 8:0, podal pa mu je Goličič. Odlično gre tudi Grenobolu, ki ga vodi Edo Terglav, saj je na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Andrej Hebar (HK SŽ Olimpija, Alpska liga) – Izkušenemu napadalcu Olimpije na ledu ne manjka želje po dokazovanju, ki bi ga morda lahko peljala na olimpijske igre. Selektorja bo poskušal prepričati v sicer manj kakovostni Alpski ligi, v kateri je po 16 tekmah točkovno drugi najučinkovitejši hokejist. Na 16 obračunih je vknjižil deset zadetkov in 13 podaj. Njegovo moštvo je trenutno četrto.

Žiga Jeglič (Neftehimik Nižnekamsk, liga KHL) – Za Žigo Jegličem, ki se mu je KHL-ovec Torpedo Nižni Novgorod po skromnih štirih podajah na 15 tekmah v začetku oktobra zahvalil za sodelovanje, je sezona pretresov. 29-letnik naj bi se sprva preselil k podružnici v ligo VHL, a so v klubu razdrli pogodbo, tako da se je lahko preselil. Pod svoje okrilje ga je vzel drugi KHL-ovec Neftehimik Nižnekamsk, za katerega je odigral pet tekem in vknjižil eno podajo. Trenutno s soigralci zaseda četrto mesto vzhodne konference.

Žiga Jeglič je moral med sezono zamenjati klub. Trenutno je član Nefethimika iz Nižnekamska. | Foto: Vid Ponikvar Žiga Jeglič je moral med sezono zamenjati klub. Trenutno je član Nefethimika iz Nižnekamska. Foto: Vid Ponikvar

Anže Kuralt (Amiens, Saxoprint Ligue Magnus) – Kuralt se je po lanski sezoni iz Grenobla preselil k Amiensu, ki v prvenstvu zaseda peto mesto, od francoskega pokala pa se je že poslovil, saj ga je v 1/16 finala izločil Rouen Matije Pintariča (3:1). Slovenski napadalec je za svoje moštvo na 18 prvenstvenih tekmah dosegel sedem zadetkov in dve podaji.

Aleš Mušič (Szekesfehervar, liga EBEL) – Otrok Olimpije je po zadnji sezoni naredil križ čez zeleno-beli tabor, pri katerem je preživel vso kariero, in se prvič odpravil v tujino. Delo je našel pri sosedovem EBEL-ligašu na Madžarskem, ki je na zadnjem mestu. Za Fehervar je Mušič odigral 16 tekem, trikrat zadel in dvakrat podal.

Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL) – Celjski napadalec je drugo leto zapored član Gradca, s katerim v ligi EBEL zaseda sedmo mesto. Soigralci so mu zagotovo hvaležni za vse podaje, po katerih je plošček končal v nasprotnikovih golih. Ograjenšek je namreč s 16 podajami na prav toliko tekmah najboljši podajalec razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem je letos dodal tri zadetke. Številke ga uvrščajo na šesto mesto po točkah. Njegovo razmerje +/- je +3.

Ken Ograjenšek je najboljši podajalec lige EBEL in šesti najučinkovitejši igralec tekmovanja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ken Ograjenšek je najboljši podajalec lige EBEL in šesti najučinkovitejši igralec tekmovanja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Žiga Pance (Dornbirn, liga EBEL) – Osmoljenec zadnjega svetovnega prvenstva (poškodoval se je na prizorišču SP in tekme spremljal s tribune) letos igra za peti klub v ligi EBEL. Član Dornbirna je odigral 15 tekem, statistiko pa obogatil s sedmimi zadetki in petimi podajami. Z buldogi je le mesto pred zadnjim Fehervarjem.

Nik Pem (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga) – Najmlajši med v zadnjem času standardnimi reprezentanti je v tej sezoni, vsaj kar zadeva ligo, naredil korak nazaj. Še lani je igral v ligi EBEL in drugi nemški ligi, zdaj igra v Alpski ligi za Jesenice. 22-letni napadalec, ki je v začetku zaradi poškodbe izpustil nekaj tekem, še čaka na svoj prvi zadetek v tem tekmovanju. Do zdaj je na desetih tekmah zbral sedem podaj. Z Jeseničani se držijo visokega drugega mesta.

