Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 11. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nik Zupančič slovenska hokejska reprezentanca

Nedelja, 8. 11. 2015, 13.15

8 let

Nik Zupančič: Pozitiven turnir. Vidi se, da imajo fantje res željo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Turnir je bilo zelo pozitiven. Vidi se, da imajo fantje željo in da večina v svojih klubih igra pomembne vloge, kar se odraža v reprezentanci," je bil po turnirju v Katovicah zadovoljen Nik Zupančič.

Za slovensko hokejsko reprezentanco je prva akcija nove sezone, v kateri bo prvi vrhunec aprila, ko se bo na svetovnem prvenstvu divizije I potegovala za vrnitev med elito. Turnir v Katovicah so prevetreni risi, med katerimi je bilo kar nekaj takih, ki v zadnjih letih niso bili stalnica reprezentance, končali "brez praske". Tri tekme, tri zmage in zanesljivo prvo mesto je spodbuden izkupiček varovancev Nika Zupančiča, ki je ob svojem selektorskem krstu ostal neporažen.

Zrela igra z izkoriščanjem priložnosti

Slovenci so za uvod tesno premagali gostitelje Poljake (2:1) in si po obračunu z gostitelji želeli le kakšen zadetek več. Te so dočakali na drugem srečanju, ko so na kolena s 5:1 spravili pomlajene EBEL-ligaške Avstrijce. Za slovo od odličnega konca tedna so jim premoč priznali še Južni Korejci (1:4).

"Vedeli smo, da bo ekipa Južne Koreje izjemno drsalna in agresivna, kar se je tudi pokazalo. Prvi dve tretjini je bila igra na robu prekrška, tudi sodniki so, čeprav zelo nerad govorim o njih, pripomogli k temu, da je bila igra zelo raztrgana. Morda je organizator naredil napako, ker je vključil korejskega sodnika na tekmo s Korejo. A ne glede na to smo zadnjo tretjino odigrali najboljše, igrali smo zrelo in tudi izkoristili svoje priložnosti," je bil s prikazano igro na zadnjem obračunu zadovoljen 47-letni novinec med selektorji.

Pozitivni dnevi

Slovenija je tako premagala vse tri nasprotnike, s katerimi se bo v Katovicah na veliko pomembnejših obračunih spet srečala konec aprila. Takrat bodo izbrane vrste seveda v močnejših sestavah, družbo pa jim bosta delali še Italija in Japonska. Kljub vsemu je turnir Zupančiču dal določene odgovore, ki jih je iskal. Predvsem je še enkrat potrdil, da slovenski reprezentanti vselej pustijo srce na ledu.

"Če pogledamo celoten turnir, lahko rečemo, da je bilo zelo pozitivno. Predvsem igralci, ki so prvič nastopili (premierno je za člane zaigral Nik Pem, op. a), oziroma tisti, ki prej niso bili toliko v reprezentanci, so se pokazali v zelo pozitivni luči. Vidi se, da imajo fantje željo in da v svojih klubih, razen nekaterih izjem, igrajo pomembne vloge. To se odraža tudi v reprezentanci. Pomembna je bila tudi vrnitev Davida Rodmana po težki poškodbi, ki je za našo reprezentanco velika stvar," je misli po turnirju pred mikrofonom krovne hokejske organizacije strnil nekdanji hokejist, zdaj pa trenerski poveljnik.

Risi bodo drugi reprezentančni premor decembra izkoristili za počitek, zbrali se bodo spet februarja, ko bodo kremplje brusili v Linzu. Takrat v družbi Avstrijcev ter dveh članic elite, Slovaške in Francije.

Ne spreglejte