Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2017,
13.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Pariz EIHC turnir Kari Savolainen Nik Zupančič slovenska hokejska reprezentanca risi

Četrtek, 26. 10. 2017, 13.31

6 let, 6 mesecev

Reprezentnačni seznam za novembrski turnir EIHC (Cergy., 9.-11. november)

Znani so slovenski aduti za francoski turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
risi | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Strokovni štab slovenske hokejske reprezentance je določil igralce za novembrski turnir EIHC v Franciji, ki bo edini pripravljalni turnir risov pred pripravami na februarske olimpijske igre. Slovenci se bodo brez kapetana Jana Muršaka (pred dnevi je po poškodbi odigral šele prvo tekmo sezone) in z nekaj starimi obrazi, ki se vračajo v izbrano vrsto, med 9. in 11. novembrom v Parizu pomerili z domačini, Belorusi in Latvijci.

V pričakovanju bližajočega se novembrskega premora v klubskih tekmovanjih in prvega reprezentančnega zbora za slovensko moško člansko izbrano vrsto v letošnji sezoni je njen strokovni štab na čelu s selektorjem Karijem Savolainenom oblikoval seznam igralcev, ki se bodo udeležili mednarodnega turnirja iz niza Euro Ice Hockey Challenge.

Z Muršakom niso želeli tvegati

Kapetan risov Jan Muršak bo izpustil novembrski turnir. | Foto: Vid Ponikvar Kapetan risov Jan Muršak bo izpustil novembrski turnir. Foto: Vid Ponikvar

Finski strokovnjak ne bo mogel računati na nekaj standardnih članov, in sicer na kapetana Jana Muršaka. Štajerec se je šele pred dnevi vrnil po poškodbi roke in odigral prvi tekmi sezone. V slovenski reprezentanci niso želeli tvegati. Bodo pa v Franciji igrali preostali predstavniki iz lige KHL: Žiga Jeglič, Robert Sabolič in Rok Tičar.

Manjkala bosta izkušena branilca Mitja Robar in Klemen Pretnar. Celovčan se ubada s poškodbo, poškodovan je bil tudi Pretnar, a to ni glavni razlog za odsotnost. Ta se skriva v želji njegovega kluba Junosti iz Minska.

Zadnja leta smo bili v reprezentanci vajeni tudi vratarja Luke Gračnarja, a bo 23-letnik v času mini priprav s Salzburgom v pogonu v ligi prvakov.

Vračajo se Kristan, Pavlin, Rodman ...

Med vratarskim triom se je znašel povratnik Robert Kristan, ki je bil z risi zadnjič lani septembra, ko so se uvrstili na olimpijske igre, a v Minsku ni branil nobene tekme. Kristan je nato izpustil celotno lansko sezono, v tej pa nastopa v Alpski ligi za HK SŽ Olimpija. 34-letni čuvaj mreže ne skriva želje, da bi še enkrat nastopil na olimpijskih igrah. Vratarja sta še Matija Pintarič in Gašper Krošelj, ki se mu je Medveščak pred dnevi zahvalil za sodelovanje.

Robert Kristan, ki ne skriva želje po še enem nastopu na olimpijskih igrah, se je vrnil v reprezentanco. | Foto: Vid Ponikvar Robert Kristan, ki ne skriva želje po še enem nastopu na olimpijskih igrah, se je vrnil v reprezentanco. Foto: Vid Ponikvar

Med oklepniki, ki jih že nekaj časa nismo videli v slovenski reprezentanci, je branilec Žiga Pavlin, za katerim je odlična sezona v drugi češki ligi, kjer tudi letos uspešno brani barve Čeških Budejovic. Dres Slovenije bo spet oblekel še eden od prekaljenih reprezentančnih mačkov Marcel Rodman, ki vztraja v drugi nemški ligi pri Tölzer Löwen.

Kvartet iz slovenskih klubov

Ob Kristanu je strokovni štab v ekipo uvrstil še tri hokejiste, ki igrajo v slovenskih klubih. Iz Olimpije prihaja še napadalec Andrej Hebar, z Jesenic pa napadalec Nik Pem in branilec Aleksandar Magovac.

V družbi Francije, Latvije, Belorusije

Zadnji bo od 9. do 11. novembra potekal v mestu Cergy severozahodno od francoske prestolnice Pariz, na njem pa se bodo pomerile reprezentance Belorusije, Francije, Latvije in Slovenije. Risi se pred tokratno reprezentančno akcijo ne bodo zbrali v domači pripravljalni bazi na Bledu, temveč bodo v ponedeljek, 6. novembra, iz svojih klubov dopotovali neposredno v Francijo.

Zadnji spomin na Francijo in majsko svetovno prvenstvo je za rise precej grenak. Po sedmih porazih so se ekspresno poslovili od elite. | Foto: Vid Ponikvar Zadnji spomin na Francijo in majsko svetovno prvenstvo je za rise precej grenak. Po sedmih porazih so se ekspresno poslovili od elite. Foto: Vid Ponikvar

Vsaj trije treningi

Tam je strokovno vodstvo reprezentance do začetka turnirja predvidelo vsaj tri treninge na ledu, nato pa jih čakajo tekme po spodnjem razporedu. Novembrski turnir članske izbrane vrste sodi v sklop štiriletnega dogovora Hokejske zveze Slovenije o medsebojnem sodelovanju z belorusko, francosko in latvijsko krovno hokejsko organizacijo.

Reprezentančni seznam za novembrski EIHC turnir (Cergy, 9.–11. november)

Vratarji (3): Robert Kristan (HK SŽ Olimpija), Gašper Krošelj (brez kluba), Matija Pintarič (Rouen, Saxoprint Ligue Magnus)

Branilci (8): Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga), Sabahudin Kovačević (Nove Zamky, slovaška Extraliga), Aleš Kranjc (Eispiraten Crimmitschau, DEL2), Aleksandar Magovac (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Žiga Pavlin (Češke Budejovice, češka druga liga), Matic Podlipnik (Karlovy Vary, druga češka liga), Miha Štebih (VSV Beljak, liga EBEL), Luka Vidmar (Szekesfehervar, liga EBEL)

Napadalci (14): Boštjan Goličič, David Rodman (Grenoble, Ligue Magnus), Andrej Hebar (HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Žiga Jeglič (Neftehimik Nižnekamsk, liga KHL), Anže Kuralt (Amiens, Ligue Magnus), Aleš Mušič (Szekesfehervar, liga EBEL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (Dornbirn, liga EBEL), Nik Pem (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Marcel Rodman (Tolzer Lowen, DEL2), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Rok Tičar (Torpedo Nižni Novgorod, liga KHL), Jan Urbas (Fischtown Pinguins, Bremerhaven, DEL), Miha Verlič (VSV Beljak, liga EBEL)

 

Turnir EIHC, Pariz

Četrtek, 9. November
16. 30 Belorusija – Latvija
20.00 Francija – Slovenija

Petek, 10. November
16.30 Latvija – Slovenija
20.00 Francija – Belorusija

Sobota, 11. November
18.00 Latvija – Francija
20.00 Slovenija – Belorusija

Ne spreglejte