SiolNET. Sportal Hokej
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nastop Kopitarja v Sočiju vse bolj verjeten

3

termometer

 | Foto:
Olimpijski hokejski turnir v Sočiju, kamor se je z uspešnimi kvalifikacijskimi nastopi prvič uvrstila tudi Slovenija, bo, kot kaže, vendarle postregel z nastopi vseh najboljših igralcev na svetu.

Vodstvo lige NHL in Mednarodne hokejske zveze (IIHF) sta namreč naredili korak naprej pri dogovoru o prekinitvi najmočnejše lige na svetu. Kot je sporočila IIHF, naj bi NHL v času iger med 9. in 24. februarjem 2014 prekinili, tako da bi lahko v Rusiji nastopili tudi vsi igralci, ki si kruh služijo onstran Atlantika, predvidoma gre za 160 do 180 hokejistov. Načelen dogovor je potrdil tudi izvršni direktor lige NHL Bill Daly, a poudaril, da se morajo o podrobnostih še dogovoriti.

"Še vedno se prebijamo skozi malenkosti, delo poteka počasi. Dogovora še nimamo," je za ameriški spletni portal ESPN dejal Daly. Predsednik IIHF Rene Fasel pa je izrazil zadovoljstvo nad doseženim in dodal, da bodo do konca svetovnega prvenstva na Švedskem in Finskem nadaljevali pogovore z NHL, sindikatom igralcev NHLPA ter pristojnimi iz Mednarodnega olimpijskega komiteja: "Zelo si prizadevamo, da bi zagotovili nastop vseh najboljših igralcev v Sočiju. Še nekaj stvari moramo rešiti, a, kot vedno, ostajam optimist."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin