Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga HDD Olimpija državno prvenstvo Sašo Rajsar Jaka Ankerst

Sreda, 29. 3. 2017, 10.30

6 let, 6 mesecev

Po zmago na odločilno peto tekmo

"Naredili smo nekaj neumnih napak, v finale pa ne prideš kar po sreči"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

HDD Jesenice | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

"Mislim, da smo na dovolj visoki ravni, da lahko zmagamo v Asiagu. Moramo dvigniti glave in v četrtek tam odigrati, kot znamo," je po porazu Jesenic s 3:4 na četrti polfinalni tekmi Alpske lige dejal domači napadalec Jaka Ankerst.

Hokejisti Jesenic so imeli v torek priložnost za napredovanje v finale, a se jim načrti niso uresničili. Njihov polfinalni nasprotnik je v bučni Podmežakli bil boj za biti ali ne biti – če bi Italijani izgubili, bi bilo zanje konec sezone – in si s tesno zmago zagotovil vsaj še eno tekmo.

Realen rezultat

Navijači Jesenic v zadnjem času v lepem številu podpirajo svojo ekipo. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Navijači Jesenic v zadnjem času v lepem številu podpirajo svojo ekipo. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Železarji so že pred srečanjem opozarjali na agresivne in intenzivne uvode v obračune Asiaga, ki velja za nevarnega prav v prvih minutah.

To je dokazal tudi pred 2.800 gledalci v jeseniškem hokejskem hramu, kjer je povedel že v tretji minuti. Jeseničani so z zadetkom Erica Panceta izenačili (1:1), a so gostje nato hitro spet povedli in prednost zadržali do konca napetega srečanja.

"Vsi smo vedeli, da bodo v polfinalu težke tekme. Nihče ni kar pričakoval zmage. Za Asiago se ni vedelo, ali bo v tej sezoni sploh še igral hokej, tako da smo se zavedali, da bo težko. Začeli so zelo agresivno. Tekma se je lomila, ko smo hitro prejeli dva zadetka (za 3:1, op. a.). Enega so sicer dosegli malo po sreči, a to je hokej. Lahko si celotno tekmo boljši nasprotnik, pa na koncu izgubiš. Na koncu je bil to kar realen rezultat. Naredili smo nekaj neumnih napak. V finale pa ne moreš priti po sreči," je misli po tekmi v klubski diktafon strnil napadalec Sašo Rajsar.

Na dovolj visoki ravni

28-letnik je pred polfinalom dejal, da bi bil povsem zadovoljen, če bi serijo dobili s 3:1 v zmagah (kot so četrtfinale), in da se ne želijo vračati na dvorišče Asiaga. A po porazu bodo morali še enkrat potovati v Italijo, kjer bo v poznih četrtkovih večernih urah (začetek ob 20.30) na sporedu odločilno srečanje.

"Vse je še odprto. Tam smo že zmagali. Bo pa težka tekma. Zagotovo bodo igrali zelo agresivno, hoteli bodo zmagati na svojem terenu, a mi se ne bomo kar tako predali," sporoča Rajsar.

"Glave gor," pred dnevom D pravi Jaka Ankerst. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič "Glave gor," pred dnevom D pravi Jaka Ankerst. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Tudi Jaka Ankerst verjame v kakovost ekipe: "Takšne so končnice. Včasih ti uspe, včasih ne. Mi smo jih tam premagali, oni nas tukaj. Imeli smo dobro zadnjo tretjino, tako da lahko najdemo kakšno pozitivno stvar za četrtek. Mislim, da smo na dovolj visoki ravni, da lahko zmagamo tam. Moramo dvigniti glave in v Asiagu odigrati, kot znamo."

Moštvo, ki bo v četrtek slavilo, se bo v finalu Alpske lige pomerilo z italijanskim Rittnom. Ta je v torek s 3:1 v zmagah izločil Cortino.

Od četrtkovega razpleta odvisna usoda državnega prvenstva

Olimpija se je že uvrstila v finale državnega prvenstva, Jeseničani pa so naredili prvi korak proti finalu. Kdaj se bo nadaljeval boj za domačega prvaka, še ni znano. Scenarijev je precej. Več bo znanega po četrtkovi tekmi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija se je že uvrstila v finale državnega prvenstva, Jeseničani pa so naredili prvi korak proti finalu. Kdaj se bo nadaljeval boj za domačega prvaka, še ni znano. Scenarijev je precej. Več bo znanega po četrtkovi tekmi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po četrtkovi tekmi bo več znanega o nadaljevanju državnega prvenstva. Spomnimo, Olimpija je v polfinalu z 2:0 v zmagah izločila Slavijo, na drugega finalista pa še čakamo. Favorizirani Jeseničani so na prvi polfinalni tekmi DP visoko premagali Celje, druge tekme pa zaradi natrpanega urnika železarjev še niso izpeljali.

Četrtkova tekma Alpske lige bo tako dala nadaljnje odgovore o terminih DP, ki Hokejski zvezi Slovenije delajo precej preglavic. Če se bodo Jeseničani uvrstili v finale Alpske lige, se bi lahko državno prvenstvo zavleklo globoko v drugo polovico aprila. Termin nesojene pokalne tekme med Olimpijo in Jesenicami, ki bi jo morali odigrati že decembra, pa prav tako še ni določen.

Ne spreglejte