Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
18.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Nik Zupančič

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 18.14

6 let, 7 mesecev

Nik Zupančič izbral bojevnike za spopade v Innsbrucku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Znanih je 23 slovenskih hokejistov, ki se bodo na turnirju v Innsbrucku med 11. in 13. februarjem pomerili z gostitelji, s Slovaki in Francozi.

Za razliko od prvega turnirja EIHC, na katerem je slovenska izbrana vrsta novembra v Katovicah premagala vse nasprotnike (Avstrijo, Poljsko in Južno Korejo), bo risja odprava v Innsbruck odpotovala v močnejši zasedbi. Predvsem napad večinoma že razkriva, kdo bi lahko sodeloval pri prvem vrhuncu sezone aprila na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A.

Napad skoraj popoln

Selektorju Niku Zupančiču se je namreč uresničila želja, da bo pri severnih sosedih lahko računal tudi na pet paradnih konjev – Jana Muršaka, Žigo Jegliča, Roberta Saboliča, Roka Tičarja in Jana Urbasa. Z izjemo Jegliča so novembra, večinoma zaradi klubskih zahtev, vsi našteti manjkali.

Kot je za uradno spletno stran slovenske krovne hokejske organizacije priznal Zupančič, so imeli tudi tokrat klubi naših legionarjev nekatere pomisleke: "Kar zadeva napad, je stanje zadovoljivo. Še posebej je dobro, da pridejo vsi igralci iz KHL, še zlasti Jan Muršak. Bile so sicer nekatere prošnje, da bi ti igralci izpustili tudi ta reprezentančni zbor, ampak smo se uspeli dogovoriti s klubi, saj gre za zadnjo priložnost pred aprilskimi pripravami."

V napadu bomo ob omenjenih videli še pet oklepnikov iz lige EBEL, to so Žiga Pance, Miha Verlič, Aleš Mušič, Žiga Pešut in mladi Nik Pem, zadnji se je po besedah slovenskega stratega novembra odlično izkazal. Dva napadalca prihajata iz Francije, in sicer bosta tudi tokrat zraven prebujeni Andrej Hebar in Ken Ograjenšek. Med potniki ni Boštjana Goličiča in bratov Rodman, Marcel okreva po težki poškodbi, David pa bo v tem času igral ligaške tekme.

V vratih ustaljeni trio, v obrambi skoraj brez Čehov

Med vratnicama bodo priložnost dobili trije čuvaji mreže, ki so sodelovali tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu, to so Gašper Krošelj, Robert Kristan in Luka Gračnar.

V obrambi bo manjkalo nekaj standardnih členov zadnjega časa, saj druga češka liga, v kateri igrajo Miha Štebih, Žiga Pavlin, Jurij Repe in Matic Podlipnik, v tem času nadaljuje ligaško tekmovanje, Mitjo Robarja pa je pestila poškodba. "Seveda bi bilo dobro, če bi jih lahko uporabili, so pa tako priložnost dobili nekateri mlajši igralci," pravi Zupančič, ki je na zbor poklical tudi Klemna Pretnarja. Ta je na Dunaju na stranskem tiru in ni igral že več kot dva meseca.

Za razliko od novembra bodo tokrat na modri črti pomagali še Luka Vidmar, Blaž Gregorc, Jakob Milovanovič in Olimpijin 20-letni Kristjan Čepon.

Prevzemanje nalog

Bolj kot rezultat bo v Innsbrucku v ospredju "ustvarjanje ekipnega duha, oblikovanje posameznih pozicij in prevzemanje posameznih nalog v ekipi, tako da bi na zbor pred svetovnim prvenstvom prišli v tem pogledu pripravljeni".

Slovenija bo prvi dan turnirja igrala z Avstrijo, nato s Francijo in za konec še s Slovaško.

Ne spreglejte