Marcel Rodman (Tolzer Lowen, DEL2) – Rodman je še eden od povratnik v reprezentanci. 36-letnik vztraja v drugi nemški ligi, kjer brani barve predzadnjega Tölzer Löwen. Zanj je v tej sezoni odigral 14 tekem, vknjižil pet zadetkov in deset podaj, kar ga uvršča med 25 najboljših hokejistov lige po točkah.

36-letni Marcel Rodman je spet na reprezentančnem seznamu. | Foto: Vid Ponikvar 36-letni Marcel Rodman je spet na reprezentančnem seznamu. Foto: Vid Ponikvar

Anže Ropret (Ute Ujpest – Erste liga) – Savolainen je Ropreta in Repeta na seznam za novembrski turnir uvrstil naknadno. Otrok Olimpije je po vseh težavah lani novembra zapustil zmajevo gnezdo in se preselil na Madžarsko k UTE Ujpest, kjer igra tudi v tej sezoni. Na 13 tekmah Erste lige (prej MOL) je 27-letnik trikrat zadel in osemkrat podal. Njegovo moštvo je po dveh porazih nekoliko zdrsnilo in je četrto.

Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL) – Sabolič drugo leto zapored igra za KHL-ovca iz Vladivostoka, kjer so med letošnjim tekmovalnim obdobjem zamenjali trenerja. Nekaj pretresov je bilo tudi okoli slovenskega napadalca, saj je po zapisih ruskih medijev podpisal novo pogodbo, pod domnevno manj prijaznimi pogoji. Nekaj tekem je začel v "nižjih" napadih, zadnje čase pa se je vrnil v prvega. Na 28 tekmah je dosegel štiri zadetke, dodal pa devet podaj. Njegovo razmerje +/- je pri -9. Vladivostoku letos ne gre od rok, trenutno je na 12. mestu med 14 moštvi vzhodne konference, devet točk za končnico.

Rok Tičar (Torpedo Nižni Novgorod, liga KHL) – Podobno kot Jeglič je tudi Tičar med sezono zamenjal klub. Začel jo je pri Avtomobilistu Jekaterinburgu, od katerega se je po štirih podajah na osmih tekmah poslovil konec septembra. Preselil se je k Torpedu, za katerega igra tudi Jan Muršak in pri katerem je sezono začel Jeglič. Za klub iz Nižnega Novgoroda je vknjižil 15 tekem in tri podaje. Torpedu v zadnjem času ne gre najbolje, trenutno je peti na zahodu.

Janu Urbasu gre med nemško elito odlično. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Janu Urbasu gre med nemško elito odlično. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Urbas (Fischtown Pinguins, Bremerhaven, DEL) – Urbasu je letos uspel drugi preboj med nemško elito, kjer mu za zdaj kaže odlično. Po 19 tekmah ima v statistiki sedem zadetkov in devet podaj, kar ga uvršča tik za najboljšo deseterico oklepnikov po točkah med nemško smetano. Z Bremerhavnom, ki drugo leto nastopa v ligi DEL, so trenutno na šestem mestu.

Miha Verlič (VSV Beljak, liga EBEL) – Štajerec je odlično odprl sezono, v kateri na uvodnih osmih tekmah skorajda ni pozabil na zadetek. Pozneje se mu je pri zadetkih nekoliko ustavilo, a je z osmimi še vedno na tretjem mestu med strelci. Na 16 tekmah je v statistiko dodal šest podaj. Z Beljačani so pa zadnjih porazih nekoliko padli in so trenutno deveti.

Turnir EIHC, Pariz

Četrtek, 9. november
16. 30 Belorusija – Latvija
20.00 Francija – Slovenija

Petek, 10. november
16.30 Latvija – Slovenija
20.00 Francija – Belorusija

Sobota, 11. november
18.00 Latvija – Francija
20.00 Slovenija – Belorusija

Ne spreglejte